Yttrandefrihet


Det fria ordet

Inga rättigheter är för alltid givna!

Att yttrandefriheten hotas hela tiden är en sak som alla bör vara medvetna om. Och tyvärr stryps det fria ordet varenda dag och på många olika sätt. Jag tänker inte bara på bloggar och jag tänker inte bara på totalitära regimer.

Folk kommer inte till tals, bloggar stängs av och media ger sällan utrymme för vanlig folk att berätta om sin situation i vardagslivet och hur de drabbas av maktens översitteri, samt vinklar nyheter så de passar in i den världsbild som makten vill att vi ska ha.

Det är ju inte konstigt, egentligen.

I ett samhälle där det råder stor ojämlikhet är det självklart att de som har det allra bäst också har makten och den vill de behålla. Med censur och lögnaktig propaganda gör de vad de kan för att upprätthålla denna makt och om det inte hjälper tar de till polis och i värsta fall militär. Det var länge sedan i Sverige, men jag har ett globalt perspektiv och inser också att det kan bli aktuellt igen eftersom högerkrafterna stärker sina ställningar sedan trettio år tillbaka och nu med en våldsam kraft. Det måste vi veta och vi måste slå tillbaka!

Censur 600px(Bilden visar hur ordet tystas)

Jag kommer i senare inlägg att på olika sätt beskriva vårt ojämlika klassamhälle och på vad sätt det är ett klassamhälle. Sådan kunskap har gått förlorad bland de breda lagren eftersom den härskande makten vill hålla oss i okunskap. Det är en av många härskartekniker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s