Värna det fria ordet!


Yttrandefrihet

Ännu ett inlägg om det fria ordet.

Makt över andra baseras på orättvisa!

Orättvisa får inte belysas ur ett för makten farligt perspektiv. Den får alltså inte avslöjas som ett systemfel. Istället är det legitimt att beskriva den på andra sätt, eftersom den ändå är alldeles för uppenbar för att kunna döljas. Den kan till exempel förklaras med framgångsrika och misslyckade individer. Det är borgarklassens beskrivning av ”verkligheten”. Det är ju den klassen som vinner på att hålla alla andra nere. Ja, det är till och med så att den inte står på egna ben utan faller, och inte bara faller, utan till och med upphör att existera om den inte har arbetarklassen att leva på. Säger man det så är man farlig. Farlig för de härskande. Och just därför är det alltid makthavarna som inskränker det fria ordet.

Yttrandefrihet kan inskränkas när som helst. Den måste alltid försvaras. 

Något som stör makten är Internet. Det är därför Carl Bildt ska skruva åt friheten på nätet. Men det sägs icke. Istället sägs det så här: ”Utrikesminister Carl Bildt ska leda en stor kommission för att ta fram en strategisk vision för Internets framtid, målet är ett fritt och öppet Internet. ” / SvD

Bildt Internet

Utredningen som har fått namnet Global Commission on Internet Governence ska pågå under två års tid. Målet är att ta fram rekommendationer för hur Internet bör styras i framtiden. Bakom kommissionen står två tankesmedjor, The Centre for International Governance Innovation och Chatham House.

En 25 medlemmar stor panel bestående av bland annat politiker, forskare och tidigare underrättelsemedarbetare ska sköta utredningen. Högst ansvarig blir utrikesminister Carl Bildt. Bildt är just nu på plats i Montreux för fredskonferensen om Syrien och på onsdagen kommenterade han också arbetet med utredningen.” / SvD

Det är ännu ett exempel på hur borgarklassen beskriver ”verkligheten”. Det är dags att se upp och dags att vara extra vaken.

6 tankar om “Värna det fria ordet!

 1. Så är det – och så går utvecklingen. Yttrandefriheten och pressfriheten kommer vara de första friheterna som försvinner. Eller i.a.f urholkas väsentligt.

  Kram
  Kao

  Gilla

   • Det är märkligt att folk inte ser det. I stället går de över till (SD). Har pratat med såna personer och de kan inte försvara sej – så i stället blir de förbannade på mej.

    Gilla

   • Säga vad man vill om jobbskatteavdrag, men det fungerar som en förbannat bra muta för många som har ett fast arbete, men saknar politisk medvetenhet och kunskap.

    När det gäller SD kan man ju säga något liknande: deras främlingsfientlighet är ett genidrag som lockar den sämst utbildade delen av arbetarklassen som samtidigt saknar politisk medvetenhet och kunskap och bor i de mest invandrartäta områdena med alla de problem som finns där.

    Tack vare politisk omedvetenhet bland stora delar av arbetarklassen kan högerkrafterna, där jag inkluderar Socialdemokratin, dominera svensk politik.
    Att höja den politiska medvetenheten är min starkaste drivkraft att skriva blogg.

    Från och med nu kommer jag att underteckna med Skvitt. Det känns bäst så.

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s