Vad gör jag just nu?


Och vad gör jag sen?

Två frågor, två svar

Det jag gör just nu:

Just nu jobbar jag med bloggen. Jag har ändrat utseendet på den eftersom jag inte var nöjd. Som synes nedan i bild så var jag inte ensam om det. Det tema jag hade på Skvitts kunde jag inte hitta, vilket gjorde mig besviken.

Jag var ju tvungen att överge den bloggen. Jag blev suspenderad. Det är en risk man alltid löper därför att det finns folk som djävlas. Särskilt när man bloggar vänster ifrån. Högern vill ju inte avslöjas med sina lögner. Så är det ju. En minoritet som härskar över en majoritet tål inte sanningen. Den vill ju inte att det kommer fram att den lever på majoritetens hårda arbete. Det är därför borgerskapet ljuger. Det behöver inte arbetarklassen och vänstern göra därför att sanningen är god nog att säga.

Kanske var det inte högerpolitiska krafter som stoppade min blogg. Kanske var det något kapitalistiskt företag (vilket ju egentligen inte gör någon skillnad eftersom det ju är de som finansierar högerpolitiken) som jag angrep. Till exempel när jag avslöjade skitprodukter som jag hade köpt och varnade för. För så är det att företag inte heller gillar sanningen. Däremot gillar de lögner. All deras  reklam är lögn och förbannad dikt. Och det är ju inte så konstigt. Företagen vill ju gå med vinst och de ägs av borgerskapet och borgerskapet lever på lögner och på oss andra.

Dödlig kapitalism

Just så förhåller det sig! Det är lönearbetare som producerar och kapitalägare som skördar frukterna. Och ändå är det en betydande andel lönearbetare som vill bevara detta orättfärdiga system. Jag kallar det politisk omognad!

Vem som alltså fick WordPress att suspendera mig från skvitt-bloggen (se här – så länge det nu går att göra det) är mer än jag vet, men det var i vart fall några ur borgarklassen som ville tysta en röst som störde. Och nu sitter jag här och bygger en ny blogg. Ett avbräck, men jag låter mig inte tystas. Och till min glädje har flera redan hittat hit igen. Ja, jag har fått uppmuntran på flera sätt. Se bilden!

Värmande uppmuntran

(Kicki, ja här hennes senaste inlägg)

Vid sidan om den här bloggen så har jag också startat upp ”Huvuden”. Den bloggen är ju mest till för mig  själv, eller som jag skriver på bloggen under ”ABOUT”:

”Den här bloggen är i första hand till för mig själv på bloggen Eaqhan

Här finns headers till sidor som jag skriver om. Sådana inlägg vill jag illustrera med en header som bloggaren använder. Illustrationen kan dock vara föråldrad ifall bloggaren ofta byter header, men det må vara hänt i så fall.

Hur kan du dra nytta av den?

Sök bland länkarna i Bloggroll i marginalen till höger. Du kommer då till headern och där finns länk till den aktuella bloggen. Bloggar du själv kanske du också vill använda en header som illustration. I så fall är det bara att ta för sig av de headers som finns här.”

Just det! Det är bara att ta för sig! Och det gäller alla mina bilder. Jag kan ju påpeka att jag inte direkt blir ledsen om man uppger källan.

Det jag kommer att göra sen:

Jag kommer att fortsätta att skriva sanningen om borgarklassen, deras företag, deras politiska företrädare, deras parlamentarism och deras lögner.

En av deras goare lögner är att det inte finns några klasser! 😉 Ja det är ju riktigt kul! Och därför finns det ingen klasskamp! Det är precis lika kul! 😉 Detta säger de trots att de varje dag är på hugget med sin egen klasskamp! Det är mycket tragiskt att arbetarklassen inte är lika mycket på hugget!

Faktum är att borgarklassens propaganda (falsk information, desinformation) har varit så framgångsrik att många som tillhör arbetarklassen faktiskt tror något helt annat. Ju mer de tjänar dess mindre tror de på det och ju mer förnekar de det. De är till och med benägna att stödja borgarklassen som de faktiskt försörjer. I de flesta fall är det höjden av idioti, men för de riktigt välavlönade är det en lönsam perverst samvetslös egoism.

Tragiskt nog rycks de sämst ställda etniskt svenska arbetarna, med eller utan jobb, med i denna högerpolitik. De dras till den mest fascistoida högerfalangen på skalan, Sverigedemokraterna! I sin totala brist på politisk skolning och politisk medvetenhet, låter de sig villigt delta i splittringen av arbetarklassen i invandrare och etniska svenskar, fast dessa båda grupper har exakt samma klassintressen, lever under samma borgarklass förtryck. Men de inser det inte! Det är verkligen mycket tragiskt, men visar också tydligt hur effektiv borgarklassens propaganda verkligen är.

Den här borgarklassens propaganda sprids effektivt av dagstidningarna, TV (till och med public service!), veckotidningar, radio och underhållningsfilm och via reklam. Allt serverat på ett till synes oskyldigt men ack så bedrägligt sätt.

Man måste ge moteld! Därför bloggar jag! Då når jag ut. Då kan jag upplysa och sprida kunskap. Se besöksstatistiken från Skvitts i bilden nedan och börja blogga du också!

Organisera

Och kom ihåg, vårt parlamentariska system är borgerskapets påfund för att få behålla makten. Tänk på det när du röstar, oavsett vad du röstar på. Alla röster är en röst på borgarklassens fortsatta maktinnehav! Endast utomparlamentariska aktioner kan krossa kapitalismen!

Att blogga är utomparlamentariskt, så det är ju inte så farligt med den saken som en del kan vilja tro och fås att förfasa sig över. Och att många förfasar sig över utomparlamentarisk kamp är resultatet av borgerlig propaganda, som dock förtiger att kapitalet hela tiden arbetar utomparlamentariskt och att regeringar styrs helt utomparlamentariskt av kapitalistiska intressen!

Den utomparlamentariska kampen är enligt borgarklassen enbart förbehållet borgarklassen och det ska man inte ens tala tyst om. Man ska tiga. Därför stoppades Skvitt! Därför har Eaqhan tagit vid efter honom!

Parlamentarism-illusion

27 tankar om “Vad gör jag just nu?

   • Tack för all hjälp och info. Du är en sann pärla!

    Kan du hjälpa till med detta också:
    Min stationära dator med W7 på SSD-disk började att ta lång tid att stänga av. Sen började den att hänga sig totalt och gick bara att stänga av med fysiska knappen. Då installerade jag om W7. Efter det visas inte hela bilden på skärmen trots att jag har samma upplösning som från början – 1920×1080! Större upplösning går inte att ställa in. Senaste drivrutiner installerade jag då, trots att skärmen bara är några månader gammal, liksom datorn. När jag köpte datorn, ett specialbygge från ett seriöst företag, då fungerade det som det skulle och bilden på skärmen fyllde ut skärmen helt och hållet, men så är det alltså inte längre.
    Vad tror du det är för fel? Kan det vara fel på W-versionen som jag har på skivan jag fick med mig?

    Kan jag få en W7 uppgradering från Microsoft via nätet om jag anger min licens?
    Supertack för hjälp!

    /Skvitt

    Gilla

   • Jag vet att du hade kunnat hjälpt mig och att du hade velat det också, du är ju juste. Men nu har jag efter mycket om och men lyckats få till det alldeles själv. Du behöver alltså inte hjälpa mig, men tack i alla fall. Allt funkar som det ska.

    /Skvitt

    Gilla

    • Som svar på sista raderna i texten.. ”Äger man en slav så förlorar man en del av sin egendom när slaven dör. Men om ”slaven” är fri bara är en löneslav och aldrig har kostat en endaste moneta så kan den nyttjas tills den dör, helt utan förlust! Och så sker i det kapitalistiska samhället. Men så var det aldrig i slavekonomierna!”

     Sant,

     (men jag kan inte svara på hur det var i slavekonomierna…)

     Gilla

   • Äldre SSD diskar har en förmåga att slöa till för en stund, detta beror på de ibland inte har några lediga block för skrivning, och rensning av gamla block tar lång tid.
    Men bara man använder funktionen trim (stöds av W7) så brukar det fungera.
    Att det tog lång tid att stänga av kan bero på virus eller något speciellt program.
    Blev nerstängningen sakta men säkert sämre eller kom det på en gång?, isåfall hade jag provat en systemåtersällning först.
    Skönt att du fixade problemet med skärmupplösningen.
    Nyfiken som jag är så undrar jag vad som var problemet.

    Gilla

    • SSD:n är ju ny, såvida företaget inte har installerat en begagnad, men det tror jag inte att de gjorde. Går det att kontrollera en sådan sak?

     Var hittar jag funktionen ”Trim”?

     Virus tror jag inte var orsaken. Jag tror att W7 började destabiliseras av någon konstig anledning.

     Stängningstiden ökade successivt och låsningarna kom allt oftare och efter allt kortare tid för varje gång. Sista gången låste sig datorn redan efter ca en minut efter uppstart.

     Systemåterställning försökte jag mig på, men det hjälpte inte. Till slut ville datorn inte ens öppna Kontrollpanelen!

     Jag återställde med min W-skiva. Då fungerade det, men skärmen fylldes bara med ca 80% av skrivbordet, trots rätt och högsta upplösning. Det var först när jag gick in på HP:s hemsida som jag hittade de senaste drivrutinerna och då funkade det. Men det är konstigt att när jag fick hem datorn från butiken hittade den genast drivrutinerna till skärmen och DÅ funkade allt perfekt.

     Min teori är att den W7 som datorn levererades med hade hämtats via Internet och inte var densamma versionen som fanns på min skiva. Skivan hade nog en lite äldre version av W7.
     Vad tror du om den teorin?

     Tack för ditt engagemang!

     /Skvitt

     Gilla

     • Svårt att säga vilken generation din SSD är, men är den ny så är den generation3 eller 4 och mycket bättre än föregångarna.
      Vad heter den och när köpte du den?

      Din cd med W7 är säkert äldre än den version som tankas på maskinen vi tillverkning, så där är du säkert något på spåren.

      När jag tänker efter så tror jag att trim är aktiverat som standard.

      Vill du verifiera detta så kolla på denna länk http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=86403

      Med vänlig hälsning FGGGMF

      Gilla

      • Specifikation: SSD 128GB ADATA mSATA3, MLC, SX300, XPG-series, SF-2281, 550/500 MB/s6

       Datorn köpte jag i slutet av november 2013 genom Europadata som byggde ihop den efter mina behov och önskemål och där jag fick allt förklarat för mig. Jag kan ju inte så mycket om såna här saker, men det jag inte visste förklarade de för mig. Allt begrep jag inte, men servicen var god på alla sätt. Ingen jäkt. Det märktes att han var mån om att jag skulle få det jag ville ha och hade behov av.

       Övriga specifikationer:
       MK Gigabyte GA-Z77X-D3H* Z77, ATX56
       Intel® Core i7 3770 3,4 Ghz
       Corsair Cooling Hydro H5516
       XFX 650W Pro Series Semi Modular PSU P1-650X-XXB9 ATX 12V, EPS12V Upp till 85% (80 PLUS Bronze)19
       Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 (1033Mhz), 2xDVI, HDMI, DisplayPort, WindForce II124
       1TB Western Digital Caviar Blue 6Gb/s, WD10EZEX, 64MB189
       Patriot 16GB (KIT) DDR3 1600MHz (4GBx4) Viper3 RED26

       Det är möjligt att trim kan vara aktiverat, men det verkar lite krångligt att kolla det så jag får ta det en annan gång. Vad har jag egentligen för nytta av det. En SSD sköter väl sig själv och ska inte defragmenteras, som du vet. Den lär knappast slitas särskilt mycket på min dator eftersom jag bara lagrar operativsystemet och programmen på den. Resten lagrar jag på vanlig hårddisk.

       Det där med åldern på W7-skivan håller jag med om. Eftersom skärmen är väldigt nyinköpt, oktober 2013, så fanns nog inte drivrutinerna med på W7-skivan. Och det skapade problemen med visningen på skärmen. Det är jag övertygad om.

       /Skvitt

       Gilla

       • Väldigt förenklat.
        En hårddisk brukar typiskt ha en medelåtkomsttid för både läs och skriv på mellan 5ms och 10ms.
        För en hyffsad ssd ligger medelåtkomsttiden lätt på 0.2ms eller lägre
        Tyvärr måste en ssd köra en rensing på ett block för att kunna återvända det och där kan tiden lätt hamna på 100ms.
        En ssd sparar data i block(vanligtvis 4096 bytes per block).
        Ändrar du en enda byte av dessa 4096 så skrivs datat till ett nytt block och det gamla flaggas som dirty.
        Ssd diskarna har egna interna rutiner (garbage collectors) som rensar dessa dirty blocks,
        men skriver man mycket till en ssd disk så kommer man märka att prestandan försämras när garbage collectorn inte hinner med.
        De flesta ssd tilverkarna fuskar genom något som kallas för overprovisioning(till skillnad mot bankerna som kör underprovisioning),
        d.v.s att när din disk påstår att den har 128GB, så har den kanske 160GB, de extra blocken används för att dämpa och fördröja prestanda försämringen.

        Nu till trim.
        Ett vanligs filsystem gör oftast så att när du rensar en disk på filer, så tas filerna inte bort,
        blocken de ligger på flaggas bara som lediga.
        Vilket fungerar alldeles utmärkt på en vanlig hårddisk.
        Problemet för en ssd är att den har ingen aning om att blocken är lediga.
        Med trim funktionen så skickat inormationen om att blocket är ledigt och då kan garbage collectorn ta hand om det löpande istället för när du behöver skriva ny filer.

        För en djupdykning se länkarna
        http://en.wikipedia.org/wiki/Flash_memory
        http://en.wikipedia.org/wiki/Write_amplification

        Jag noterade konfigurationen av din dator är väldigt lik de egna systemen jag har bygt själv(är ganska enkelt och mycket roligt samt spännande).
        Din ssd verkade väldigt modern, så där har du nog inte några problem.
        Jag såg också att du har ett vattenkylningssystem på din dator.
        Antingen spelar du väldigt hårt, räknar pi decimaler eller så lånar du ut beräkningskraft till NSA(den enda myndighet som lyssnar på oss) ;).

        Mvh Christer

        Gilla

        • Jag tror jag förstår, vilket inte är detsamma som att jag gör det. Tack för dina länkar! Jag ska kola dem senare.

         Vattenkylningen tyckte jag var bra, men behövde kanske inte. Jag anstränger inte datorn så mycket, men varför inte ha en bra kylning? Det ökar ju prestanda.

         Jag spelar inte och jag lånar inte ut datorkraft till andra, men visst finns det projekt som jag borde stödja. Dit hör inte NSA, men de nästlar sig nog in utan min vetskap, bistånd och aktiva inbjudan.
         SETI vill ju ha hjälp och så används privata datorer för att beräkna den tredimensionella strukturen på proteinmolekyler, för att ta ett par exempel. Men jag har inte anslutit mig till sådana projekt. De lånar kraften när användaren själv inte gör något på sin dator.

         /Skvitt

         Gilla

 1. Man kan se en nedstängning av sin blogg både positivt, och negativt. Det positiva är att man antagligen är väldigt nära för etablissemanget obehagliga sanningar. Det negativa är att man måste börja om från början med bloggen.
  Svante

  Gilla

  • Till och med det att man måste börja om kan ha sina positiva sidor. Man kan applicera sina tidigare erfarenheter på att hantera en blogg när man bygger den nya Det negativa är att man måste få tillbaka sina gamla läsare och det lycka kanske inte alltid.

   Att etablissemanget fick nog av bloggen är förvisso det högsta betyg man kan få och det är bara att buga och bocka när man tilldelas SUSPENDERADE VÄNSTERBLOGGARS pris. 😉

   /Skvitt

   Gilla

  • Tack!
   Sådana kommentarer ger mig än mer energi att fortsätta!
   Tack för det!

   Men min drivkraft är obändlig!
   Även utan uppmuntran skulle jag driva min kamp för rättvisa åt folkflertalet, var säker på det!

   Det är ju så att jag står så långt åt vänster som jag gör bara för att jag har förstått det här samhället och är behäftad med empati, till skillnad från överklassen. Och jag hänger mig inte åt några som helst kompromisser. Jag anser att de som producerar ska också skörda produktionens frukter. Sen får man inrätta samhället efter det, anser jag, och inte efter att vissa väldigt få äger produktionsmedlen och berikar sig på andra, på de som dessa kapitalister sätter att utföra det som måste utföras i samhället!
   Det är ingen extrem åsikt att de som skapar samhällets värden i ”sitt anletes svett” ska få njuta sin rättmätiga (hela) del av sitt eget skapande värde!

   Det är borgarklassens propaganda som låter min uppfattning att verka extrem. Men borgarklassens åsikter ska tydligen vara helt OK, trots att det är deras värderingar som är de verkligt extrema! De menar ju att det är OK att tjäna pengar på att andra sliter ihop deras förmögenheter!

   Borgarklassens verklighet är som ett fotografiskt negativ! => Vitt är svart och svart är vitt!

   Frihet för borgarklassen är att och sko sig på andra! Friheten omfattar däremot inte de som borgarklassen får sitt välstånd utav! Friheten är bara kapitalets frihet. Och de som gör det ”riskerande” lönsamt och profitabelt är arbetarklassen. Det är den samhällsklass som inte har friheten att när den så önskar helt sonika bara gå hem från jobbet!
   Vilken frihet är det?
   Är det inte ett modernt slaveri värre än äkta slaveri? Ett slaveri med fördelen att ”slavägaren” som bara hyr slaven per tid (stämpelklocka) aldrig har behövt att betala för slaven som sådan utan bara för arbetstimme och därför slipper att förlora ett kapital om ”slaven” dör. Det är bara att skita i det och anställa en ny!

   Så låt oss tänka efter en stund!
   Tänk!
   Klart?
   Bra!

   Äger man en slav så förlorar man en del av sin egendom när slaven dör. Men om ”slaven” är fri bara är en löneslav och aldrig har kostat en endaste moneta så kan den nyttjas tills den dör, helt utan förlust! Och så sker i det kapitalistiska samhället. Men så var det aldrig i slavekonomierna!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s