9 tankar om “Det rika Sverige

 1. Alliansen har på bara några år rivit ner det skyddsnät som arbetarklassen med svett och tårar byggt upp under decennier. Nu hänger de minst bemedlade kvar i slamsorna av nätet och försöker överleva.

  Den som tror att någon frivilligt (ja, det kanske finns ett par stycken) är arbetslösa och vill leva på småslantar som aldrig räcker månaden ut, de tror fel. Folk är inte lata, som överklassen fått för sej. De skulle prova själva: de skulle inte ens klara sej en månad på de pengarna en arbetslös får.

  Vem vill leva så år efter år? Vem vill jobba gratis som slavarbetare i FAS3?

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Efter sig själv dömer man andra, heter det. Och det är väl det borgarklassen gör. Och som bekant lever borgarklassen på andras arbete och arbete inte själva därför att det är inte tillräckligt lukrativt och alldeles för slitsamt. De anställer ju hellre när något ska bli gjort.

   Så eftersom de själva inte vill arbeta så tror de att detta även gäller arbetarklassen.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

  • Det kommer att ta minst 20 år att återhämta sig efter Alliansens härjningar, förutsatt att vi får en regering med sådana ambitioner. Det är dock inte troligt att vi får en sådan regering. Sossarna har inte sådana ambitioner.
   Och hur gör man de utsålda verksamhet som nu drivs med de privata företagen? Ska de konfiskeras? Kommer inte USA att i så fall lägga embargo på hela Sverige?

   20 år är alltså djävligt optimistiskt!

   /Skvitt

   Gilla

  • Nej, inte just den här gången.

   Jag ville lyfta fram att Sverige är ett rikt land. Att fördelningen är grymt skev framgår och det är ju ingen som missar det.
   Den skeva fördelningen är orsaken till att vi snart saknar varje tillstymmelse till skyddsnät, men pengarna finns bara man tar från de som har mer än de behöver. Det är så självklart att det inte behöver sättas på pränt.

   Alltså: Sverige är rikt, men många är fattiga och utsatta trots det.
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s