Att röja upp efter Alliansens terrordåd


Skvitts korta

Det kommer att ta minst 20 år att återhämta sig efter Alliansens härjningar, förutsatt att vi får en regering med sådana ambitioner. Det är dock inte troligt att vi får en sådan regering. Sossarna har inte sådana ambitioner.
Och hur gör man med de utsålda verksamheter som nu drivs med de privata företagen? Ska de konfiskeras? Kommer inte USA att i så fall lägga embargo på hela Sverige?

20 år är alltså djävligt optimistiskt!

5 tankar om “Att röja upp efter Alliansens terrordåd

 1. Jag tror tyvärr detta är ett globalt fenomen som faktiskt de flesta politiker gjort sig skyldiga till och det de har gjort är att ge upp demokratin till förmån för marknadskrafterna. Allt enligt nyliberalismen principer om ”frihet”, men det är en falsk ”frihet” som bara gäller för vissa utvalda penningstarka…
  Utvecklade det för några år sedan i detta inlägg:
  http://kloktoken.wordpress.com/2011/06/21/demokratins-dod-repris/

  Gilla

 2. Att ta tillbaka mycket av det samhället har lämnat ut på entreprenad kan inte vara så svårt att ta tillbaka till samhället. Det är ju bara att ta över direkt, då samhället äger Sjukhusbyggnader, och upplåtit till privata företag att sköta själva vården. Även en stor del av kollektivtrafik, och skolverksamhet drivs av privata aktörer. Det är ju bara att inte utlysa nya anbudsförfaranden.
  Svante

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s