Klyftorna ökar


Det är Alliansens vilja

Eller?

Tja, om det inte är Alliansens mål så måste det ju betyda att de inte kan regera. Något annat alternativ kan jag inte se.

Eller finns det en annan kraft i samhället som är starkare än regeringen och som styr i själva verket, styr bakom kulisserna?

Klyftor ökar

I så fall har vi ju inte ”demokrati”!

”Hur vad det nu igen Tietmeyer sa… Jo, han sa faktiskt… ‘Politiker borde inse att de från och med nu står under de finansiella marknadernas kontroll’.

Som konsekvens av det innebär det faktiskt samtidigt att demokratin är död. Punkt.” / Kloktok. Läs hela inlägget!

”Sverige har fått de största klyftor i Norden under Fredrik Reinfeldts tid som statsminister” / AB Debatt

”Vi är ett av få länder i Europa där företag och privatpersoner kan ge stora bidrag till politiska partier och politiker utan att det redovisas.

Det är dags att göra något åt det, ­menar EU-kommissionen som i går släppte en antikorruptionsrapport. Väljarna har rätt att veta vems intressen det är som styr politiken.” / AB

4 tankar om “Klyftorna ökar

 1. För mej är det glasklart att det är bankerna och storfinansen som bestämmer. Politikerna är bara ett redskap för dem. Vare sej de är höger eller vänster.

  Vi lever ju i en kapitalistisk diktatur!

  Kram
  Kao

  Gilla

 2. Självfallet vill Alliansen ha större klyftor i samhället, men det vill även deras motpart. Det var Göran Persson som kvaddade skolan, genom att Kommunalisera den, och inte vill Alliansen, eller deras motpart ha en skola som skapar välutbildade medborgare, som i slutändan kommer till klarhet med att politiken är åt helvete, milt uttryckt. Outbildade, och obildade medborgare är lättare att styra över. Därför avstår jag att rösta då inget etablerat parti tilltalar mig.
  Svante

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s