Sjukt!


Skvitts korta

Sjukt är att Försäkringskassans så kallade förtroendeläkare (sicket namn!)aldrig träffar patienten, men ändå regelmässigt underkänner den behandlande läkaren! Och så har det alltid varit så länge jag vet. Jag var nog barn när jag hörde om det för första gången. Den biten kan vi alltså inte klandra Alliansen för.
Däremot är det Alliansen som har hittat på att man blir frisk på 180 dagar oavsett sjukdom och till och med från sjukdomar som inte går att bota och har dödlig utgång utan att döden infinner sig inom de stipulerade 180 dagarna! Därför blir väl Alliansens nästa steg att man vid dödlig sjukdom, som inte ändar patientens liv inom dessa 180 dagar, skall avlivas på ett billigt sätt och av ett privat företag vars verksamhet är skattefinansierad.
Så som den politiska kartan nu utvecklar sig blir det väl en Allians med S och Fp, men med samma politik som förs i dag.

4 tankar om “Sjukt!

 1. Apropå förtroendeläkare. Jag kom första gången i kontakt med det ordet när min sjukpension behandlades. Jag frågade naturligtvis hur jag skulle kunna känna förtroende för en Läkare jag aldrig träffat, och fick svaret att det var Försäkringskassan, som hade förtroende för Läkaren. Fick senare veta att deras förtroendeläkare var den samma som skrev mina intyg. Så det var väl därför inget läkarintyg underkändes. Du skrev i en kommentar för ett tag sedan att man blir smart av att använda datorer, så jag skickar med en länk med nya rön.

  http://www.metro.se/nyheter/studie-darfor-blir-vi-dumma-av-sociala-medier/EVHnbf!Qe7wAIlkVIsBQ/

  Svante

  Gilla

  • Tack för länken.
   Jag är lite kritisk till undersökningen. Den visar bara på ett vanligt fenomen som alltid ha existerat, att många följer med strömmen. Tänk så många som helst tycker som andra utan att tänka själva. Se till exempel på en omröstning där folk ska räcka upp handen. Först är det de som vet vad de tycker, sen kommer alla de som först ser efter hur många andra som räcker upp handen innan de själva gör det om det är tillräckligt många andra som har lyft upp handen.
   Eller alla som röstar på sossarna ”för det har farsan alltid gjort!”.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s