När man strävar åt samma håll


Då bör man hålla sams

Men det är vänsterns dilemma

Man har samma mål, men man bekämpar varandra bara för smärre skillnader i ideologi. Det är inte bara tragiskt, det är också förödande.

Såsom varande kommunist har jag ett mål att vi ska skapa ett samhälle där alla har lika värde och samma inflytande i detsamma. Det är den ultimata demokratin jag strävar efter. Då duger inget klassamhälle. Då är det gemenskap som gäller och ett gemensamt ägande av produktionsmedlen. Först då får vi frihet, jämlikhet och sann demokrati. Men det kan vi aldrig skapa genom att rösta i så kallade ”demokratiska val” i den borgerliga parlamentarismen. Den har ju tillkommit bara för att de breda massorna, som arbetarklassen ju utgör, skall hållas stången och för att samhällets minoritet, borgarklassen, ska kunna behålla sin makt.

Parlamentarism-illusion

Samma namn – olika ideologier

Robert Almgren är en nazisympatiserande Sverigedemokrat. Honom vill jag helst gå förbi med tystnad.

Men det finns en annan Robert Almgren. Han är religiös och har en helt annan ideologi. Han har helt andra värderingar! Han står ju för reella mänskliga värderingar om mänskliga rättigheter, jämlikhet och allas lika värde – ett kärleksbudskap till hela mänskligheten! Han står för precis samma mänskliga värderingar som varje sann kommunist står för, men han är inte kommunist, han är kristen. Och skillnaden är inte stor, trots att varje kommunist säger att religionen är ett opium för folket! Dock är det inte helt sant. Det är kyrkan som institution i vissa fall som utgör opiumet, inte de kristna värderingarna! Det är när kyrkan som institution ställer sig på den härskande maktens sida som religionen blir ett opium för folket!

Robert Almgren, den religiöse, och jag har mycket gemensamt, men det skiljer också. Vi har haft meningsutbyten, men jag respekterar honom. Vi strävar åt samma håll, han med sin kristna tro och jag med en mera pragmatisk inställning baserad på ett materialistiskt, dialektiskt sätt att se på världen, historien och samhället. Men aldrig för mitt liv skulle jag låta våra skilda synsätt hindra ett samarbete för att skapa ett mänskligt samhälle. Just därför tänkte jag gå in på hans blogg för att se vad han hade att säga och för att lyft fram det och pusha för hans åsikter och inställning. Till min fasa ser jag att bloggen är borta!

Har han också blivit raderad och censurerad, eller har han stängt av bloggen själv?

Blogg Robert Almgren bortaAldrig för mitt liv kan jag tro att Robert Almgren som hade bloggen, vars header ni ser ovan, skulle radera sina välskrivna inlägg. Vad skulle fått honom till det?

Mer troligt är det att mörkrets krafter, som till exempel bland annat hans namne står för, har agerat och fått stopp på hans sida. Högern verkar ju på sådant sätt. Högern står för diktatur och censur av det fria ordet. Högern står för fåtalets makt över flertalet. Högern står för borgarklassens självpåtagna ”rätt” att diktera villkoren i samhället, rättsligt, ekonomiskt och politiskt för alla oss andra. Då har det fria ordet ingen plats. Då råder censurens antidemokratiska välde som aldrig får avslöjas.

Censur 2

Tänk om vänstern kunde hålla sams

Tänk om vänstern kunde vara mera förlåtande till de som vill samma sak, men ser lite olika på frågorna!

Tänk om vänstern kunde se det stora och inte fokusera på ideologiska spetsfundigheter!

Tänk om vänstern kunde ena sig mot den verklige klassfienden och sluta sig samman för att gemensamt värna om demokratiska fri- och rättigheter och ta upp den verkliga kampen för reella maktfaktorer såsom ägandeförhållanden, yttrandefrihet och mot att bloggar stängs ned, och mycket mer av allt det som rör maktförhållanden i samhället!

Tänk om vänstern kunde hålla sams och se till helheten och det gemensamma målet där det kristna religiösa kärleksbudskapet om allas sanna värde också fick gehör. Då kanske kampen om det äkta jämlika kommunistiska gemensamhetssamhället skulle kunna vinnas.

15 tankar om “När man strävar åt samma håll

    • Det är mänskligt att fela och du är ju mänsklig.

     Å andra sidan sett, Carl Bildt och hans anhang felar ju hela tiden utan att det gör dem mänskligare. Antagligen för att de är någon sorts felande länk mellan människa och aliens från yttre rymden. Något von Däniken borde ha fördjupat sig i 🙂

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

        • Jag tror jag läste alla hans böcker. Men jag trodde ju inte på idéerna, fast de kittlade fantasin riktigt häftigt och vissa saker är ju lite svårförklarliga. Men utomjordingar, nej tack.
         Nog för att de kan finnas, men universum är så stort så stort, så hit lär de inte ta sig. I vart fall inte utan att be att få tala med den amerikanske presidenten! 😀

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

         • Utomjordingar som på nåt sätt liknar och tänker som vi tror inte jag heller på. Men självklart kan det finnas levande organismen på andra planeter.

          Gilla

          • Det finns många miljarder stjärnor och minst lika många planeter. Liv finns kanske på var 100.000:e planet.
           Men ska de besöka oss måste de vara intelligenta, händiga och samtida med oss, samt ganska nära rumsligt. Dessa 4 parametrar utesluter sannolikt all kontakt. Redan de 3 första är nästan osannolika i sig.

           Det finns 100-tals apor på jorden, men ingen så händig, ingen så intelligent som människan och ingen av dem kan tala, vilket är viktigt för en civilisation. Omständigheterna har inte gynnat dem att utveckla våra förmågor, fast det teoretisk skulle ha kunnat vara möjligt. Det visar hur osannolika vi är och därför är det mycket tänkbart att vi är ensamma om våra egenskaper i hela universum.

           Kram!
           /Skvitt

           Gilla

          • Tror inte heller att det är sannolikt att ett sånt möte kommer ske innan jorsden är puts väck av andra, kosmiska orsaker..

           Och varför skulle det vara så intressant annat än ur vetenskaplig synpunkt? Ja, för USA skulle det väl vara fantastiskt. Skryta och kunna brösta upp sej med hur man kväste the invitors innan de ens hade sagt ‘halv sju’.

           Majoriteten av befolkningen där tycks ju tro att såna möten redan har skett och har de inte gjort det så kommer det bli strid! Vilka puckon!

           Det första som händer på en amerikansk film i den genren är att jänkarna packar ner geväret först av allt när de ska ut och möta ‘inkräktarna’… (!!!!!)

           Precis som i verkligheten, alltså.

           Kram
           Kao

           Kao

           Gilla

          • Om de finns och om de skulle komma och om de då är fientliga så är de så överlägsna oss att det genast är slut med oss.

           Vi lyssnar ju sedan decennier efter radiosignaler som inte har en naturlig förklaring, men bara två gånger har mycket kortvariga signaler uppsnappats som man inte kan förklara. Det betyder förvisso inte att det måste vara intelligenta varelser som har skickat iväg dem bara för att vi i dagsläget inte kan ge dem en fysikalisk förklaring.

           I USA tror man … ja, ja 😆 ! Där tror man ju hellre än man vill veta! Koffe Annan är en kaffesort, bland annat 😆 !

           Kram!
           /Skvitt

           Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s