SDs politik drabbar LO-folket


Hur?

Det skriver Jonas Sjöstedt om.

Han skriver bland annat: ”När Sverigedemokraterna nyligen höll sina lands- dagar talade Jimmie Åkesson om att SD ska försöka ta röster bland LO:s medlemmar. Men man måste granska vad SD egentligen tycker och gör. Samtidigt som de ger miljarder till bankernas ägare missgynnar de vanliga löntagare.” Jag undrar hur många som tänker på det när de röstar på SD bara för att de är trötta på alla hucklen där de bor i sina nedslitna förorter. Att tänka kort eller inte tänka alls är väl vad som kännetecknar den vanlige SD-väljaren. Det är i vart fall det intrycket jag får när jag talar med folk som säger att de ska rösta på SD.

Jonas Sjöstedt fortsätter: SD vill att arbetsgivare ska få större möjlighet att fritt välja vem de ska sparka vid neddragningar. … Färre vågar säga ifrån och höja sin röst mot en arbetsgivare som godtyckligt själv får välja vem som ska gå.” Och visst är det så!

Sjöstedt igen: ”Samtidigt som många människor pressas att arbeta alldeles för mycket övertid, tyckte SD det var viktigt att låta arbetsgivaren få bestämma mer över detta. Om uttaget av övertid minskade skulle fler arbetslösa få arbete.” Också det är sant.

Han pekar också på en  annan viktig sak: ”SD pratar gärna om en bra a-kassa, men när de väl är i riksdagen och ska rösta har de sett till att förslag om det stoppas. Förlorare är den som blir av med sitt jobb och får sin ekonomi förstörd.” Tänker en SD-väljare på det? Knappast! Det är bara invandrartätheten i deras eget slitna bostadsområde som de bryr sig om istället för att göra gemensam sak med invandrarna. De sitter ju i samma båt.

Han påpekar också att SD också stödjer det femte jobbskatteavdraget. ”Det är 12 miljarder kronor som bättre hade behövts i vård och äldreomsorg, för att inte tala om skolan. … Jimmie Åkesson har en månadslön på cirka 100 000 kronor i månaden. Ändå ska han nu få dubbelt så mycket i sänkt skatt som en barnskötare med 21 000 kronor i månaden. Och ännu orättvisare blir det av att den som har oturen att vara sjuk eller arbetslös inte får en enda krona i jobbskatteavdrag. Men det är SD:s politik.”

Gå in och läs hela inlägget!

SD är ett arbetarfientligt parti med mycket mera på sin agenda än att stoppa invandringen. Likheterna med det tyska nazistpartiet är slående och inte alls märkligt eftersom partiet har sina rötter i nazistisk ideologi. Vi får därför inte göra om tyskarnas misstag, absolut inte!

En tanke på “SDs politik drabbar LO-folket

  1. Pingback: Uteslöts ur facket | eaqhan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s