Gemensam egendom bortslumpas


Vad hade priset blivit

 

… om det var politikernas privata egendom?

Utförsäljning

 

Se interaktiv bild hos Stockholmsrean som skriver: ”Under mandatperioden 2006-2010 gjorde den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus en rad dåliga affärer. Det innebär att flera miljarder kronor, som hade kunnat användas till att utveckla bl a Stockholms skolor, äldreomsorg och vägar, har slösats bort. Några av dessa dåliga affärer visas på kartan här ovanför.”

Det är lika dant över hela linjen. Allt Sverige har är på väg att skänkas bort. Värst är det med vår svenska malm. Regeringen tycker i nuläget att det är rimligt att vi bara får 0.2% av vinsten! Jag vill de den kapitalist som nöjer sig med så lite i vinst. Men regeringen som företräder kapitalister tycker uppenbarligen att det svenska folket ska nöja sig med så lite. Inte så konstigt, så klart. Det är ju kapitalisterna som blir rika. Men faktum är att det inte ens alltid är svenska kapitalister som gynnas. Även utländska klarar sig undan med att få behålla 99,8% av intäkterna!

Jag hävdar att våra Allianspolitiker är kriminella!

Det är också ett ovedersägligt faktum att vi inte har demokrati eftersom vi inte är tillfrågade om dessa utförsäljningar och gåvor, ty så dumma är inte vi svenskar att vi skulle godkänna ett sådant här vanstyre om fick säga något i frågan. Många är korkade. Annars hade inte röstat på Alliansen. Men Alliansen har aldrig i något val sagt att deras främsta mål är att plundra Sverige!

 

2 tankar om “Gemensam egendom bortslumpas

 1. Precis så här är det!
  Alliansen är desperata på att sälja ut våra gemensamma tillgångar och snart har vi ingenting kvar – allt hamnar i privat ägo och det är medborgarna som får betala priset för sämre service och en jäkla massa krångel.

  Det är allianspolitiken i ett nötskal.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Ja, och det är inte bara att köpa tillbaka det, om vi skulle få en regering med sådana ambitioner.

   Att ta tillbaka arbetarklassens förlorade positioner kommer i bästa fall att ta 20-30 år. Eller så får vi vänta tills borgarklassen går under. Men det kan ju gå fort eftersom historien utvecklas språngvis, liksom allt annat.

   Allt annat?
   Ja, allt från hur vatten övergår språngvis till antingen is eller ånga, till till exempel levande organismers evolutionära förändringar.

   Fler exempel på språngvis utveckling:
   Universums förtätade gasmolns plötsligt uppstående kärnfusionering och gamla stjärnors lika plötsliga död i supernovaexplosioner.
   En linoljetrasas plötsliga antändning när värmeutvecklingen har nått flampunkten.
   När livet övergår i döden eller när ägget befruktas och en ny individ ser dagens ljus.
   En torr gren på eken ger plötsligt vika för vindens tryck eller gravitationen. Det finns inget mellansteg. Antingen är grenen bruten, eller så är den det inte.
   En damm brister – först hel, sen demolerad – inget mellanled.
   Hel dator -kraschad dator.
   Stillastående -rörelse. Det finns långsam rörelse, men inget mellanting mellan stillastående och rörelse!
   Osv, osv!

   Allt utvecklas språngvis! Även samhällsklasser. De uppkommer plötsligt vid en viss tidpunkt, bestämd av produktivkrafternas utveckling och de dör av samma skäl.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s