”Partiskt” tala om partiskt


SR:s krav på opartiskhet

stoppar kritik mot partiskhet!

Opartisk partiskhet

”– De ville ha en filosofisk bakgrund, vilket jag tyckte lät bra. Jag förklarade i telefon vad opartiskhet i värdefrågor betyder, att det inte är samma sak som att vara neutral eller inte ha en åsikt. Att konsekvent försvara demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter, till exempel, och tillämpa de principerna oavsett sammanhang, oavsett andra intressen och oavsett vem som kan gynnas eller missgynnas, är att vara opartisk. Men jag var också tydlig med att jag är kritisk mot Sveriges Radios hållning i den här frågan, att opartiskhetskravet används för att slippa ta ställning och ducka för viktiga frågor. Det är fegt och principlöst, säger Lena Halldenius till DN.

Reportern bad då att få tala med sin producent, som senare meddelade sitt beslut.

– De sade att jag inte längre kunde medverka i programmet, eftersom Sveriges Radio inte skulle ha en chans att försvara sig mot kritiken.”

Läs hela artikeln.

Lena Halldenius avslöjade med endast ett par meningar att SR inte vet vad opartiskhet egentligen är, eller att SR medvetet avstår från att leva upp till det trots att de säger att det är opartiskhet som gäller. Se också hur SR censurerade Zoran Ismail.

SR:s har en märklig inställning till det här med opartiskhet. Det är ett djävla trixande och slingrande. Kanske bilden nedan kan illustrera saken 🙂

funny-gifs-never-stop

Mittens rike

”Efter uppståndelsen kring avstängningen av Soran Ismail:

Nu portas Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström från Sveriges Radios nyhetspanel.

– De får sända fågelkvitter och vågskvalp för att ha sin neutralitet i fred, säger han till Aftonbladet.” Läs resten.

Bonuslänkar

Granskningsnämnden: SD är främlingsfientliga

Befogad ilska

 

3 tankar om “”Partiskt” tala om partiskt

  • Det har blivit mycket uppmärksammat och mycket diskussion.

   ”Det antirasistiska förbundet Allt åt Alla Uppsala.
   Förbundet är kritiskt till att programledare och andra företrädare för SR inte får ta partipolitisk ställning under valrörelsen. Bland annat får inte Soran Ismail medverka i P3:s Morgonpasset förrän efter valet. Inte heller Stefan Jarls dokumentär om klasskillnader får visas.”

   http://www.unt.se/uppsala/demonstration-mot-sveriges-radio-2919692.aspx

   Det är två av de mest uppmärksammade fallen av censur under förespegling av att det handlar opartiskhet. Men om så vore att SR strikt höll på en sådan opartiskhet så skulle man ju givetvis inte presentera så kallade opinions- och andra undersökningar som har beställts av Svenskt näringsliv utan att i vart fall upplysa om att det är kapitalistorganisationen som ligger bakom dessa undersökningar. Och man skulle självklart vara källkritiska på ett sätt som numera bara hör historien till.

   SR är i dag ingenting annat än kapitalets megafon. Kritik mot det rådande systemet kan undantagsfall förekomma i program av den allra smalaste genren som vanligt folk inte följer.

   /Skvitt

   Gilla

   • Precis.
    Vi översköljs ju dagligen och stundligen i alla media om borgerskapets förträfflighet.

    Man censurerar vänstern, för då handlar det plötsligt om partiskhet.

    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s