Förlåt mig att jag var med i SD!


”För två år sedan gick jag med i Sverigedemokraterna. Som invandrare från ett icke västerländskt land, har det varit en svår resa att umgås med människor och politiker, vars mål är att bli av med och utvisa folk som mig. Idag känner jag att jag har varit naiv och begått ett fruktansvärt misstag. Jag vill nu offentligt be om ursäkt för min naivitet.

Min invandrarbakgrund har använts för att rättfärdiga hat och rasism och för att försvara trångsynt nationalism. Jag vill inte längre att mitt namn eller mina kvalifikationer används för sådana syften. Jag hade en naiv tro att ingen skulle diskrimineras, varken av religiösa eller av politiska skäl. Därför hade jag beslutat att utan fördomar lyssna på vad de främlingsfientliga politikerna haft att säga. Och det gjorde jag. Men nu känner jag att det är dags för mig att göra offentlig avbön och varna andra som är lika naiva som jag.” 

Mrutyuanjai Mishra, före detta sverigedemokrat och ersättare i kulturnämnden i Malmö. Han har en magisterexamen i mänskliga rättigheter och demokrati. Tidigare bosatt i Malmö, dessförinnan i Danmark, född i Indien. Läs hans avbön här.

8 tankar om “Förlåt mig att jag var med i SD!

  1. Här har vi då en som har Magisterexamen i mänskliga rättigheter, som i sitt inledningsskede i politiken inte anade att han var med i rasistiska föreningar och partier. Hans agerande kan till och med få mig tycka att han ska återvända till Indien, för den utbildning han har har inget värde här.
    Svante

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s