RUT en svart historia


Utförsäkrad utnyttjar RUT-avdraget!

Nej, nu ljög jag så klart!

Men tänk vilka rubriker det hade blivit om det var sant. För egentligen finns det väl bara en sak som skulle kunna vara mera osannolik och vålla ännu större rubriker:

UTOMJORDINGAR INVADERAR!

Man måste ha ganska så gott om pengar för att kunna köpa tjänster med eller utan skattesubvention. Folk i vanliga inkomstlägen har inte råd helt enkelt. Men det är de som får betala kalaset. Det kan ju inte kräva något större tankearbete för att förstå att detta påhitt från Alliansen inte är något annat än skattesubvention för de rika. Och går man igenom Alliansens politik och synar den så finner man en gemensam faktor för hela politiken: mer till de rika och mindre till de övriga!

Skall du rösta i höst och tillhör du inte de rika, då måste du rösta till vänster om Alliansen och faktiskt till och med till vänster om Socialdemokraterna!

RUT svart

”RUT-avdraget har presenterats som en mirakelmedicin som kan bota allt från ojämställdhet till arbetslöshet, men vad har det egentligen åstadkommit? undrar Johanna Langhorst och uppmanar till solidaritet med de kvinnor som utför hushållsnära tjänster.

Städbranschen är full av skit. Alla undersökningar, svenska som utländska, visar att där kryllar av svartjobb, lurendrejeri, rasism och sexism. RUT-avdraget har inte minskat något av detta, bara gjort en stinkande marknad större genom att sponsra den med miljardbelopp varje år.” / Feministiskt perspektiv

”Bland det första högerregeringen gjorde när man inledde sin regim var att genomföra kraftiga neddragningar inom allt vad arbetsmiljö heter. … För samtidigt som överklassen får sin städning rabatterad av staten, så betalar de som städar efter dem ett högt pris. Inte bara via skattesedeln för en tjänst som de själva knappast har råd att utnyttja, utan även med sina kroppar! Vid en tillsyn som Arbetsmiljöverket gjort så visade det sig att de flesta av drygt 500 städföretag som besöktes hade stora brister i sitt arbetsmiljöarbete. Nu ser man att det finns ”uppenbara risker för en kraftig ökning av ohälsan bland städpersonalen”. Städpersonal ligger redan sedan länge högt upp i statistiken över yrkesgrupper med arbetsskador och arbetssjukdomar.” / Kaj Raving

”Det är väl egentligen ingen som har missat att klyftorna i samhället har ökat på senare år. Och detta sker på många olika sätt. Skattesystemen utformas allt mer så att de ska gynna de redan privilegierade medan de som redan tidigare har problem och befinner sig längre ner på trappstegen bestraffas. Jobbskatteavdraget gynnar de som redan har det tryggt medan sjuka, gamla och arbetslösa längre ner på trappstegen bestraffas med straffbeskattning. ROT- och RUT-avdragen är införda för att gynna de redan privilegierade. Det som kallades att avskaffa Fastighetsskatten var egentligen bara ett sätt att minska skatten för de med stora dyra villor i städerna medan vi andra …” / Sven tycker

Vid närmare eftertanke skulle det nog bli bättre

om utomjordingar invaderade oss

istället för Alliansen aliens!

En Allians av tjuvar

4 tankar om “RUT en svart historia

  • Du har alldeles rätt.
   Det är dubbelarbetande låginkomsttagare med barn som är mest i behov av RUT-avdrag, men inte ens med sådana avdrag har de råd. ROT-avdrag kan bara de få som äger sin bostad och de är sällan några fattiglappar, men skulle de vara det så tvingas de utföra arbetet själva.

   De här avdragen är inget annat än Alliansens gåva till de rika på de andras bekostnad. Det är stötande! Allra mest stötande är när RUT-avdraget utnyttjas till att ge barnen privat läxhjälp. De barn som har lågutbildade föräldrar har ju inte föräldrar som kan hjälpa dem med läxan och än mindre leja en lärare åt dem.
   Det som detta kostar samhället borde istället satsas på stödundervisning i skolan.

   Städhjälpen till de rika sköts av privata bolag som tack vare avdraget vuxit upp som svampar och de anlitar inte sällan svart arbetskraft, vilket ju var vad man sa skulle försvinna med ”reformen”. Därmed skulle staten få in mer pengar sa man från Alliansen, vilket skulle finansiera densamma. Det var säkert en medveten lögn. Men hur det än är med den saken så, med facit i hand, stämde det inte alls.

   När det kommer till ROT-avdragen ökade fusket ännu mera. Numera gör hantverkarna så att de subventionerar materialet, men tar ut desto högre lön, för det är ju den som är avdragsgill för villa- och bostadsrättsinnehavarna. Och detta vet ju Alliansen om och de visste det från början. För, vad jag kunde räkna ut, det kunde de också. När jag renoverade hemma hade jag god lust att säga till det seriösa företaget att de kunde ta mindre för materialet och mera för arbetet, men jag kunde inte med. Just det företaget hade dessutom alldeles säkert nobbat den idén.

   Det intressanta med mitt ROT-avdrag (och säkert alla andras också) var att jag inte behövde göra ett smack för att få det. När räkningen kom var det redan avdraget. Ingen koll alls från skatteverket. Men i mitt fall behövdes det inte, allt var i sin ordning. Men hur ofta är det så?
   Då vill jag jämför med när vanligt folk vill ha bidrag och hjälp. Då skall det vändas ut och in på precis allt. Ta till exempel en person som behöver hjälp med allt, inklusive hygienen. Då ska det utredas hur ofta de går på toaletten och då kan det komma krav på att använda blöja!

   Jag hävdar med eftertryck att denna regering är stötande och i högsta grad KRIMINELL!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 1. Om RUT-avdraget har jag skrivit tidigare.
  ”RUT” själv är ju den som egentligen behöver dessa tjänster. Andra ska inte få göra karriär på de fattigaste (oftast kvinnors) bekostnad.

  Vem tar hand om ”Ruts” barn när hon jobbar med att serva de rika???

  Hon kan ju inte få något annat jobb, eftersom samhället nu är så uppdelat att de som inte gått gymnasiet, plus lite till, och talar halvdålig och/eller förståelig svenska inte är önskvärda annat än som slasktrattar i samhället. Om ens det.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s