Hjälp Svante!


Se bilden!

 

Den visar vad han ber om hjälp med.

Hjälp Svante

 

Svante har onekligen en stor poäng här. Det är mycket som inte längre fungerar i vårt land. Ändå är det få som tänker på det och antagligen än färre som bryr sig. Inte ens tänker de på att det bara blir etter värre med den här Alliansregeringen och att Socialdemokraterna knappast lär städa upp efter regeringens attentat mot välfärd, humanism och solidaritet.

Lista på vad som inte fungerar:

skolan

sjukvården

äldrevården

public service

försvaret

miljövården

pensionssystemet

polisen

utrikespolitiken

Har du fler punkter att tillägga så är du välkommen med en kommentar.

Faktum är att med Alliansen har allt mer i samhället blivit tillgängligt för vinstdrivande företag och vilka som tjänar på det blir mer än uppenbart när man ser på vad utländska företag idag ersätter oss med för att få tillgång till vår stora naturresurs under marken, vår svenska malm. När regeringen tillträdde fick de betala 50% av sina vinster till staten så att det kunde komma oss alla till nytta. Det kan sägas vara generöst av oss att nöjas med hälften eftersom vi hade kunnat driva gruvnäringen i statlig regi och fått behålla 100% för att utveckla samhället. Men Alliansen måste ha tyckt att det var sniket och åpet att ta hälften. Numera nöjer vi oss med 0,2% (sic!) i ersättning från utländska företag som bryter vår malm och förgiftar vår miljö, så som ju ofrånkomligt alltid blir följden av malmbrytning. De här 0,2 procenten täcker inte ens de utgifter som staten har för att få igång nya gruvor, så alltsammans är en förlustaffär.

Det är en sådan regering du har röstat fram, du som röstade på Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet eller Folkpartiet.

Visste du om det?

Om du inte visste det, då borde du ha gått en sådan där kurs som Svante efterfrågar! Eller i vart fall inte röstat!

Det var här Svante skrev sin kommentar.

58 tankar om “Hjälp Svante!

  • Tack!

   Tänker du på det jag skulle skriva om Ukraina? I så fall var det inte till någon hjälp.
   Inlägget är nästan klart, men jag avvaktar lite ändå med publiceringen. Det finns kanske en del att göra med inlägget fortfarande. Lite mera fakta och att korta av texten lite.

   Men juste av dig att tipsa i alla fall och tack en än gång.

   /Skvitt

   Gilla

   • Det är just det, som gjorde att jag skickade länken, den sk. fakta jag har tillgång till är ju det denna person anser vara vinklad. Inte heller kan jag språket som används i Ukraina, så att läsa saker därifrån är omöjligt, och antagligen vinklad den också.
    Svante

    Gilla

    • Inte bra, men bättre än inget.
     Resultatet är bättre när det gäller franska, men hur det är med ukrainska vet jag inte. Kanske ännu bättre.

     /Skvitt

     Gilla

 1. Använder Explorer sen en tid tillbaks, eftersom Firefox då var sämre. Men idag tycks det gå något bättre. Avvaktar, men tackar ändå för tipset.

  Kram
  Kao

  Gilla

 2. Vi hade också en diskussion om Ukraina. Han kunde bra mycket mer än jag om händelserna där innan Ryssland kom in i bilden. Vi kom i alla fall överens om att när en jätte ger sig på en förhållandevis liten stat är det förkastligt. Hans förutsägelse var att Ukraina är en Rysk lydstat om c:a 1 år och med en Rysk marionett vid makten. Han tror inte heller att USA och EU kommer att lägga sig i med annat än ord. Han brukar faktiskt få rätt de flesta gånger han förutspår något.
  Svante

  Gilla

 3. Från 1951 fick folk från Norden bosätta sig var som helst i Norden, och för att få bli medborgare i Sverige var kraven, att ha varit stadigvarande bosatt i Sverige 2 år, och goda kunskaper i Svenska. Det är vad jag kommit fram till efter mycket letande. Att det skulle ha varit ett prov inblandat kan jag inte hitta belägg för. Jag har en bekant i Stockholm som är från Finland, men jag vet inte om han sökt Svenskt medborgarskap, men nästa gång vi har kontakt ska jag passa på och fråga om han vet något.
  Svante

  Gilla

   • ”i ett medborgarskapstest, ska vara ett krav för förvärv av svenskt medborgarskap. Motivering Språket är nyckeln till deltagandet i arbetslivet och samhällslivet och därmed nyckeln till det nya landet för en invandrare. Fram till början av 1980-talet ingick ett språkintyg som obligatorisk bilaga vid ansökan om svenskt medborgarskap. Kunskapskrav i svenska för att få tillträde till vissa yrken är inget ovanligt vare”. Denna text hittade jag hos Riksdagen.
    Svante

    Gilla

   • Har pratat med min bekant från Finland, alldeles nyss och fått veta att det jag kommer ihåg om min mosters man, var alldeles sant. Det var så på 50 talet man fick gå kurs och sedan avlägga prov på dåvarande Överståthållarämbetet Vid godkänt provresultat fick man efter cirka 6 veckor göra ett besök till där och hämta sitt Svenska Medborgarbevis. Han fick sitt Svenska medborgarbevis på 70 talet och efter som han hade gått i Svensk skola slapp han till och med lämna språkintyg.
    Svante

    Gilla

 4. Förstår faktiskt inte rubriken.
  Vad som hände för 50 år sen ; varför älta det än idag?
  Bara ta det som en lärdom och försöka göra något åt sin egen och samhällets politik genom att agera politiskt via insändare, demonstrationer, bloggar osv – så mycket man förmår.

  Kao

  Gilla

     • Min dator börjar trilskas.Svårt att skriva. Vet ej vad som är fel.

      Skulle skriva ett inlägg om det program som just nu pågår i TV2 (2/3 kl. 20-21)- ”Nyfiken på programledarna” med Annie Lööf.
      Men mitt inlägg fäster inte och jag vet ej varför.
      Även denna kommentar tog tid att fästa, ungefär 20 minuter…

      Kram
      Kao

      Gilla

      • Kolla med http://www.bredbandskollen.se/ om du har dålig kontakt med nätet.

       Har du något office i datorn och inga problem att skriva där så är det helt säkert uppkopplingen som strular. Det är vad du ska misstänka i allra första hand vid den här sortens problem.

       Jag vill minnas att du använder firefox. Den är snabb, så du kan nog inte optimera mera. Men Internets hastighet varierar över tid efter belastning och troligtvis har det varit tillfälligt hög trafik.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

   • Ingen aning, men människotypen är tyvärr vanlig idag. Jävlas med omgivningen så att omgivningen blir rädd för dig, och sedan löper allt som på räls till den dagen du trampar på någon, som är högre upp än du själv på stegen.
    Svante

    Gilla

    • Nu tror jag du tänker på psykopater. De funkar så, men är också observanta på vilka de inte rår på. Om de står ”högre på stegen” är dock inte avgörande för dem. Det är om de kan manipuleras eller inte som de intresserar sig för.

     /Skvitt

     Gilla

 5. Den personliga integriteten har via NSA, och FRA urholkats till obefintlighet.
  Svante
  Ps. tack för hjälpen med medborgarskap. Ds.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s