Alliansens bögpolitik utan trovärdighet


Att stå upp för mänskliga rättigheter

… eller att låta andra intressen gå före.

En regering som prioriterar företagsvinster framför mänskliga rättigheter kommer alltid att ha en motsägelsefull och icke trovärdig inställning till de sistnämnda. Då använder den de mänskliga rättigheterna som förevändning istället för att konsekvent värna om dem. Då går profit i första rummet och om de mänskliga rättigheterna åberopas är det enbart för att det gagnar en dold agenda. Självklart ska en sådan politik synas i sömmarna och även fördömas.

Det är faktiskt tveksamt om en sådan regering någonsin intresserar sig för mänskliga rättigheter och när sådana åberopas för att skapa acceptans för en viss politik bör man dra öronen åt sig och fråga om dessa rättigheter ens främjas av politiken, kanske rent av kränks. Och vilken är baktanken?

Alliansen är en regering helt utan trovärdighet

Uganda har nu, som bekant, förbjudit homosexualitet. I strid med all vetenskaplig kunskap på området anses homosexualitet vara något som man frivilligt väljer och alltså frivilligt kan avstå ifrån. Man bygger denna inställning på vissa kristna dogmer och Ugandas president, Yoweri Kaguta Museveni, uttalade sig ungefär så här: ”När man ser alla dessa vackra kvinnor kan jag inte förstå att en man kan välja en annan man.” Så långt kan jag hålla med honom. Men vad har vår oförmåga att förstå med saken att göra? Hur blir det om man kriminaliserar allt man själv inte kan förstå? Ska vi till exempel döma alla kvantfysiker till livstid för att kvantfysik är svår att förstå? Då är vi tillbaka på 1500-talet när katolska kyrkan dömde Galilei till livstids husarrest för att prästerskapet inte iddes kika i hans teleskop.

Nu agerar regeringen Reinfeldt mot Uganda genom att dra in biståndet dit och det är hedervärt att regeringen markerar. Men frågan är på vilka grunder den gör det. Inte är det i vart fall för att den tar ställning för homosexuellas rättigheter, vilka bör vara självklara mänskliga rättigheter. Det finns andra länder med samma inställning till homosexualitet som den som nu lagfästs i Uganda, där straffet kan ge livstid och ifall den homosexuelle har HIV kan dödsstraff komma ifråga.

I Saudiarabien gäller följande: samkönad sex, spöstraff eller dödsstraff, vilket oftast sker genom halshuggning eller hängning. Även transvestism är förbjudet enligt sharialagarna, det ger spöstraff. Liknade lagstiftning och påföljder förekommer i alla de länder som har infört sharialagarna. Men hur ser vår regering på dessa länder och vilka åtgärder vidtar Alliansen mot dem? Jo, se det beror på!

Låt oss se på Saudiarabien som ett exempel. Inte ett ord nämns om landets kränkningar av de mänskliga rättigheterna. Inte ett ord om att det är en diktatur av värsta slag. Inte ett ord om att homosexuella avrättas.  Och trots att två år har gått sedan saudiaffären avslöjades, är landet fortfarande Sveriges största vapenkund. Då är det viktigt att tiga om mänskliga rättigheter. Svenska företags vinstintresse går före även när deras affärer är skrivna i blod!

Dubbel måttstock

Döden väger lätt i Alliansens politik. Det är ju en allians av borgerliga partier som företräder borgarklassen, vars framväxt och historia badar i blod.

Inspiration till detta inlägg är Anna Ek och Linda Åkerström, Svenska Freds. Läs mer här.

Tillägg

Homosexualitet förekommer i hela djurvärlden. Till vilken nytta kan man ju fråga sig. Jag vet inte om vetenskapen har något svar på den frågan.

Men en sak är klar. I och med det måste den betraktas som helt naturlig, men förvisso mindre vanlig än den heterosexuella fortplantningsfunktionella sexualiteten. Vi har därför inget sakligt skäl att särbehandla denna gåtfulla läggning. Men vi kan fundera över att den över huvud taget kan existera och spridas vidare och överleva och inte omedelbart förgås av sig själv. Det är ju en gåta att fundera över, men samtidigt acceptera.

Oacceptabel lag mot homosexualitet i Uganda

12 tankar om “Alliansens bögpolitik utan trovärdighet

 1. Ni kan inte göra så här mot andras religoner. Vissa saker är inte sant, inte alla muslimer är terrorister som att säga att alla vita är rasistiska. Inte allt som står är rätt. Jag respekterar alla religoner, själv är kristen. Man måste väl visa respekt.

  Gilla

  • Du har nog delvis missat budskapet i inlägget. Men förvisso nämner jag islams lag, sharia. Och att kritisera en så människofientlig (och i synnerhet kvinnofientlig) lag som sharia är väl inte mer än rätt. Att den dessutom är en fundamental del av islam innebär att en hård dom även faller på islam. Kan du blunda för det?

   För övrigt anser jag att all tro på gudar hör medeltiden till, oavsett namn på guden. Och tänker man logiskt så är det ju så att islam, judendom och kristendom förkunnar att det bara finns en enda gud.
   Låt oss då köpa det!
   Men hur kommer det sig då att denne ende gud inte förkunnar för mänskligheten att ALLESAMMANS ska ha samma tro‽

   Det finns en annan sak att också poängtera.
   Hela världen, från de allra minsta partiklarna till de allra största i universum, och universum i sig och alla krafter och energier, kan beskrivas av matematik. Världen är helt enkelt matematisk. Till och med många vetenskapliga upptäckter gjordes först efter att de hade formulerats av matematiken.
   Men ingen matematik beskriver gud. Det finns ingen matematik för gud! Men det biter nog inte på dig eftersom du är troende.
   Kanske du säger att gud står över matematiken?
   Och när religiösa inte kan förklara ondskan i värden, trots att ”gud är god och allsmäktig”, då finns det ändå en finurlig dörr på glänt: ”guds vägar är outgrundliga!”.

   I de gamla jägar- samlarkulturerna fanns tro på andar och att naturen var besjälad. Det fanns olika tabun. Det kunde vara till gagn med sådan tro. T.ex. fanns det onda andar som lurade i mörkret. Alltså skulle man undvika att gå ut i skogen under natten. Ganska vettigt. Det kunde ju hända att man gick vilse, föll utför ett stup eller dödades av ett rovdjur.

   När människan blev bofast skaffade hon sig rikedomar. Vissa blev rikare än andra och fick makt över de övriga. Då uppstod de tidiga egentliga religionerna, som vi betraktar det idag, och DÅ blev religionen ett verktyg för dessa rika att bruka mot undersåtarna. En del mäktiga framställde sig själva som gudar på jorden, t.ex faraoner. Andra hade fått sin makt direkt av gud. Även i Sverige. Våra gamla kungar kröntes av ärkebiskopar som ett tecken på den av gud givna makten över folket.

   Konklusion:
   Religion är en institution för överhetens kontroll av menigheten. Och längst har denna institution gått med islam, vad gäller kontroll. Och just för att det är en institution har vi olika religioner i världen, anpassade efter olika samhälles överheters behov. Så i grunden har religion inget med religion att göra såsom vi oftast ser på religionerna. Det handlar bara om kontroll av undersåtar, med hot om att brinna i evighet i helvetet. Och moroten att återuppstå på den yttersta dagen och/eller att komma till himmelriket. Det sista lockar islamistiska självmordsbombare, som tror att de får sju jungfrur i himmelen! Som t.ex. Taimour Abdulwahab i Stockholm.

   Ingen har någonsin sett gud. Ej heller talat med gud. Vissa har haft sådana upplevelser, men idag vet vi att det är fråga om psykotiska personers röster. Och i vissa fall röster framkallade av utmattning eller droger.

   Fundera på det och ha sen en fin helg.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Det som förvånar och förskräcker mej mest är varför man rotar i personers sexuella preferenser, och sätter upp lagar emot detta. Är de nyfikna, de som bestämmer dessa lagar? Har de kanske rent av en inneboende önskan att själva få rumla runt i halmen med samkönade?

  DET verkar i mina ögon perverst och sjukt. Är ju samma sak här hemma, där fördomar gror ‘under cover’. Under ytan.

  Man måste låta folk att vara ihop med den de älskar. Allt annat är oväsentligt.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Sexuell läggning är inget självvalt, så i det sammanhanget kan man inte tala om preferenser 😉 .

   En psykologundersökning visade att de mest homofoba var sådana som var osäkra på sin egen läggning 😉 .
   Jag skulle vilja se en liknande undersökning om de mest främlingsfientliga. Kanske den skulle visa att sådana personer är osäkra på sin egen roll i samhället. De är ju som oftast ganska misslyckade individer som bor i nedslitna förorter som de helst vill flytta ifrån men saknar resurser att byta bostad och område, saknar jobb, lever på soc och får inte till det på minsta vis, bortsett från att de ”har fått till det” med kronofogden 😉 , en livslång bekantskap.

   Det finns säkert fler som borde undersökas av psykologer. Här följer en högprioriterad lista på några personer: Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Annie Lööf, Marian Radetzky, Göran Hägglund, Jimmie Åkesson, Carl Bildt och resten får ni fylla i själva.

   /Skvitt

   Gilla

     • Ja, tyvärr är de ju det. Trots att folk vill veta vad det är för svin de utsatts för, många gånger. Men de varnas ofta inte, när deras plågoandar får frigång eller släpps ut, i många fall.

      Denna kommentar passar egentligen inte i detta inlägg, men jag skriver det ändå.

      Kram

      Gilla

  • Jovisst. Alla! Alla på ett eller annat sätt.

   Var man än befinner sig i livet kan borgarklassen, vars skräddarsydda parti heter Moderaterna, sko sig på oss. Redan innan vi blivit till är vi föremål för våra annars tilltänkta föräldrars behov av antikonceptionsmedel.

   Privata företag tjänar på att sälja allt som behövs för fosterdiagnostik. Andra tar vid och kränger blöjor, barmat, leksaker osv.

   Därefter har vi läromedelsförsäljning, skolbyggnader och de privata skolorna.

   Och så fortsätter det. Som vuxen säljer man sin arbetskraft till underpris.

   Slutligen tar privata begravningsbyråer hand om våra kroppar och har de tur har vi önskat oss en kryo- eller rymdbegravning.

   Jag tror att det endast är borgarklassen och Moderaterna som faktiskt inte behövs. 😉

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s