Fördömt fusk och förlåtet


När propagandamaskineriet arbetar

Då faller vi pladask för lögner.

Det gjorde folk när Goebbels höll i pennan och det gör vi i dag i samma utsträckning. Därför är det viktigt att slå tillbaka med kalla fakta och det gör Björn Alvebrand.

Fusket som drabbar Försäkringskassan av att vi medborgare sjukskriver oss när vi faktiskt är friska, är en fråga som har diskuterats flitigt och lett till kraftigt försämrade sjukskrivningsvillkor.

Men hur ser det ut i verkligheten?

Det ”visade sig slutligen bestå av endast 0.04% av de sjukersättningsberättigade. Svenskarna i allmänhet är således oskyldigt anklagade för att vara ett folk som utan moral ock etik gärna fuskar ock bedrager för att tillskansa sig pengar ur vår gemensamma skattekista.” skriver Björn Alvebrand på sin blogg i augusti 2012. Det är lika läsvärt och aktuellt i dag efter ett och ett halvt år och bör absolut läsas.

Propaganda - sjukskrivningsfusk

Björn Alvebrand ställer sedan detta i motsats till skattefusket, som inte tycks bekymra varken Svenskt näringsliv eller regeringen särskilt mycket trots att det utgör en tiondel av det skatter staten begär in och vida överträffar det påhittade belopp som sjukskrivningsfusket skulle handla om!

Som sagt, läs inlägget!

Propaganda av alla slag utsätts vi dagligen för. Lita inte på våra media!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s