Frågan är fri!


Var står polisen ideologiskt?

Är det nära nazisterna?

”Jag minns att jag var irriterad på poliserna för att de försökte plåstra om mig i stället för att jaga de där idioterna.”

”Men jag har ju inget förtroende för polisen längre. Det känns inte som att det är någon idé att ringa dem om det händer något,”

”Uppsalapolisens agerande i det här fallet tyder på en oroande slapphet,”

”Samma dag som ni på UNT skrev om att förundersökningen lagts ner var det någon som skickade länken till artikeln på Facebook. ‘Ha ha, vi kommer alltid undan’, stod det,”

Polisen o nazisterna

Mannen som blev misshandlad har pekat ut två gärningsmän för polisen. Den ene slog honom i tinningen. Bilder och filmer finns, men polisen har lagt ned förundersökningen. Är det skyddande av brottsling polisen gör sig skyldig till och är det i så fall för att polisen står nazister närmare ideologiskt? Fråga är fri!

metro

”Ha ha, vi kommer alltid undan”

Vilka står för det politiska våldet

5 tankar om “Frågan är fri!

 1. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

 2. Tror inte alls att alla poliser är rötägg, men det finns säkert några som är det. Precis som i andra grupperingar i samhället.

  Kanske polisen håller på med en internutredning i ärendet och inte kan arrestera vissa personer förrän de fått vittring på ett större byte, i ett större sammanhang?

  Man får ju innerligen hoppas att det är på det viset. Allt annat vore förfärligt och oroväckande.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag sa inget om rötägg. Jag bara undrar var polisen står någon stans. Och samma fråga hade jag kunnat ställt för 30, 50, 100 år sedan. Inget har förändrats. Polisen står på högerns sida politiskt. Det märks hela tiden. Det märks när polisen agerar och det märks då den blundar och inget gör.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Nej, men JAG snackar om rötägg. 😉

    Visst är polisen som kollektiv höger, men det beror ju mer på ledningen och politiken (B.Ask, t.ex). De får sina direktiv och jag är övertygad om att många enskilda poliser avskyr beslut som ledningen tar.

    Kram
    Kao

    Gilla

   • Men snälla Kao, du som kan så mycket om psykologi, inser du inte personlighetens inflytande över yrkesvalet?
    Poliser är människor med vissa personlighetsdrag. De dragen gör att de väljer yrket. Personer med helt annan personlighetskonfiguration väljer helt andra yrken. Inom t. ex. sjukvården ser man stor skillnad mellan kirurger och medicinare. De förstnämnda är mer rakt på sak, kavlar upp ärmarna och säger ”ja för fan, nu kör vi!”, medan medicinarna är jämförelsevis osäkra och säger ”ska vi inte ta om det här provet?”

    Kram!
    /Skvitt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s