Ortnamn för resglada


Ortnamn

En del väcker uppmärksamhet.

Det kanske är bra på sitt sätt. Det gör att man minns dem. De så att säga hamnar på kartan. Men ändå, kan man fråga, kan en ort få heta vad som helst? Som exempelvis Häcken i Hagfors kommun! Och än värre, hur tänker man när en ort får heta Arslet, som ju ligger i Tingsryds kommun?För att nu inte nämna Vejan, där man har preciserat sig bättre. Där ligger nämligen Anusviken! Är det något sådant man sådant man sneglade på i Strömsunds kommun när man namngav Andershålet?

Nåja, man måste väl inte vara så fixerad vid kroppsdelar. Det kan ju syfta på något som Anders har grävt, men det är lätt att tro att det ändå är kroppen som avses, med tanke på alla ortnamn som syftar ditåt, som till exempel Skethålet, som ligger i Bräcke kommun. Och Snoppkärret i Kalmar kommun, Staken i Dals-Eds och Oskarshamns kommuner, Taska i Arvika, Tiggaretutten i Mönsterås, Stora pungen i Smedjebacken, Tungorna i Enköpings kommun, Harald Stakes väg i Stenkullen (vad han nu har utmärkt sig för?) och Pigmusen som ligger i Tierps kommun. Eller varför inte Pigepatten, Varbergs kommun, Porrishålet i Arvidsjaur, Pickarna på Orust och Pickelösa i Melleruds kommun. Vi har ju även Majas bröst i Vimmerby kommun. Möjligen är det de Lökarna som är utspridda i Dals-Eds kommun, Lysekils kommun och Orsa kommun. Hon hade alltså tre! Och Mors torva i Ljusnarsberg, som inte ska förväxlas med Mensträsk i Norrsjö kommun! Nog finns det skäl att tro att det är kroppen man åsyftar i ortnamnen.

Jag tycker dock att man trots allt håller en mer förfinad nivå i Gotlands kommun än i Strömsunds.  På Gotland har man kort och gott orten Ändan. Fast man har även Stjärtan. Det är tydligen mycket intressant med den här bakdelen bland de som döper våra orter för i Falun har vi Stjärten. Ljungby kommun har Stjärtemosse. Rättvik kommun har Stjärtmyren och i Ekerö kommun ligger Stjärtnäs. Och i Laxå kommun är man riktigt vulgära av sig. Där har man Röven. I Ljusdals och i Älvdalens kommuner överträffar man till och med Laxå eftersom man har Rövhålet.

Strömsund  tillhör de kommuner som väljer ett lite finare språk, Rumpan, medan  Bollnäs kommun har ett Rumpberg, Osby kommun har Rumpeboda, Mullsjö och Vaggeryd kommuner ståtar med Rumperyd och Jönköpings kommun har Rumperydsudden. Andra rumpor är Rumperöd i  Höör och Östra Göinge kommuner. Det må ha varit mycket smisk där, kan tänka, men det var väl inte där han höll till, han Sheike?

Och vad gör man i Kalmar, i Rumpetorp? Eller på Rumpudden i Haninge kommun, i Rumpsjön i Hagfors och Orsa kommuner. Och vem har förresten sett Rumpharen i Hudiksvalls kommun? Är det den som brukar råka ut för Bakgöken i Uppsala kommun när han inte är i Bockahålet i Lindesberg? Jag tänker alltså inte på han som går under smeknamnet Juckaren, det är ju Hällefors kommun. Han fick Juckholmen i Flen och Jukkasjärvi i Kiruna kommun uppkallat efter sig, tror jag.

Ja usch ja! Det är så man kommer att tänka på Bög i Sollentuna där han bor på Bögs gård och är så känd att han fått ge namn åt Bögebacka så långt borta som i Sotenäs kommun och Bögholmen i Laholms kommun, tror jag i alla fall.

Han kan möjligen vara kompis med Flatan i Ljusdals kommun, eller kanske i Lycksele eller Storumans kommuner. Vad vet jag? Eller kanske han är kompis med Flatorna i Haninge. De semestrar, tror jag i alla fall i Flatatjärnen i Åsele och ibland på Flatanäset i Bräcke kommun när de inte besöker Flatås i Göteborg. Men det är ju bara att fråga vilken som helst Flata i Gislaveds eller Ånge kommuner. För närmare upplysningar, besök Homovallen eller Homoberget i Nordanstig kommun, men gör dig inget besvär med att få svaren på dina frågor i Harmånger. Där finns ingen som vet sedan man skaffat sig Homotippen!

I Östhammars kommun ligger Skrev. Var det någon som för länge sedan tog till pennan? Eller är det bara en obestämd form för samma sak som ligger i Ale och i Varbergs kommuner, alltså Skrevet? Jo, man undrar ju. Man undrar ju alldeles extra när Östhammars kommun dessutom slår till med Skrevträsket! Fast kanske det är en olyckshändelse. Han som skrev, skrev kanske någon bok med titeln ”träsket” och det var det mest litterärt minnesvärda verket som har åstadkommits i den kommunen och måste hyllas med ett ortnamn. Vad vet jag?

Ortnamn

När det gäller kvinnors behag, kommer inte heller de undan. Tuttar finns det tydligen i Gotlands kommun och i  Norrtälje ligger Tuttboda. Kinda kommun har Tuttebergen och Tuttebo hittar du i Eksjö kommun, medan Södertälje har en ort som kort och gott bara heter Tutten. I Mönsterås nöjer man sig med (den) Enetutten, vilket man dock missat att skriva isär. Jag menar, enar har väl inga sådana som det antagligen är gott om i Pattebo, Västerviks kommun. Ja alltså vad som även kan kallas Pappas kullar, fast de ligger i Falun.

Det är ju fina namn, om man tänker efter, för de flesta gillar ju Barmen, som till exempel i Gislaveds kommun. Och fint låter absolut Jungfrubrösten i Ljusnarsberg. Man behöver ju inte vara så vulgär som man är i Nyköpings kommun. Eller vad tycker ni själva om Jungfrupattarna? Jo, vem gillar inte kvinnobröst, som sagt, bara de inte hänger och slänger för mycket som i Bröstfallet i Piteå kommun!

Men det blir ju ändå lite sexfixerat allt det här, må jag säga. Det blir rena rama Sexträsket, som i Malå kommun! Det är väl Bocken i Hallsbergs kommun som varit framme och döpt följande orter:

Busken, som ligger i både Hagfors och Torsby kommuner och inte i Trosa, om ni trodde det!

Muttabo i Essunga kommun

Märafittan i Bräcke och Åre kommuner

Låren i Värmdö

Lem i Sandviken

Kulorna i Kävlinge

Kukasjärvi i Gällivare kommun

Kuballe på Tjörn

Klitta i Ljusdal och Rättvik

Hyndfittan och Hunnarumpen i Rättviks respektive Falköpings kommuner

Hångelån i Ljusdals kommun

Kajsahålet i Östersunds kommun, för att nu inte tala om Jam-Annas doppehål i Eda kommun!

Fröslida i Hylte kommun är väl också något som en snuskhummer från Horkarlsholmen i Sigtuna har kommit på, eller om det var han i Skellefteå kommun som kom på det. Men i Hällefors kommun säger man kort och gott bara Kön, eller Könsa, som man med sin speciella dialekt säger i Örnsköldsvik, fast man tänker ändå på själva Kärlekshålan. Det är så som man säger i Ljungby kommun.

I Vilhelmina är man inte fullt så romantiska. Där kavlar man upp ärmarna och spottar i händerna och vräker sig i Käringhålet. Där är det inget tal om Kärleksdungen, så som det är i det mer romantiska värmländska Karlstad med sin alltid skinande sol!

Inte heller i Åtvidaberg florerar romantiken: Könserum! Eller vad säger ni om Könsberg i Hudiksvall och Könsvik i Söderköping? Kan det bli värre?

Ja, jag skäms faktiskt.

Till exempel skäms jag över Bodens och Sorsele kommuner: Kåtaviken! Och än mer skäms jag över Arvidsjaurs, Haparandas och Luleås kommuner, där man förnedrande och helt oromantiskt kort och gott drar till Kåtaträsket! I Arvidsjaur kan man även tala om Kåtabrännet, alltså inte Kåtalandet för då hamnar man i Kalix kommun, eller Kåtaliden, som dels ligger i Malå och dels i Piteå. Det ska inte förväxlas med Kåtebol i Munkedals kommun och inte heller med Kåtån i Ljungby. Men vill man så finns ju Köttkulla i Ulricehamns kommun och det passar säkert för Kåtaknösen i Övertorneå.

Undra om han har upptäckt Kåtahål i Marks kommun? Innan man åker dit bör man öva lite på Pullberget i Örnsköldsviks kommun, såvida man inte redan är en rutinerad och avancerad person från självaste Sexdrega i Svenljunga kommun, eller vuxit upp på Sexevägen i Staffanstorp, eller på Sexbovägen i Långshyttan.

För nybörjaren rekommenderas dock Lilla Runken i Norrköping innan man går över till Stora Runken i samma kommun. Vid problem uppsökes med fördel Styv i Bodens kommun. Sen blir det Saggat som i Jokkmokks kommun, det vill jag lova!

Efter allt det här borde man vara klar och mogen för Stormusen i Bergs kommun och Stora musen i Örebro. I alla fall om man har tagit vägen förbi Kvinnaböske i Båstad och Kullslida i Hudiksvalls kommun. Helt fel är ju inte heller Kerstins kulle i Falkenberg. Därefter är det således bara att tömma hela Sädesbingen i Trollhättan eller i Savträsket i Lycksele kommun och Satserup och Satsarp i Höör, eller på Satsfjället i Vilhelminas kommun och yla till lämplig aktivitet i Samlagyl i Tingsryd. Det blir ett riktigt Gökböle som inte går av för hackor, fråga Timråborna!

Pröva föresten Gökastugan i Osby, eller Gökebo i Essunga, eller kanske Göketorp i Grums.  Vill du ha det utomhus med publik, res till Gökeplatsen i Lyseskil! Och är du mera för naturen så finns ju Göksnåre, Tierps kommun! Det blir som ett riktigt Sugande i Nybro, alltså rena Stönibacken, precis som i Norsjö kommun!

Sundsvalls kommun utmärker sig hedervärt genom att ta avstånd från allt vad pedofili heter. Där har man haft en kampanj, Småfittjeratet?

Men om det är det Fucke man vill då rekommenderas kraftfullt och bestämt Kramfors kommun! Men det finns valmöjligheter, förstås! Här är några, som dock inte är något för Björnbögsmyran i Malung:

Barnmorskhålet,  Berg kommun

Brittas hål. Du kan välja på både Lerums och Ludvikas erbjudanden!

Emmas håla, Årjängs kommun

Eva-Gretashålet, Åsele kommun

Vill du ha något extra så finns ju Blöthålet i Östhammar, Brudens hål i Eksjö, Farmorshålet i Söderhamn, Fasterhålet i Sundsvalls kommun, Fasters håla i Surahammar och Fiashålet i Värmdö kommun. Gretas hål i Smedjebackens kommun kan också rekommenderas! Det är bara att Knåda som i Norrtälje och Ovanåker! Men ta av dig Kallingen som man säger i Kalmar kommun! I Gretas hål slipper du ju också Krigslida för du är ju inte i Haninge kommun precis. Nej det är bara att Ligga så som man gör i Jokkmokk. Och hela Vara kommun tycks också göra det, i alla fall i Liggestad! Man skulle kunna tro att de har Luderbacken, men det är ju  Vetlanda som har den! Inte heller är det Luderbygget som ju ligger i Orsa kommun, eller Ludermossen i Svenljunga, ej att förväxla med Lustamossen, som ligger i Torsby kommun! Förväxla inte heller med Lustaberget i Ljusdals kommun!

Se förresten upp för Mensalvret i Borgholm och Mensberget i Skellefteå! Det kan få dig att känna en slags Njutånger i efterhand, som om du har varit i Hudiksvall! Akta dig också för Pungpinan i såväl Håbo som i Stockholm! Efter det kan du nämligen behöva besöka både Taskberget i Hudiksvall och Taske å i Munkedals kommun!

Om du tar en liten turné kan du fara till Nupperud i Eda kommun eller njuta av Ormgropen i Hagfors kommun. Sen är det inte dags för nattvarden, men väl Nuppvarden i Älvdalen!

Hetaste tipset, det är kanske det allra häftigast av allt, Brännslida i Ljungby kommun! Trång som i Krokoms kommun kan jag lova, ja som Trånga porten i Karlskoga och Trångviken i Krokom, ja rena rama Trångahålet! Ni vet det i Götene kommun! Det är inget för den som är född i Vekerum, Karlshams kommun! För även om det är som Våta graven i Karlsborgs kommun, så behövs det Stav! Ni vet, som i  Flens och Haninge kommuner. Alltså rena Spjutet i Sandviken, så att säga! Det duger inte med Slaka som i Linköpings kommun eller att komma från Slakvik i Kalmar!

Kvinnor ska se upp med Snålkuk i Jokkmokk! Men honom går du, kvinna, säker för på Stakholmen i såväl Karlskrona, Kristinehamn och Nordanstig. Ovana kvinnor kan införskaffa nödiga kunskaper i Snorrslida, Laholms kommun. Där lär ni er allt på en kurs om Snopplyckorna i regi av Vimmerby kommun! Möjligen behövs en kurs om Skärslida, arrangerad av Hultsfreds kommun, om det kvarstår osäkerhet.

Åk förbi Snopptorpsrondellen i Eskilstuna, så kommer ni till Snopptorp. Kör ni fel i rondellen hamnar ni i Torsby kommun! Snoppås i Borås kommun kan rekommenderas eftersom det är där jag bor, liksom Snorretorp i Kristianstads kommun eftersom det är där jag har min sommarstuga! Ska det vara utomhus i den fria naturen, testa Snorremossen i Vaggeryd där jag brukar tälta, eller om ni råkade köra fel i rondellen och kom till Torsby, missa då inte Snoppmyren.

Så vill jag tillägga att när ni kvinnor väl har blivit varma i kläderna (hupp, det blev nog lite fel ordval – nåja) pröva då på Trekanten i Iggesund, Kalmar och/eller Östersund! Lämna för övrigt din Trosa i Trosa kommun och absolut inte i Nyköpings kommun där det redan ligger alltför många och skräpar ned i naturen i Trosamossen. Och inte heller i Örebro, för där upphittades en Vintrosa slängd efter festen i Våthult i Gislaveds kommun,  eller om det kanske var i Lerum.

I Älskogsbräcka, i Kungsbacka kommun, kommer ni att få Pöket, vilket går lika bra i Tingsryd. Men då krävs det att han inte har glömt Pökgodset i Härnösand! Kolla upp Pungen så den inte har tappats i Hällefors eller Karlshamns kommuner! Om du inte vet vad du ska leta efter, Googla Pung! Du har klickat på fel länk om du hamnar på ”Gislaveds kommun” eller ”Gnosjö kommun”! Pungarna brukar ligga i Ekerö och Rättviks kommuner! Fattas nu denna kroppsdel så uppsök Pungmakarbo i Säter! Och om Pickfallet har inträffat, lämna genast hela Ludvika kommun! Uppsök Pickbodarna i Leksand! Sen är det bara att fara till Hångeln eller Hångelsudden i Ockelbo. Se till att han har kastat av sig underbyxorna, vilket med förträfflighet kan göras i Kalsongmyren i Östersunds kommun!

Gifta kvinnor ska för övrigt akta sig för Frufällan i Borås! Är bara det gjort så kasta er ut i Glädjehagen i Arboga, eller Glädjemossen, antingen i Nyköpings eller Oskarshamns kommuner! Det kan också bli en riktig Gökalycka i Varbergs kommun. Men även Gökabacken i Halmstad kan rekommenderas för där sitter jag ibland med både kikare och kamera, så välj för fan inte Gökalund i Gnosjö eller Torsås!

Råd till kvinnan: Börjar mannen att föreslå att ni ska till vulgära orter, be honom då dra till Ballabo i Hylte kommun, Balleberget i Arvika kommun, Ballebron i Tidaholm, eller Ballevåla i Årjängs kommun. Där, eller i Oskarshamns kommunkan, han dra i Balleskinnet! Han kan slänga Fillingen i Bengtsfors kommun! Själv kan han hoppa i Fistjärnen i Ljusnarsberg! Eller ägna sig åt Horsköpet i Mjölby! Eller leta kvinnor på Fnaskberget i Ljusdals kommun, eller ännu värre Fnaskfallet i Gävle!

Skrik ”Flensma” efter honom! Han vet ju inte att det ligger i Kristianstads kommun! Fina skällsord kan du ju hämta från både Kalmar och Sollefteå, som till exempel Kattrumpan! Eller så skriker du bara efter honom: ”Akta dig så du inte hamnar på Lemberget!”.Vet han inte bättre så ge honom en karta över Hagfors kommun och Torsby kommuner! ”För dig kommer det aldrig att finnas någon Muskö ens i Haninge kommun!” ”Inte ens om du letar i Mussjön i Gagnef kommun, i Musviken i Östesunds kommun, eller på Musö i Växjö kommun! Inte ens i Musörumpan i Tanums kommun!” Allt det där kan du tillägga i all din ilska!

Vill du vara riktigt elak så håna honom! Rekommendera några resmål, såsom Porrhålen och Porrviken i Skellefteå kommun, Porrajärvi i Kiruna kommun, och Porrlandet i Piteå! Eller ännu hellre Porrmyren i Krokom där han inte stör såsom om han skulle stå vid Runkesten i Vimmerby eller Värnamo, eller vid Runkestenen i Torsås och Askersund. Annars har ju Malung kommun den där Runksteken.  Tipsa inte om Runkarp i Ljungby för det är ett bra ställe ska jag säga, mitt favoritställe! Är han i Småland är det inte långt till Runkkärr i Sävsjö. Där kan han hellre stå. Fast bättre hämnd är väl att skicka honom till Runkartjärnen i Nordmalings kommun. Eller varför inte till Runkatjåkka i Kvikkjokk?

På hemvägen kan han göra ett stopp vid Runketorp i Sunne kommun. Han kan också få en egen Runkfil i Österåker kommun! Fast att befria sig från Avelsås gör man bara man reser bort från Ulricehamns kommun! Här får du ett nytt skällsord som du kan använda om du ser honom igen: ”Runkan”. Det ligger i Enköpings kommun, men det vet han säkert inte heller!

Alltså: De ortnamn som han inte ska föreslå att ni åker till för att ha lite trevligt, som man ju kan ha i Trekantsbacken utan att lämna Stockholms kommun, eller i Triangelkärret, om man åker till Uppsala, eller i Triangelskogen, om ni föredrar Helsingbors kommun, det är orter som till exempel Fittgölen (Oskarshamns kommun), Fittjaviken (Botkyrka kommun), Fittjebodarna (Berg kommun), Fittjehuvud (vad nu ett sådant kan vara, men ligger i alla fall i Eskilstuna kommun), Fittvik (Mora kommun) och självklart det kända Fittja, som faktiskt ligger i såväl Botkyrka,  Täby, Örebro och i Östhammars kommun!

Om du ska reagera med ovannämnda ilska och häftiga humör avgör du själv när och om han nämner det tveksamma ortnamnet Fjuckby, Uppsala kommun. Blir du däremot rosenrasande på honom, stilla dig då och bida din tid. Lura iväg honom till Falun och Ryckepungsvägen! Sen kan du se vad han förmår i Spruthusgränd i Tomelilla! Det kommer inte ens att hända något på Ållavägen i Barsebäck!

Men om han är en kavaljer!

Varför inte besöka Kysseberget i Falköpings kommun, Kysshagen i Grums kommun eller Njutemåla i Mönsterås kommun? Ett annat förslag är Pusshagen i Haninge. Och låt honom smeka dig överallt medan ni promenerar i Ronneby på Mellangårdsvägen. Eller varför inte smyga in på Pökängsgatan i Tibro om ingen ser er, eller om det ska vara romantik, pröva Venusgränd i Halmstad!

Ja, som jag nu har visat, så finns det i vårt avlånga land en hel del att välja på. I Eslöv,  Hörby och  Tomelilla finns Sextorp. Myspys får du i Sexpussmyran, Härnösand. Du får absolut inte missa Sexberget i Ludvika! Särskild dragkraft och attraktion på män har nog trots allt Sexfånghålet i Strömsund! Speciellt för kvinnorna finns ju både Pungbovägen i Köping och ännu hellre Snorregatan i Perstorp. Ett sista tips för kvinnor att suga länge på är ju attraktionen i Haparanda: Kukkola!

Lycka till!

(Stort tack till SVERIGES SEXIGA GEOGRAFI som gjorde denna story möjlig!)

Detta inlägg publicerade jag i en snarlik version på Skvitts.

Grevinnan Blåst av Kuling

5 tankar om “Ortnamn för resglada

  1. Hahaha! 😆
    Det är roligt och intressant med alla dessa lustiga namn. När jag läste ditt inlägg fick jag ett uppslag till ett eget inlägg om detta. Länkade till dig.
    Kram!

    Gilla

  2. Pingback: Taskbergets naturreservat | Grevinnan Blåst af Kuling

    • ”Kåt” är ett uråldrigt ord med betydelsen ”glad”.
      ”Kuk” är ett uråldrigt ord med betydelsen ”kvist”.
      ”Fitta” är ett uråldrigt ord med betydelsen ”våtmark”.
      ”Runka” är ett uråldrigt ord med betydelsen ”skaka”.

      Resten kan jag inte förklara. Möjligen har ordet ”flata” att göra med att det handlar om beröring utan penetration, den är alltså flat, ytlig. Men om detta är helt klargjort är mer än jag vet.

      Kanske ett Googlande kan ge mera upplysningar, men jag ids inte i nuläget lägga tid på forskande.

      Kram!
      /Skvitt

      Gilla

Lämna en kommentar