Carl Bilds värderingar


Och givetvis inte bara hans

 

Han sitter ju regeringen

Han hade inte varit minister i Alliansregeringen om han ansågs obekväm. När han såldes tycker att värsta sortens högerextremister, som gör hitlerhälsning, hyser ”värderingar som som är våra och förtjänar vårt starka stöd” (Sveriges?, Alliansens? Moderaternas?) så bör vi demokratiska krafter dra öronen åt oss.

Bild tycker om nazisten

 

”Svododas högerextrema rötter kan ingen blunda för. Partiet som grundades 1991 under namnet Ukrainas Social-Nationella Parti (SNPU) och 2004 bytte namn till Svoboda (Frihet) har en lång historia av antiryska, antisemitiska och nationalistiska utfall bakom sig.

Partiledaren Oleh Tiahnybok förklarade 2004 att Ukraina styrs av en ‘moskovitisk-judisk’ maffia. Simon-Wiesentalcentrumet placerade honom 2012 på plats fem bland världens ledande antisemiter.” / SvD

 

Men vad det egentligen handlar om vill inte media avslöja för oss. Då måste man istället hämta information från dem som ännu inte har drabbats av censuren. Albin Tilly tar bladet från munnen och säger det som ingen press vågar. Läs därför här!

Bra sagt, apropå vår utflippningsminister Carl Bild, är detta: ”En spade är en spade och borde kallas det. Men vem vågar bryta ängsligheten? En sak är säker, utrikesminister Carl Bildt (M) kan knappast vara ett föredöme.

Nio minuter av Ekots lördagsintervju ägnades åt hans försök att blanda bort korten om den antisemitiska och extremnationalistiska rörelsen Svoboda i Ukraina, som har fyra ministerposter i den nya regeringen. När Monica Saarinen påminde om att Bildts partivänner i Europaparlamentet i ett uttalande vädjat till Ukraina att inte bilda koalition med dem, började Bildt tala om annat.

När inget annat hjälpte berömde han sig själv för att vara en av de få som kan Ukrainas historia. Det var närmast surrealistiskt.

För om man inte ens kan medge att en fascist är en fascist, var hamnar vi då?” / Dagens Arena

 

7 tankar om “Carl Bilds värderingar

 1. Här har vi några av de som delar Carl Bildts värderingar.

  En textad film från Lvov som visar hur representanter för freiheitsparteiet, dvs det partei som Calle påstår dela våra demokratiska värderingar, behandlar en krigsveteran som råkar vara engagerad kommunist i det som av Calle påstår är det mest demokratiska landet i Europa.

  Gilla

  • Bra video. För den som inte ser den engelska textningen vill jag bara säga att klicka på kugghjulet.
   Det finns värre provokationer än det här.
   ”Över 40 personer, varav många var socialister, mördades av fascister igår i Odessa i södra Ukraina. De mördades dagen efter att demonstrerat på Första maj och därmed trotsat regeringens demonstrationsförbud.

   Dagen efter mördades de av ditresta fascister för att markera vad som händer om man motsätter sig högerregimen i Kiev. .

   Bland de mördade finns bland annat medlemmar i Borotba, det ukrainska socialistpartiet som marscherat med röda fanor genom staden.
   Offensiv hade en intervju med Borotba i veckans nummer där dess medlemmar varnade för hotet från fascisterna.

   40 dödades och över 200 skadades efter att de tvingats fly in i Fackföreningarnas hus.
   De attackerades av uniformerade och beväpnade fascister, bland från Högra sektor. ”Målet är att rensa Odessa från oppositionella”, säger en av Högra sektorns till brittiska Guardians närupplaga idag.

   När de flytt in i Fackföreningarnas hus satte nazisterna eld på det och väntade utanför.
   Några brändes levande och de som lyckades ta sig ut misshandlades till döds av fascisterna.
   Du kan läsa mer här: http://www.socialisterna.org/sv/2/1/10591/

   En kortare text: http://se.politik.forsvar.narkive.com/uGWlDM4a/ny-holocaust-borjar-i-ukraina

   ”Neo-Nazister i Ukraina Korsfäste och Brände Soldat Levande i Video – AZOV överträffar ISIS Läs mer här: http://undermattans.blogspot.se/2015/04/neo-nazister-i-ukraina-korsfaste-och.html

   ”De ukrainska journalisterna Svetlana Naboka ( på bilden) och Marina Zhavoronkova kidnappades av den ukrainska ”säkerhets”tjänsten SBU omkring klockan 10 på morgonen den 7 april 2015. De drev den regimkritiska bloggen
   Voice of Odessa, som bildades direkt efter Kievjuntans massmord i Odessas fackföreningshus den 2 maj 2014, där mer än 100 människor brändes levande och de som lyckades rädda sig klubbades ihjäl på gatan eller sjukhus.”
   Läs mera: http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1201-ukraina-kidnappar-kritiska-journalister-och-hemsidor-samt-freden.html

   Tack för viden!
   /Skvitt

   Gilla

 2. Att C.B inte förts till Krigsförbrytartribunalen i Haag ännu är en gåta och det säger en hel del om hur många slemmiga tentakler den mannen har. Han nästlar sej in överallt. Härskar och söndrar.

  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Kalle commented on Carl Bilds värderingar
  Han förväntar sig kanske att få se sin kommentar publicerad och jag är inte den som gillar censur, så det är klart att han ska få komma till tals. Däremot godkänner jag inte själva kommentaren av praktiska skäl, som jag inte går in på.

  Så vad skriver då Kalle? Jo detta: ”Ingen orättvisa undgår dig, ingen kunskap når dig.”

  Det är en kommentar av det allra oviktigaste slag. Vad säger den egentligen? Faktiskt ingenting, bortsett från hel del om Kalle själv, vilket jag redogör för nedan.
  Den första bisatsen är ironi och den andra är ägnad att ifrågasätta mina kunskaper. Istället faller det tillbaka på honom själv och hans egna rudimentära kunskapsbank. Var och en inser ju att om Kalle hade något att komma med gällande ett ifrågasättande av mina kunskaper hade han givetvis skrivit utförligt och påtalat mina brister. Han hade styrkt det med fakta och visat på vilka punkter jag har fel just utifrån att jag skulle ha brister brister. Men ni ser själva!

  Det här säger som sagt mer om Kalles ”kunskaper” än om mina. Och utifrån vad han skriver kan jag dra vissa ganska välgrundade slutsatser utifrån mina erfarenheter av just sådana personer som skriver den här sortens kommentarer och utifrån mina kunskaper i sociologi och psykologi. Låt mig göra en ”gärningsmannaprofil”!

  Bakom aliaset ”Kalle” kan vem som helst dölja sig, men just ”Kalle” är en ung man, troligtvis i övre tonåren. Det är mera tragiskt om han skulle vara äldre. Men allt går att ta reda på om viljan finns och jag kan ta reda på väldigt mycket om den riktige ”Kalle”, ifall jag ids. Men han har inte förargat mig och inte hotat mig. Om han hade hotat mig skulle jag spåra honom. Jag har hans IP-adress. Med den kan jag gå nästan hur långt som helst. När jag hade bloggen Skvitts råkade jag ut för ett riktigt otrevligt nättroll som dock till slut bad om ursäkt och bad mig inte gå vidare med vem han var. Han fick som han ville och på hans önskan raderade jag hans kommentarer. Han blev lindrigt sagt byxis 🙂 !
  Men Kalle ska jag inte kartlägga på det viset. Det finns inget skäl för det. Jag nöjer mig med de slutsatser som ändå går att dra om honom.

  Sålunda kan jag med stor sannolikhet påstå att Kalle har vuxit upp med föräldrar utan intellektuella intressen. I hemmet fanns ingen lästradition och inga böcker. Kalle har bara gått ut grundskolan. Han har ingen egentlig kunskap om omvärlden i ett större perspektiv och horisonten är milt uttryckt mycket snäv, både geografiskt, historiskt, politiskt, ideologiskt, vetenskapligt och intellektuellt. Det vill säga att hans allmänbildning är mycket låg, men även hans skolprestation.

  Kalle är inte trygg i sig själv utan tryggheten söker han bland likasinnade som söker enkla lösningar framför reella kunskaper. En falsk trygghet finner han i att visa hat mot alla han ser som olika i samhället och han umgås därför helst med nationalister och har troligtvis anslutit sig till en sådan grupp i vilken han inte utgör mera än del av dess svans. Han är ingen ledartyp. Han är i riskzonen för att på sikt hamna i kriminalitet och missbruk om det inte redan har skett.

  Kalle är väldigt representativ för SDs sympatisörer och för andra grupper ännu längre ut på högerkanten. Det är tragiskt eftersom han istället borde engagera sig i organisationer som stödjer den klass han han själv tillhör, istället för de som vill bygga ett samhälle där han är den totala förloraren.
  Kort sagt, Kalle är en tragisk figur utan framtid.

  /Skvitt

  Läs mera: https://eaqhan.wordpress.com/2014/04/17/sagan-om-kalle/

  Gilla

 4. Det är skamligt att en sån som C.B över huvud taget kan sitta i en regering. Han borde sitta i kongolesiskt fängelse! I Kongo Kinshasa är han åtalad för krigsförbrytelser och folkfördrivning.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s