Ryssland, fy, fy!


USA, bra, bra!

 

Lite skillnad, faktiskt.

USAs krig

 

Ja, mer än skillnad. Det handlar inte bara om att vi antingen applåderar eller i vart fall tiger, eller på sin höjd misstycker lite viskande när USA stormar in i andra länder. USA stormar in mot folkens önskan och intresse i andra länder och stödjer herreklassen och fascisterna i dessa länder.

När nu Ryssland tillät att Krim anslöt sig till landet var det efter att 97% av krimborna ville det. Antagligen för att slippa lyda under fascistiska kuppmakare i Kiev uppbackade av USA och EU, som vill utöka sin intressesfär på vanliga ukrainares bekostnad.

Ukraina+media

Nazitrojka

Fanor Kiev 2014

Carl Bildt är ju knappast en person som har utmärkt sig för att vara demokrat. Det är inte så konstigt att han motsätter sig en folkomröstning.

Demokrati-Bildt

 

Bildt-Ogaden

Han vet att ta till brösttoner, men han vet inte att det finns de som har lite att tänka med.

quisling-Bildt

Det är ju inte bara Bildt som försvarar fascismen. I stort sett hela omvärlden gör det i dag. Så långt har det gått, sorgligt nog. Nästan all media basunerar ut samma budskap som Carl Bildt ger hals åt, trots att media vet att bilden är falsk.

Hitler hade blivit avundsjuk om hade levat och sett vilket propagandamaskineri vi har i dag. Hans eget framstår som direkt amatörmässigt i jämförelse. Det är inte konstigt att fascismen breder ut sig och att ingen stoppar Sverigedemokraterna, Svenskarnas parti, Svensk motståndsrörelse och allt vad fascisterna kallar sig. Deras motsvarighet i Ukraina har fullt stöd av USA, EU och vår egen regering, vår public service och nästan all press.

Smiska tanter

 

En sannare bild än den som mainstreammedia ger oss finns att läsa i denna länksamling.

6 tankar om “Ryssland, fy, fy!

 1. Väst underblåser fascistiska strömningar och vi ska inte tro att fascisterna är så många, men de har makt bland annat genom det stöd de får från väst, men även den inhemska kapitalismen.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 2. Det är märkligt att USA och Väst kan göra vad de har lust med, och dessutom gjort så under decennier – och media nämner det knappt.

  Men så fort Ryssland gör något så blir det ett himla hallå! Tror knappast Putin skulle tagit Krim bara för att visa musklerna.
  UT MED CARL BILDT OCH HELA ALLIANSEN!

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Putin har ju i princip bara tillfredsställt krimbornas vilja.
   En person lär ha råkat bli skjuten, 1!
   Inte en enda drönare har använts!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Precis.
    1954 ‘gav’ Chrutjev Krim till Ukraina, även om det fortfarande hette Sovjetunionen på den tiden, men Krim ingick i Ukrainska delen av stormakten. De flesta som bor där är ju ryssar.

    Men jag kan inte uttala mej om valet på Krim, eftersom det gick så oerhört snabbt. Det tar längre tid än så för att ordna ett val.

    Kram
    Kao

    Gilla

     • Kanske det.

      Men att utlysa ett val bara inom nån vecka är suspekt, med allt ett val innebär av organisatoriska förberedelser för att få det rättvist och demokratiskt… Men visst kan det vara så att 98% som röstat för en återförening med Ryssland, eftersom Krim-halvön mest består av ryssar, som känner sej förfördelade, faktiskt stämmer opinionsmässigt.

      Men man släpper nu loss massor av krafter som legat förborgade i årtionden!!!

      I de baltiska staterna är det samma sak: Jag har varit i Estland och Lettland och med egna ögon sett hur de ryssar som bor där (och alltid har bott där) föraktas av övriga medborgare. Gamla ryska tanter som bl.a säljer hemstickade strumpor i bazarer…

      Det finns ett inneboende eländigt hat som poppat upp till ytan sen Sovjetunionen lades ner.

      Natinalistiska strömningar .

      Precis som det var i kriget efter Jugoslaviens upplösning. Där var Josp Broz Tito den sammanhållande faktorn. Sen vet vi ju hur det gick…:(

      Men precis som där, och nu i de f.d ryska utbrytarstaterna så har man aldrig kommit till rätta med det jäsande, underliggande hatet.

      I övrigt sympatiserar jag med det ukrainska folket och önskar att det inte händer något mer elände.

      Kram
      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s