SÄPO en dräng åt SD


Plats: brandstation i Botkyrka

 

Jimmie Åkesson håller presskonferens mot brandmännens önskan.

ETC journalist ställer en obekväm fråga till den högerextreme Åkesson vars parti har nazistiska rötter. Sådant är ju inte så populärt så klart. Men vad ska en  politisk presskonferens vara bra för ifall inte obekväma frågor får ställas? Och vad är det för nytta med journalistik om den enbart består i att referera, vilket bland svenska media har blivit en trend?

Sådant bryr sig inte SÄPO om. Eller kanske det är just det de gör. Att upprätthålla oskrivna regler i samhället. En sådan relativt ny regel är just att media inte ska avslöja maktstrukturer i samhället.

ETC - SÄPO

Alla riksdagspartier säger sig ta avstånd från Sverigedemokraterna. Men i grunden finns det en inställning hos de verkliga makthavarna i vårt land, liksom i resten av Europa, att vrida politiken så långt åt höger som det bara är möjligt. Det är därför Sverigedemokraterna har lyckats ta sådan plats i politiken.

De verkliga makthavarna syns inte. De verkar under ytan. Andra verkar för dem i rampljuset. Och de som står i ljuset, det är så klart partier som Socialdemokraterna, Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna. Senaste stjärnskottet är Sverigedemokraterna. På lokal nivå i kommunvalen gör nu också det nazistiska Svenskarnas Parti entré. Etablissemanget har inget att anmärka!

Mot denna bakgrund är det lätt att förstå SÄPO när de stoppar ETC-journalisten att ställa sina obekväma frågor. SÄPO gör sin plikt att skydda etablissemanget, kapitalet och borgarklassen. Det är ju dessa som nu tycker att det är hög tid att pressa tillbaka arbetarklassen hundra år.

Mot denna bakgrund är det också lätt att förstå varför enbart radikala och medvetna människor försöker stoppa Sverigedemokraterna, medan resten av samhället och hela EU blundar för fascismens återkomst. Och varför hela EU, USA och FN ställer sig bakom fascisterna i Ukraina och med sitt stöd fick fram dem genom en kupp i regeringsställning.

SÄPO är inte till för att skydda folket, de ska skydda den så kallade ”samhällsbärande” klassens intressen, borgarklassen!

”Fascismen är borgerlig”

Fascismen är borgerlig

Högerextrem mordvåg sveper över Europa

13 tankar om “SÄPO en dräng åt SD

 1. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

 2. Pingback: Uteslöts ur facket | eaqhan

 3. Pingback: Förbjudna sanningar | eaqhan

 4. Pingback: Allt fler skjuter sig själva i foten | eaqhan

 5. Pingback: Önskedrömmen | eaqhan

  • Jo, men jag undrar om det inte är fullständigt nytt för ganska många. Å andra sidan lär väl sådana personer inte tro mig. De tror nog hellre på medias amsagor.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Och de tror på fel saker!

     Jag märker ju hur folk hela tiden rapar upp samma saker som sägs i nyheterna. Ta till exempel folks uppfattning om Bashar al-Assad och konflikten i Syrien. Om Bashar al-Assad visste folk ingenting för tre år sedan. Nu ”vet” alla att Bashar al-Assad är en diktator som de har synpunkter om.
     Det finns i och för sig ingen anledning att vara odelat positiv till honom och regimen, men för regionen är det dock en av de bättre.
     Precis detsamma skulle kunna sägas den störtade och mördade Ghadaffi, men med den skillnaden att han har utmålats som en grym diktator i flera årtionden. Och det har varit folks uppfattning, förmedlad genom media! Att han hade gett folken en välfärd som vi i Sverige fortfarande kan drömma om är det ingen som vet. Och få vet vilken katastrof väst ställde till med för Libyens folk.

     Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med sådana exempel, men det räcker väl med att säga att nu spyr västvärldens medier galla över Putin och folk rapar upp skiten från dessa medier när man börjar diskutera vad som händer på Krim.

     Ingen vill ta reda på fakta, bara rapar upp all skit de får från Aktuellt och Rapport, samt fyrans nyheter, Aftonbladet och Expressen.

     Urk! Jag spyr!
     /Skvitt

     Gilla

     • Vet ej om folk trodde t.ex Syrien och Irak var fattiga länder innan krigen. Men som du skriver var länderna högfunktionella. Infrastrukturen, skolorna, vården – ja allt. Mycket bättre än här hemma.
      Problemet var bara att Assad och Khadaffi var/är diktatorer och skötte länderna som sina egna företag och det kan jag aldrig acceptera.

      Men kolla nu: länderna är sönderbombade till medeltidsnivå. Om USA/EU bidrar till att väcka fundamentalisternas krigslust och gamla, upplevda oförrätter och religiöst trams så att alla skjuter på alla, så borde man också hjälpa till att bygga upp länderna igen. Det enda man har gjort är att sätta in lydregimer, påstå att det är demokrati och snott folkets land och värdighet.

      Kram
      Kao

      Gilla

      • Jag vill nog inte oreserverat skriva under på att det där med diktatorer.

       Vad är det vi själva har egentligen? Är inte det diktatur, som ljuger oss fulla med skit och låter TV-media rapa upp med ett stort leende allt de vill få ut.
       Propaganda!

       Och deras agenda är dold! Den nämner de inte inför valen. Sen står vi inför faktum. Den ena försämringen efter den andra.
       Men i valtal efter valtal var det bara förbättringar vi skulle få!

       Fy fan!

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s