Fotboll


Sporten alla förenas i

 

Sett i de termerna, kanske …

Men vilken förening? Förening i vad och för vad? Och till vilken nytta? Och för vem?

För det är ju så att sporten egentligen inte betyder någonting för vårt välstånd, vår situation i samhället, hur vi har det, kampen för vardagen, få ekonomin att gå ihop, lönen att räcka, pensionen likaså, hålla nöden från dörren, kampen med räkningarna och att slippa kronofogden osv. Kanske fotbollen kan få människorna att för en stund glömma alla vardagens problem. Det är väl den funktion som sporten i TV-rutan fyller. Folk behöver kanske det.

Men hur viktigt är det egentligen att lag A vinner över lag B?

Uppenbarligen tar för många dessa frågor mer plats än verklighetens krassa vardag. Det märks i nyheterna. I SVT:s nyheter tar de nästan hälften av utrymmet. Ändå har de en separat sportsändning alldeles innan nyheterna klockan 18:00. För att vara säker på att inte missa de lögnaktiga nyheterna från propagandamaskineriet måste man alltså även få en glimt från sportens värld.

Det är ju inte den enda sportsändningen från SVT. Sporten tar plats. Inte enbart i SVT. Som bekant finns kanaler som enbart sänder sport. Den som vill kan känna sig mer uppdaterad på sport än den som hellre vill veta vad som verkligen händer i samhället och i världen någonsin har en möjlighet till.

Är man verkligen konspiratoriskt lagd för att tänka i banor av att detta är uträknat? Det tror ju inte jag att man måste vara.

Det är ju inte Gud som styr världen. Det är istället Mammon. Och i Sverige är det för närvarande Alliansen som förverkligar penningens minsta önskan. Tidigare var det Socialdemokraterna som köpslog med kapitalet för att minska de allra värsta skadeverkningarna, dock utan att ifrågasätta borgarklassens ”rätt” att sko sig på arbetarklassen.

Vänsterpartiet har ju lagt all marxism på hyllan så frågan är om det ens är någon idé att rösta. Rösta för att rösta bort Alliansen.

Max Gustafson - ALLIANSEN - grav

(Bilden som jag bearbetat hittade jag här)

Jo, det kan ju vara en idé. Att rösta bort den regering vi nu har. En regering som ju är en förening av uppenbart arbetarfientliga partier i det som de kallar ”Alliansen” och som är en allians helt styrd av det mest arbetarfientliga partiet på den politiska skalan, näst efter Sverigedemokraterna. Jag talar så klart om Moderaterna. De är ju det helt dominerande partiet i denna obskyra allians av öppet borgerliga partier med enda mål i sikte att på ett perverst, patologiskt och psykopatiskt sätt värna om de redan rika, ekonomiskt välmående och besuttna på de sämst lottades bekostnad. Det är väl inget att hymla med?

 

Så hur viktigt är det att lag A vinner över lag B?

Hur viktigt är det att de så kallade ”rödgröna” vinner över de blåbruna? Ja, alltså Alliansen, som ju som bekant består av Centerpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna, och i allt väsentligt stöds av ett parti med sina rötter i nazismen, Sverigedemokraterna?

Jo, på kort sikt är det viktigt. Men på längre sikt är det mera viktigt att bli av med Mammons inflytande. Inte för att återupprätta Gud. Men väl vissa av de värden som vår religion har givit oss. Alltså kärleken till vår nästa och moraliska normer. Att till exempel fördöma dödssynder såsom girighet. Den dödssynd som kapitalismen har gjort till sin största dygd!Vi som existenser

På sikt är det viktigt att avskaffa kapitalismen! Och det gör man inte genom våra så kallade ”demokratiska val”! Det gör man inte i en borgerlig ”demokrati” med en borgerlig parlamentarism. Den styrelseformen är ju borgarklassens egen uppfinning för att säkerställa sin egen fortsatta makt över folkflertalet! Det som hela tiden påstås vara en demokrati är alltså inget mindre än en diktatur där du själv är en lydig undersåte och slav, som tror att du har demokratiska rättigheter och möjlighet att bestämma!

 Så hur viktigt är det att lag A vinner över lag B?

Spelar man i lag A är det väldigt viktigt att inte lag B vinner. Som spelare i lag A måste man kämpa för laget och att vinna över motståndaren. Då gör man inga medvetna självmål och helst inga självmål alls. Spelar man i Arbetarlaget får ju inte Borgarlaget vinna! Så enkelt är det ju beskaffat.

I det sammanhanget har ju sporten på TV egentligen ingen betydelse för vårt välstånd, vår situation i samhället, hur vi har det, kampen för vardagen, få ekonomin att gå ihop och så vidare. Då är det matchen i verkligheten som gäller. I den matchen har lag B redan ställt upp reglerna så lag A inte ska kunna vinna. Reglerna är ju olika för de båda lagen. Och det kallar lag B för demokrati! Lag A får rösta vart fjärde år och däremellan har lag B bollen. Så är det!

Moderat politik

Det lag B helst av allt vill är att lag A inte ens går ut på banan. Det är bättre att lag A lutar sig tillbaka i TV-soffan och kikar på en helt annan match. Det är därför TV-sporten är viktigare än nyheterna. Skådespel och underhållning för folket. Det är en känd strategi som redan romarna praktiserade. Och när nyheterna sänds har de redan godkänts av ett effektivt propagandaministerium som skulle ha gjort Goebbels avundsjuk. Men det fungerar. Folk tror på den massmediala versionen av verkligheten. Den bild lag B vill att lag A ska tro vara sanningen. Det är inte konstigt att vi har en borgerlig regering som bara företräder Borgarlaget, men har röstats fram av en betydande andel av Arbetarlaget. Snacka om självmål!

Och än värre blir det när spelare i lag A stödjer de allra minst rumsrena spelarna i lag B, Sverigedemokraterna! Då lägger man krokben för sina egna bästa spelare, slår dem på käften och hugger kniven i ryggen på dem. Det har lag B inget emot. Spelet blir ju enklare så. Deras supportrar jublar på läktaren och viskar sinsemellan att han är bra, den där Åkesson och gänget inte ens han vågar offentligen stödja!

Det är konstigt det här med självmål!

Rasismen splittrar

33 tankar om “Fotboll

 1. Sport är skådebröd för folket och har så varit i alla tider, så folk inte ska granska politiken.

  På min kvarterskrog sitter en hel drös med ensamstående, vita, bittra medelålders män vars enda nöjen är öl och sport. De gillar inte mej eftersom jag ofta halkar in på politik och de flesta av dessa misslyckade typer själva säger att de röstar på SD. Så jag går inte dit längre, mår bara dåligt av att se dem och de mår dåligt av att se MEJ ;-).

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Aha!
   Där sitter självmålsligan!

   Jo, det där känner jag ju igen. Allt fler syltor tapetserar väggarna med TV-skärmar och alla visar sport. Folk glor, skriker, kommenterar och dricker. Det är fan vad det är viktigt.
   Men varför de måste fråga ”Kan du låna mig till en öl?” funderar de inte nämnvärt på. Varför lönen är så låg, hyran så hög eller vilka som sänkte pensionerna.

   Ingen dag är för dålig för ännu ett självmål! Och så knackar kronofogden på dörren. ”Dags att tala med soc! Du måste ut ur din lägenhet! Så går det för den som inte betalar sin hyra!”

   ”Kan du låna mig till en öl? Jag har gjort självmål igen!”

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Trista självmålsspelare raglar hem till en bostad som antagligen soc har kontraktet på. Klart att det måste vara invandrarnas fel. Vems är det annars?

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Ja, det kan väl inte vara deras eget fel;-)?
      Sen har de här typerna ofta en mycket märklig kvinnosyn – och är väl ensamma pga det.

      Nu menar jag givetvis inte att ALLA medelålders ensamstående män (eller kvinnor) är bittra SD-are. Men jag tror du vet vad jag menar för typ av folk.

      Kram
      Kao

      Gilla

   • Jag känner igen mig i det sistnämda med fogden ock så, men jag skulle sökt jobb på momangen om det inte vart för jag förlorat gaddarna. det är så pinsamt att gå och söka jobb utan tänder. Det sätter sig inombords som en tagg. Så visst, självmål blir det här med. Jag hade sprungit runt till varenda firma och frågat efter jobb, om det inte vart för skammen. Jag tror många känner som mig som också har blivit tandlösa. eller… jag är osäker. En del verkar glada och positiva ändå, åtminstone utåt. De är starka tycker jag.

    Gilla

 2. Oj, skrev otydligt.
  Matchen spelas den sjunde april…
  Jag kikar aldrig på idrott på tv, Skvitt. Jag vill uppleva känslan. Det gör jag inte genom att glo på Tv. Det är människorna, sorlet, jublet… Ja hela spektrat. O du, dig och mig emellan 😉
  Jag skiter i om de gör självmål. En gång när jag var på match o kikade så spelade öis mot gais. Minns inte om jag fått biljetten. Då hurrade jag oavsett vilket lag det var som gjorde målet. Så knäpp är jag.

  Det är samma med Trav. Ex nr 2 var travtokig (milt uttryckt) Jag tyckte det var döden att glo på lopp på Tv. Men däremot åkte vi ut några ggr. Kanske fyra-sex ggr på riktiga travbanor. Då var det roligare – tyckte i ALLA FALL JAG. Då fick man se lite andra människor. Spelet har aldrig roat mig. Men att vara bland andra människor, och att sitta ute och fika och kolla in en häst på banan man tyckte var fin och hålla på den. 😉

  Gilla

   • Under ledning av överste Ranald Slidell genomförde 4:e kavalleriet 28 september 1874 en brutal attack mot comancheindianernas läger i Palo Duro Canyon. Man förstörde precis allt! Hela lägret brändes och alla hästarna utom ett hundratal, som armén hade användning för, sköt ihjäl på överste Mackenzies order. 1048 hästkadaver lämnades att ruttna! Stanken var olidlig förde som senare närmade sig platsen.
    Året därpå hade ytterligare mellan 6000 och 7000 hästar fångats in. Siffran är oklar. Dessa var för dyra för armén att utfodra och för värdefulla för att åter hamna i indianernas händer. En del såldes på auktion, men de allra flesta sköts ihjäl.
    Källa: National Geographic, svenska editionen, nr 3/2014.

    /Skvitt

    Gilla

  • Bara du inte hurrar oavsett om borgarklassen eller arbetarklassen gör mål och inte hurrar när arbetarklassen gör självmål, vilket ju tyvärr numera är det allra vanligaste.

   För några decennier sedan kände jag mig nödsakad att gå på hockey. Det var min dåvarande flickvän som sa till mig att jag skulle gilla det om jag fick uppleva matchen från läktaren. Det visste jag ju inte stämde och det stämde inte. Men på sätt och viss gav det mig ett minne för livet.

   Det jag såldes aldrig kan glömma är den där supporten som skrek från andra långsidan så att han överröstade alla andra på Scandinavium!
   Så höll han på hela första perioden.
   De två andra perioderna sov han, deckad av all spriten. Matchen lär han inte minnas något av, men han ville nog inte missa kommande matcher heller och inte minnas några av dem 🙂

   Tacka vet jag politik och att skriva och diskutera för att höja den politiska medvetenheten hos arbetarklassen. Det kan behövas. I dag är det tragiskt nog bara borgarklassen som är politiskt medveten.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • *Bara en gissning*

    Jag ”gissar” att du själv är akademiker och ”skulle kunna” tillhöra borgarklassen om du ville.( i annat än i din politiska uppfattning)

    Du står kvar i din politiska övertygelse pga. att du ser dig själv som arbetare, och därmed har valt att stå upp för arbetarklassen.

    Rätta mig gärna om jag har fel.

    I övrigt så belyser du (åtminstone mig) med punkter som jag kan känna igen mig i till fullo. Jag undrar om du själv inte skulle ta och kandidera till riksdagen.
    Du är ”himla” kunnig på en mängd olika områden!
    Men som sagt:
    Jag har stött på flera ”skarpa hjärnor” även i den sk. ”underklassen”. Det är därför jag tyckt att många av dem borde sättas som nr:1
    (Dvs.De skulle byta plats med överklassen)
    hoppas du begriper hur jag menar… det är svårare att formulera sig skriftligt än muntligt

    Gilla

    • Jodå, jag begriper hur du menar.

     Jag är en genuin arbetare med högskoleexamen och så kallat akademiskt arbete. Men till borgarklassen hör jag inte. Jag gör som alla andra arbetare, säljer min arbetskraft på marknaden. Borgarklassen är den klass som köper arbetskraft. Däruti består klasskillnaden. Inte vilket belopp som redovisas i taxeringskalendern!

     Det är skillnad på borgerlig definition på klass och den marxistiska. Den förstnämnda trollar bort det slagkraftiga i klassindelningen och gör det helt ofarligt för borgarklassen, medan den marxistiska definitionen avslöjar något som arbetarklassen verkligen har nytta av. Så är det med alla borgerliga begrepp.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Tack för den utmärkta beskrivningen. Jag har inte riktigt fattat skillnaden på borgarklass och akademisk utbildning. Jag har dragit alla över en kam…åtminstone dem jag inte träffat.
      Trodde faktiskt att det också var taxeringskalendern som avgjorde var man befann sig på samhällsklassen, även om jag själv tjänat bra på några åkerier och i hamnen så har jag ändå alltid själv sett mig som en vanlig ”knegare”. Pengarna har inte varit lika viktiga som jobbet. Låter sjukt, men så har det varit för mig.

      Gilla

      • Äger man produktionsmedel är man en kapitalist och därmed hör man till borgarklassen. Köper man något man inte ska ha till annat än att sälja det vidare så är man en borgare oavsett vad man tjänar. Man arbetar ju inte i den meningen att man säljer sin arbetskraft till någon annan.

       Vad man tjänar på sin verksamhet har inget att göra med om man är kapitalist eller inte. Om således någon skulle köpa 10 par skosnören och kränga dessa med 20% vinst, så är det en kapitalist, men antagligen en fattigare sådan än de arbetare som går förbi honom på trottoaren där han sitter och säljer. Och går affärerna så dåligt att han måste sälja till förlust, så är han fortfarande en kapitalist intill den dagen hans kapital är förbrukat och han måste söka jobb.

       Har det någon betydelse vilken klass man tillhör? Ja, för man talar ju om klassintressen. Alltså intressen som är specifika just för en enskild klass.
       Ett sådant klassintresse är lönen. Arbetarklassen vill höja lönen och kapitalisten vill sänka den. Det går aldrig att förena dessa intressen. De är alltså motstridiga.
       På samma sätt förhåller det sig med arbetstiden, arbetstakten, osv.
       På samma sätt är det med hyran. Arbetaren (oftast) vill ha så låg hyra som möjligt och fastighetsägaren vill ha så stor vinst som möjligt.
       ICA-handlaren vill också maximera sin vinst, men kunden vill ha billigare mat.

       Över allt går dessa klassintressen isär. Och för att det inte helt ska spåra ur så regleras väldigt mycket. Hästköttsskandalen är ett modernt exempel där kapitalister inom livsmedelsindustrin bröt mot vissa regler, inte minst de moraliska. Men än är ingen dömd, trots att det var bedrägeri. Borgarklassen föredrog dock att kalla det ”fusk”!

       Om man inte övervakar borgarklassen tar den sig för snart sagt vad som helst i sin iver att sko sig. Vi ser det i vårdbolagen, skolbolagen och så vidare. Nyss avslöjades att dagis som inte hade mat till barnen.

       Äldre livsmedelsexempel: ekollon + tjära blev ”kaffe”!
       Gips, mald marmor och bly för att göra dåligt vin ”bättre”!
       Fläder-, ask- och slånbärsblad + kopparacetat = ”te”!
       Inga kunder hade något intresse av att luras, men producenterna hade det så klart. Oförenliga intressen!

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

 3. Som jag skrev: ”Det är väl den funktion som sporten i TV-rutan fyller. Folk behöver kanske det.”
  Det må väl vara hänt, bara man inte gör självmål.

  Men vad är ”sjunde matchen”?

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 4. Hahaha, du är underbar. Dina texter är så slående. Finns det ngt, du inte missar? Matchen den sjunde kanske?! 😉

  I ärlighetens namn så ska jag tala om för dig att det är så himla många år sedan jag gjorde nåt kul, unnade mig nåt kul. Skulle helst av allt viljat gå på (Sweden Rock, hehe) Men att gå och se på fotboll ger för stunden lite spänning, fart och fläkt, (och lite nostalgi) Jag var som mest intresserad av sport på den tiden när ”Pappa” Hysen (Glenn), o grabbarna spelade i Blåvitt. Landslagsmatcher är också intressanta. Håller på Blåvitt i allsvenskan och Sverige i Landslaget. Då är jag patriot så det visslar om det. Nån gång måste man väl för sjutton hundar lägga politiken åt sidan. Man ruttnar ju om man bara ska gräva ner sig i politik! hehe

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s