Rör inte våra kompisar!


Ibland måste man ta ställning

 

Ett sådant läge är det nu.

När demokratiska fri- och rättigheter hotas måste samhället kunna stå emot. Nog för att det är viktigt med yttrande- och demonstrationsfrihet, men man får inte tillåta dem som vill skapa diktatur att föra sina åsikter till torgs. Första steget är att inte bevilja dem demonstrationstillstånd och andra steget är att inte skydda dem på gatorna. Men det gör polisen. Och inte nog med det. Polisen påstår till och med att det är de demokratiska krafterna som står för mesta politiska våldet! Ändå finns det bevis för motsatsen!

Självklart har polisen valt sida. Polisen har valt fascistsidan. Det har den alltid gjort så det är inget att förundras över.

Polisens kompisar

”Svenska Motståndsrörelsen är den nazistiska organisation vars medlemmar i december förra året attackerade en antirasistisk demonstration i Kärrtorp.

Flera av medlemmarna åtalades och dömdes för attacken.” / AB

14 tankar om “Rör inte våra kompisar!

 1. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

  • När nazisterna begär tillstånd att demonstrera på första maj är det en skändlig provokation mot hela arbetarklassen och det vet polisen. Det är arbetarklassens helgdag och måste fredas från attacker. Ändå ger polisen tillstånd!
   Det finns 364 andra dagar att låta fascister och nazister att demonstrera. Men polisen tar ställning för bråkmakande odemokratiska krafter att störa fredliga demonstrationer. Det är ett politiskt ställningstagande från en starkt högerorienterad och arbetarfientlig polisledning.

   Det kommer att bli konfrontation och det kommer att gripas vänsterfolk. Frågan är om ens någon nazist kommer att gripas. Vi kommer att få facit. Jag tippar på 10-1 som resultat. Alltså att det kommer att gå minst 10 gripanden av vänsterfolk på varje gripen nazist.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Det tror inte jag! Att de flesta poliser i Sverige står på fascisternas sida alltså.
  Jag tror inte heller att de flesta lärare i landet är folkpartister, eller ens att alla sjuksköterskor tycker om människor.
  Att jag har svårt att fatta hur någon vill bli polis är en annan sak. Eller hur någon vill bli militär??
  Men, nej, det finns många kloka, kunniga och sjyssta poliser också tycker syster märta i okunniga hörnan här.

  Gilla

  • Kul att få en kommentar från dig. Tack!

   Om man är helt klart till vänster är det högst sannolikt att man inte väljer polisyrket. Skulle någon mot förmodan göra det måste det vara mentalt svårt att härda ut i kåren och tiga om sin uppfattning och efter en tid slutar man. Gör man inte det får man problem.
   Omvänt; om man står långt ute på högerkanten är man mera benägen att söka sig till polisyrket än genomsnittet.
   Lägger man samman detta ser man att poliskåren genomsnittligt hamnar på högerkanten.

   Själva ledningen vet sitt uppdrag, att skydda borgarklassen. Det syns varje dag. Nästan hela arbetet går ut på att tråla bland arbetarklassen, trots även borgarklassen är kriminell. När folk dör på sina arbetsplatser görs inga riktigt granskande utredningar kring orsaken utan det stannar med olycka och brott kan ej styrkas. Ändå skulle mer noggranna undersökningar nästan alltid visa brister i säkerhet, brister i information om riskerna, stress och trötthet som orsak till dessa olyckor. Folk skadas på sina arbetsplatser, lemlästas och dör, men döms någon så är det en lägre chef.
   Hela rättsväsendet vet på vilken sida det ska stå.

   Bedrägerier blundas det för och betraktas som smarta affärer i gråzonen, men inget för polis och åklagare att utreda.

   När det handlar om demonstrationer med sammandrabbningar mellan vänster och nazister är det generellt fler gripna vänsteraktivister än nassar. Hur förklarar man det? Och trots att vänstern aldrig har dödat någon, men fascister har ett antal mord på sitt samvete, så utpekar både polisen och SÄPO vänstern som det allvarligaste hotet. Alltså gör de en klassbedömning. Nazister hotar aldrig borgarklassens ställning, men vänstern utmanar den hela tiden. Endast med sådan logik kan polisens bedömning av hotbild förklaras.

   När Palme mördades var det många poliser som samlades och firade bland annat med hitlerhälsning. Väldigt mycket tyder på att polisen var inblandad i mordet, men trots att man påstår att polisspåret är utrett förblir de flesta frågetecknen i det spåret outredda. Till och med en så i övrigt lysande stjärna som Leif GW påstår dock motsatsen. Jag tror att han inte vågar annat.

   Konklusion: jag backar inte en millimeter i mitt påstående att polisen är starkt högerorienterad. Den är det nu, har alltid varit det och det gäller både här och i övriga världen.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Det är en förklarande sammanfattning. Jag förstår hur du menar, men håller inte med i alla delar. Men jag brukar inte kommentera, men tycker att alla har rätt till sin uppfattning.

    Kramm märta

    Gilla

    • Det bästa är faktiskt när människor inte håller med! Det stämmer till eftertanke som i sin tur gör att man blir lite klokare.
     Och så måste jag säga igen att jag blev så himla glad att se dig kommentera.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

  • @tant grå
   Är nog beredd att hålla med. En gång fick jag hjälpa två poliser att fånga in två hästar som rymt från sin hage i Saltsjöboo, och travat rätt in i vår trädgård. De (poliserna) var rädda för de stora djuren, så jag hjälpte till att fånga in en av dem och ledde den tillbaka. Den andra hästen följde snällt efter, ledd av en främmande tjej som också kommit till undsättning. Poliserna var glada, ägaren till hästarna likaså. (Hästar är trevliga och inte alls någonting att vara rädd för)

   Att lärare inte nödvändigtvis behöver vara folkpartister fick jag också lära mig (Komvux i början av -90:talet). Där fanns en blandad kompott av både rött och blått mm.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s