Nu igen?


Censur?

 

Vad är det fråga om?

Se på bilden nedan. Helena Palena skriver på facebook, vilket jag kan se i min mail:

”En domare tar bladet från munnen: ‘Dessutom har Euro parlamentet ingen makt alls. Makten ligger i händerna på kommissionen och på folk som presidenterna Herman van Rompuy (Belgien), som inte är vald av folket, och José Manuel Barroso (Portugal), som inte heller vald av folket, och andra icke-folkvalda kommissionärer, till exempel utrikeschefen Catherine Ashton (Storbritannien), finanskommissionären Olli Rehn (Finland), tjeckiska före detta kommunisten och utvidgningskommissionären Stefan Fule – som sprang omkring med Maidan människor. Alla dessa nämnda har inte fått sin makt direkt från folket. De fick sina befogenheter genom dunkla, vaga och otydliga kabinettspel. Jag tror att det europeiska folket kommer att säga: ‘ Nej. Det här är nog’.”

Censur - Helenapalena

När jag klickar på ”Visa inlägg på Facebook” ser jag att inlägget är borttaget. Vem tog bort det? Knappast Helena eller Vaken.se. Det är för långsökt. Är det då Facebook?

Censur börjar höra till vardagen på Internet. Var det någon som inte visste om det? Och var det någon som trodde EU är demokratiskt. I så fall är det dags att bli lite Vaken.se!

Kan det vara så att det odemokratiska EU censurerar inlägg som avslöjar att EU är odemokratiskt? Tja, varför inte. En sådan sanning gagnar ju inte de odemokratiska krafterna, eller hur!

Eller tänk efter!

Guantanamo-censur

Som sagt, ja!

En liten skrapning på ytan:

https://eaqhan.wordpress.com/category/censur/

Nätet är fullt med censur

Censur, nu igen!

Censurförsök från McAffe

Nätcensur

Svensk Internetcensur

Skvitt censurerad

Skvitt och censuren

Under Mattan | Sverige utan Filter

EU stryper det fria ordet!

Bloggare gripen av polis

Svensk bloggare anhållen

 

Uppdatering

Man blir ju på sin vakt när man stöter på så mycket censur. Men den här gången var det tydligen falskt larm.

Nu kan man se Helena Palenas eminenta inlägg på facebook.

Vad var det som hände?

30 tankar om “Nu igen?

   • @Kicki, Helt enkelt för att jag inte har ”skit bakom knapparna”(en IT term och inget påhopp).

    @Skvitt, Om du verkligen vill slippa ifrån eventuell censur så rekommenderar jag dig att skaffa en egen wordpress server och eget domännamn.
    Vad jag har förstått så är du hyffsat datorkunnig och det är inte för svårt och inte så dyrt.
    Eller så hyr du en virtuell wordpress server (dyrare), där någon tar hand om konfiguration m.m åt dig.

    Gilla

    • @ fgggf. Hur kommer man till rätta med det då? Jag har haft så här på alla mina bloggar. Även när jag hade egna domäner. Har haft två st. tidigare… Ärligt, så vet jag inte varför det skulle vara intressant att hacka mina bloggar?

     Gilla

     • Om du har blivit hackad

      1) så skulle jag först stänga av datorn
      2) Kolla att det inte sitter en keylogger mellan tangentbordet och datorn
      3) Skaffa ett ordentligt antivirus system.
      4) Byta lösenord på datorn och bloggen, samt inte berätta för någon.

      Jag vill nog påstå att minst 9 av 10 fall beror på att man klantat till det själv av okunskap.

      Men vet du med dig att någon f.d nästrående är ute efter dig så kan det vara rimligt att du har blivit hackad.

      Gilla

      • Jag vet inte vem det kan vara då de skyddar varandra. Så kan det bli när man började att rota i Familjehemligheter. Man ska inte riva i det gamla.. Det gjorde tyvärr jag… Ville veta mina rötter😁😁😁

       Gilla

      • När många anmäler en blogg så stoppas den. Högerextremister har säkert riktat in sig på ”Skvitts” och gjort en samlad attack. Det är min förmodan.

       /Skvitt

       Gilla

        • Faktum kvarstår. ”Skvitts”, som ju var min egen blogg, blev jag avstängd ifrån som administratör och kan inte göra någonting där numera. Jag kan inte ens svara på kommentarerna!

         Liknade har hänt många andra bloggar. Och bloggare har hämtats av polisen till förhör och fått sina datorer genomsökta av polisen utan att de har begått några brott.

         Det jag känner till är ju knappt ens en bråkdel, så frågan är ju hur många som har drabbats.

         Genomgående för alla dessa bloggar och bloggare är att de har varit systemkritiska, helt fria från sådant som kan vara kriminellt. De har inte varit ärekränkande, inte handlat om barnporr och inte tipsat om knark-siter eller varit hetsande mot folkgrupper eller andra minoriteter.

         När man ser detta hända gång efter annan kan man ju inte kalla det för konspiratoriskt. Det har ju hänt och det är ju fakta.

         /Skvitt

         Gilla

 1. Det är märkligt, men inte oförklarligt. Helena Palena är giftigt ärlig och en mycket bra bloggare.

  Har själv haft svårt med min blogg både igår och idag. Men inte med andra sajter. Något händer och det är inte bra.

  Kram
  Kao

  Gilla

   • Jag har också haft problem på min blogg vilket gjort att jag tappade lusten på att blogga. Visst, jag har släckt ner och starta upp igen.. några ggr. Det är jobbigt att vissa inställningar bara har funkat ibland, och ibland inte. Då undrar man ibland om jag har en ”medhjälpare” på min egen blogg!!!! inte lätt att förklara då jag inte själv är tekniker på WP!

    Gilla

    • Det är säker bara som du gör något fel. Värre är när man berövas tillgång till sin egen blogg därför att censuren är framme, vilket ju har drabbat mig med bloggen ”Skvitts” och som har drabbat andra också, t. ex. ”Undermattan”.

     /Skvitt

     Gilla

      • Vad jag åsyftar är inte strul utan istället att bloggar stängs ned av andra än de som äger bloggarna. Det är alltså censur.
       Utöver det förekommer det att polisen beslagtar datorer och griper bloggarna utan att de har brutit mot lagen. I det senare fallet handlar det om bloggare som har kritiserat rättsväsendet. Dit hör Coruptio blogg och Felväsendet.

       Svante har stängt ned sina bloggar ett par gånger. En av gångerna handlade om varumärkesintrång eftersom han kallade sig Tjalle Tvärvigg.

       /Skvitt

       Gilla

       • Ok…?! han bytte alltså namn/alias från Svante till ”Tjalle Tvärvigg”?!
        Det var så du menade eller…? och det var alltså ett övertramp, då ”Tjalle Tvärvigg” är en seriefigur upprättad av ngn annan som har patent på namnet….?!

        Låter lite långsökt…

        Gilla

        • Fast tvärt om. Han hade en blogg som hette ”Tjalle Tvärvigg”. Den stängde han ned utan att säga varför. Men det var ju lätt att gissa skälet till.
         Sen skapade han en ny blogg. Kårbölebloggen. Den lade han också ned efter att det hade hänt något som han upplevde som obehagligt. Han blev anklagad för något som han nekar till och vad det var tiger jag om. Ifall han var skyldig eller inte vill jag inte ha någon uppfattning om.

         /Skvitt

         Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s