Polisen och nazismen


Polisen tar ställning

 

Man ska inte hymla om den saken!

”Förra året blev det kravaller i centrala Jönköping på 1 maj när nazistiska Svenskarnas parti (SvP) demonstrerade. Trots att polisen hade förberett sig på att det kunde bli en stökig tillställning utbröt det bråk mellan demonstranter och motdemonstranter. SvP har på nytt fått demonstrationstillstånd den 1 maj. // ‘Jag tycker inte att allmänheten ska vara där av ren nyfikenhet’, säger Lennart Leijon, biträdande operativ chef vid polisen. // Risken är överhängande att motdemonstranter försöker stoppa demonstrationen med våldsamma medel.” / Jnytt

1:a maj firas av arbetarrörelsen! Jag har skrivit om det tidigareFörsta maj firas sedan 1890. Då ska polisen respektera det och inte å ena sidan ge fascisterna demonstrationstillstånd denna dag och å andra sidan uppmana arbetarrörelsen att stanna hemma!”. Förstamajdemonstrationer hålls över hela världen till minne av haymarketmassakern på arbetare i Chicago fjärde maj 1886. Arbetarklassen har sina traditioner.

Denna minneshögtid, första maj, har alltid stuckit i ögonen på borgarklassen och inte sällan utsatts för provokationer av nazister. Inte minst skedde det under trettiotalet i Tyskland.

Jag förväntar mig inte att en vanlig patrullerande polis är bevandrad i arbetarrörelsens historia, men någon i ansvarig ledning inom polisen måste väl ända veta varför och för vad man demonstrerar på första maj. Ja, jag är benägen att tro att man vet det mycket väl.

Polisen har också sina traditioner. Polisen har inte bara i Sverige utan över allt alltid ingripit mot arbetare som har protesterat och strejkat alltsedan industrialiseringens barndom. Redan när nazismen växte i Tyskland uppstod hårda strider mellan kommunister och nazister. I dessa strider ställde sig den tyska polisen på nazisternas sida långt innan Hitler hade kommit till makten.

När kriget bröt ut grep den svenska polisen nazistmotståndare i Sverige. Den svenska säkerhetspolisen kallades i folkmun för Hestapo, en liten ordlek med den tyska nazistiska säkerhetspolisen Gestapo. Folkhumor kan vara ytterst träffande.

Den svenska polisen stoppade distribution av flera vänstertidningar, men mest känt är nog beslag av, distributionsförbud av och censur av Göteborgs Handels och Sjöfarts Tidning, en borgerlig tidning som var öppet nazikritisk och vars chefredaktör och ansvarige utgivare då var Torgny Segerstedt. Redan 1933 skrev han framsynt: ”Den som har ögon att se med, kan icke vara i tvivelsmål om att olyckan är å färde i Tyskland. ” Orden är lika aktuella i dag och man skulle mycket väl i dag kunna skriva: ”Den som har ögon att se med, kan icke vara i tvivelsmål om att nazismen är på stark frammarsch i hela Europa!” Det är inget som bekymrar den svenska polisen, snarare välkomnas den.

Polisen har också sina traditioner. Jag är därför benägen att tro att det är just genom sina traditioner som polisen beviljar nazister att i Sverige i dag med polisens beskydd demonstrera på våra gator och torg. Polisen upprepar i dag vad den gjorde på trettiotalet och fram tills det började bli alltför uppenbart att Tyskland skulle förlora kriget. Svenska nazister var aldrig många ens då, men då som nu demonstrerade de öppet på våra gator. Då som nu blev det konfrontation med antinazister och då som nu hade nazisterna polisens beskydd. Detta har ansetts mycket frånstötande tills nyligen.

Länge sa man att nazisterna illdåd aldrig fick glömmas. Jag minns att TV på sextiotalet hade många program om nazismen just för att vi aldrig skulle glömma. Nu är detta nästan glömt! Nu ska det plötsligt vara mera rumsrent än någonsin tidigare med nazister på våra gator. Deras fascistoida strävanden ska betraktas som en demokratisk rättighet! Och polisen ger dem inte bara sitt oreserverade beskydd igen! De uppmanar till och med demokratiska krafter att inte visa sig ute! Det är lika frånstötande  dag som då!

Men polisen gick till hårt angrepp mot antifascisterna.

Traditioner överges inte i första taget. Inte heller polisens traditioner överges. Dessa traditioner har levt ett dolt liv i några decennier. Det har framkommit att stockholmspolisen i smyg firade Olof Palmes död med hitlerhälsning, men det skedde nog på fler håll. Men man gjorde det i smyg. Snart är väl den tiden kommen när de kan visa sina sympatier helt öppet! Det måste vi stoppa! Vi måste slå vakt om demokratin. Den är lika hotad i dag som för mer än åttio år sedan.

Ärligt talat polisen

(för större bild, klicka på den, texten – klicka här)

Polisens kompisar

Polisen: Håll er borta 1 maj

1 maj får inte tas över av rasisterna

Oroande mobilisering bland svenska nazister

SSU: Oansvarigt att låta nazister demonstrera på första maj

Insamling – Stoppa nazisternas första maj i Jönköping

250 nazister demonstrerade på första maj

Nazister i Eskilstuna 1 maj 2012 En dokumentation

Första maj i Eskilstuna: Antifascister mot nazister

Stoppa Nazisterna i Jönköping Första Maj *Uppdaterat*

Snart är det dags!

Nazislöddret från SMR kommer till Jönköping den första maj.

Billström, poliser och nazister – sakta men säkert förskjuts ramarna och problemformuleringarna

Nynazister vill demonstrera i Gävle på första maj

Kommunen överklagar nazisttillstånd

Avslår överklagan – nazisterna får komma till Jönköping

Bäddat för stökig 1 maj i Jönköping

Upplopp i Eskilstuna vid nazistdemonstration

Nazister ställer upp i regionvalet

Antifascister Skåne: Därför åker vi till Jönköping på första maj

Nazistiska Svp vill in i regionfullmäktige

Uddevalla: RS-medlem misshandlad av nazister

ETIKETTARKIV: NAZISTER

Rör inte våra kompisar

29 tankar om “Polisen och nazismen

 1. Pingback: De är få – eaqhan

 2. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

 3. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

 4. När det gäller t.ex seriemördare: psykopater har ju inga känslor, men den seriemördande psykopaten som samtidigt är sadist KÄNNER power när han/hon mördar. Men endast då. Som en slags ‘befriande’ känsla som därför måste upprepas gång på gång. Det
  har jag förstått.

  Kram
  Kao

  Gilla

 5. Tystnaden från de styrande är obehaglig. Och talande.

  Enligt reglerna ska inte demonstrationer tillåtas, som utgör ett hot mot säkerheten. Ändå tillåts dessa nazisttåg som skitar ner våra gator.

  Kram
  Kao

  Gilla

     • Kan man ju tycka. Men då krävs en mycket bra polisledning och en annan människosyn redan vid Polishögskolan och det fixar man inte i en handvändning.

      Kram
      Kao

      Gilla

      • Jo, jag håller med. Men saken är ju annorlunda. Polisen är borgarklassens försvarare. Borgarklassen är i grunden ideologiskt fascistisk Alltså är även polisen fascismens vapendragare.
       Så enkelt är det och för de flesta så svårt att förstå.

       Kram!
       /Skvitt

       Gilla

         • Lite för dej att läsa:-) ”The most evil serial killers”. Ge mej ett utlåtande sen.

          Sen har vi ju politikerna som dödar på annat sätt…

          Kram
          Kao

          Gilla

          • Jag kikade bara lite i början av videon. Dels för att jag inte har ro att kika så länge och dels för att det är ansträngande när min engelska inte är lika ledig som din.

           I videon går man tillbaka till seriemördarens/psykopatens barndom. Varje gång någon försöker ge svaret på psykopatins gåta genom att skylla på barndomen går jag i taket.

           Psykopati är en medfödd defekt och ingenting annat. Det borde väl inte råda något tvivel om den saken längre efter all den forskning som har ägt rum.

           Redan hos barn kring treårsåldern ser man det själviska och elaka som senare kännetecknar en psykopat. Typiskt för psykopater är också att de i tidig ålder uppvisar en påtaglig brådmognad. Till exempel kan flickor redan i femårsåldern uppträda sexuellt förförande mot män.

           Det första omgivningen brukar reagera på är barns grymhet mot djur. Mer observant omgivning märker att barnen inte knyter an känslomässigt till andra, vare sig till lekkamrater eller föräldrarna, och de är väldigt självständiga. Man har observerat att vissa spädbarn inte fäster blicken på moderns ögon. Man har nyligen börjat att forska på dessa barn, men än är det för tidigt att säga något om dessa barn kommer att få diagnosen psykopati som vuxna. Mitt tips är att så kommer att bli fallet.

           Alla psykopater skapar konflikter kring sig, erkänner aldrig egna fel och ger skulden till andra. Det mönstret finns redan hos dem när de är barn. De är besvärliga barn och bråkiga barn som ofta slåss med sin omgivning, till och med fysiskt.
           Det är självklart att de ofta tillrättavisas, mer eller mindre bryskt. Men i deras ögon är det alltid andras fel och aldrig deras egna.

           Robert D Hare skriver om flickan som var 4 år (om jag minns rätt). Hon kastade ned sin bror, som var 2 år (?), från andra våningen. Hon fick förmodligen en ganska brysk tillrättavisning får man ju hoppas. Usch en så traumatisk barndom! Det var säker den tillrättavisningen som gjorde henne till psykopat 🙂 !

           Som vuxna hänvisar de därför till en besvärlig och traumatisk barndom.
           När de blir föremål för en utredning, nästan alltid efter att de har dömts för svårare brott, redogör de i intervjuer för sin ”svåra” barndom. Därför har en missuppfattning spridit sig till och med bland specialiserade psykologer, nämligen att psykopatin beror på att barndomen var väldigt svår.
           Jag går i taket när jag läser om sådant. Det är lika korkat som att säga att järn blir hett därför att det börjar lysa rött. Var är logiken om orsak och verkan? Jag blir så trött.

           Svammelnisse i TV4: http://www.tv4play.se/program/krimarkivet?video_id=749829 Lyssna och fundera på om han över huvud taget säger något!
           Lyssna också väldigt noga på vad Svartenbrandt egentligen säger.

           Nästa länk går till en intervju med Svarten.
           Lyssna då också på hur svårt vissa har att fatta störningen i sig.

           Den här intervjun är djävligt bra om man har kunskap att tolka den. Det går inte att lyssna som man gör på en vanlig intervju. Vill man ha full behållning av detta måste man vara skärpt och ha baskunskaper i psykopati. Jag citerar lite i början och ger några kommentarer.
           http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/95796?programid=2519

           ”När man är ensam i världen …” (Svarten) Jämför med vad jag skrev ovan att inte knyta an!

           ”Nu slapp han äntligen misshandel och stryk …” (speakern)

           ”skolan var en ondskefull plats … jag blev mobbad … en övermakt som är ond … den var en hemsk värld …” (Svarten) Obs, ”andras” fel! Det är sådana historier som får en del okunniga, även psykologer, att tro att det är barndomens svåra upplevelser som skapar psykopaten, men den finns ju där redan då och skapar de omständigheter som psykopaten relaterar till.
           Verkan blir till orsak för var och en som inte kan inse att psykopati är medfött och istället måste ha en miljöförklaring. Det är väl inte konstigt att jag går i taket!

           Tanken på att psykopati skulle vara förvärvad leder automatiskt till tanken att det också måste vara åtkomligt med terapi. Inget är mera felaktigt än det. All erfarenhet är att så inte är fallet. Icke desto mindre pågår inom svensk kriminalvård ett program som ska bota dem. Det är så korkat det kan bli. Om någon ska vara mottaglig för terapi krävs först och främst en vilja att förändra sig, men psykopaten upplever ju aldrig att den har några problem, inte ens när dessa förorsakar långvariga fängelsestraff! Psykopaten är helt nöjd med sig själv, så vad skulle den vilja ändra på?

           Bestickande är ju också att deras EEG avviker helt från det normala mönstret, vilket i och för sig inte bevisar att det är medfött. Att hjärnan faktiskt påverkas av yttre faktorer vet man. Men ändå. Så fullkomligt avvikande EEG som psykopater har så är det inte troligt att det har med miljön att göra.

           Robert D Hare skriver att han hade skickat in en artikel till en vetenskaplig tidning. Han bifogade ett EEG gjort på psykopater. Redaktören återsände artikeln med följande kommentar:
           ”Uppriktigt sagt fann vi att vissa av de mönster av hjärnvågor som avbildades i artikeln var mycket egendomliga. Dessa elektroencefalogram kan inte ha kommit från verkliga människor.”

           Endast enfaldiga människor kan tro på förvärvad psykopati och fungerande terapi!

           Många kritiska synpunkter finns här: http://www.psykopati.se/16914070

           ”Då började man ta saker …” Observera hur han undviker att ta ansvar för sina handlingar, han liksom bara började ta saker, orsaken förlägger han utanför sin egen person!

           ”Och då fick man ju stryk. Då hade man betalat. … sen kunde man fortsätta.” (sic!) (Svarten)

           ”Nu hade ondskan fått fäste …” För att han hade vapen (sic!) och inte tvärt om; att han hade vapen för att han var ond nog att skaffa sig det! Snacka om omvänd logik!

           ”Det var ju en rädsla i början, men det var inte svårare än att gå till Konsum” Han talar mycket om rädsla, men den sitter förbannat ytligt. Hans tal om rädsla är inte förankrad i känslolivet. Det är bara svammel. Och det är inte unikt för honom. Det gäller alla psykopater. En riktig psykopat skrämmer man inte ens med en pistol. Det man kan förvänta sig av en psykopat i ett sådant läge är att få höra: ”Skjut då, ditt fega kräk, om du vågar!”

           ”Egendomsutjämnare, som vi kallade oss.” 🙂 Han har humor! Men det avslöjar samtidigt en total avsaknad av samvete, skuld- och skamkänslor. Strax därefter nämner han individualism. Jämför det med vad jag skrev i början: att barnen inte knyter an Det är samma sak och finns alltså med hela tiden i störningen. Individualismen är för övrigt något som hyllas av borgarklassen som helt tar avstånd från tankar om gemensamt ägande och ansvar och därför är de emot socialismen. Det är onekligen en intressant och relevant jämförelse (Hej Reinfeldt!).

           ”Jag dukande under för ondskan …” Det är bara svammel. Han menar inte ett skit med det. Att psykopater svamlar borde vara allmänt känt, men tyvärr är det inte så. Robert D Hare talar om ordpaket utan sammanhang. Svarten ger många exempel på detta utan att han vet om det.

           Sen kommer han till redogörelsen för skotten mot poliserna där han perforerar polisbilen. Men lyssna på hur han bagatelliserar det! Och inte att förglömma; gisslan som han och kompisen var tvungna att ta hand om. Han får det att låta som om han tar hand om barn på allra bästa faderliga och kärleksfulla sätt!!!

           Nu orkar jag inte kommentera mer. Du får njuta av denna underbara intervju helt utan mina kommentarer.

           Detta har du läst, men kanske inte andra av mina besökare: http://www.psykopati.se/

           Kram!
           /Skvitt

           Gilla

          • Tack för ditt långa svar. Jo, det mesta visste jag innan och ska strax kolla intervjun med Svartenbrandt (som jag f.ö har träffat som hastigast på en KRIS-fest för några år sedan).

           Numera verkar man inte längre skilja på sociopater och psykopater, eftersom båda typerna orsakar samma skador på omgivningen. Men sociopati är förvärvat, vilket inte psykopati tycks vara.

           Kram
           Kao

           Gilla

          • Ja, det minns jag mycket väl.
           Dessutom slopades diagnosen ‘sociopat’ för länge sen. Men jag tycker ändå den är relevant idag. Men inte pga vad båda typerna gör. Mer som en förklaring på skillnaden.

           Kram
           Kao

           Gilla

          • Tycker inte jag.
           Visserligen var det miljöterapi som var på ‘modet’ på 70-talet (och förstörde många unga) men det fanns en hel del sanning där bakom.

           Kram
           Kao

           Gilla

          • Hans flackande kolsvarta ögon…
           …och det tar inte många minuter in i intervjun då han blir märkbart irriterad på intervjuaren…och det KAN INTE en sån person dölja för ett tränat öga men för ett icke-tränat kanske han verkar rätt normal. Men visst lägger han ut skulden på andra, som om saker bara sker och han griper dem i flykten. Men helt utan minsta ansvar.

           Kram
           Kao

           Gilla

  • Javisst blir det tydligare. Men det skrämmer mest är etablissemangets tystnad och att regeringen inte läxar upp polisen och säger att nu får det vara slut med att ge nazisterna support.

   Men nu är det ju så att i det tysta vill ju etablissemanget blåsa liv i nazismen. Det märks nu tydligt i hur man gör allt för att stötta Ukrainas nazister och i att inga fördömanden har hörts när det gäller Ungern. Och det märks i att inga länder förbjuder de nazistiska rörelserna.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s