I de religiösas skara, sexism mm


Ja, vi har ju alla hört och läst

 

Allt ifrån katolska kyrkans pedofilhärvor

till religiösa fosterhem.

Utåt är allt så fint, men inåt. Skenheligheten och … ,  ja ni vet.

Det är lätt att odla fördomar. Det gör ju inte minst rasister, nazister och Sverigedemokrater.  Alla muslimer begår gruppvåldtäkter!

Fast sen är ju verkligheten lite annorlunda!

SD slokar 1

Det finns det bevis för!

Våldtäktsmännen

Egentligen undrar jag vilka och hur många fördomar jag själv kan ha. Jag är väl inte bättre än nån an. Men det här med de religiösa, hur funkar det när man lägger en uppsjö av religiösa moral- och taburegler på folks sexualitet? Skapar det inte frustrationer och hämningar som till slut brister ut i perversiteter?

Lite oskyldigt är det i fallet med Kristdemokraten Anders Sellström som delade en video med en biljardspelare som stöter kulor mellan benen på en, enligt media, ”lättklädd” kvinna som står på alla fyra. Nu anklagas han för att vara sexistisk. 

Tänk, det trodde ni väl inte, men den här gången tar jag kristdemokraten i försvar. Det är en kul grej och ska en kvinna skämmas för sina attribut och ska inte en man få bejaka dessa? Om inte, så vart är vi då på väg? Ska barn alstras med insemination och vad ska stimulera mannen till en donationshandling?

Sex

En liten video skapade en storm i ett vattenglas. Herre Gud! Inte får man väl spela biljard kring en kvinnokropp!

Jag undrar vilka som är mest perversa!

”Han är sexist”

Handen på hjärtat! Är det inte så att sex förgyller tillvaron och skämt om sex var säkert en drivkraft för mänskligenhetens utveckling av talet.

Och vem drar inte gärna en fräckis som den här:

”Vetenskapliga undersökningar har visat att storleken på könsorganen står i direkt proportion till storleken på näsan.”

”Åh fan, det visste jag inte, men det kan ju förklara varför grannfrun inte kan cykla.”

Bejakar man inte sexualiteten blir man pervers. Därför får vi problem med vissa religiösa. Det är min hypotes!

Och Anders Sellström behöver inte be om ursäkt! Det är min ståndpunkt!

”Ellika Nordström (MP) riktar skarp kritik mot Sellström efter att hon sett klippet.

– Han är sexist som lägger ut en sånt här klipp, om han inte ser det sexistiska i det. Det är ett väldigt tydligt sexistiskt klipp, säger hon till SVT:s Västerbottensnytt”

Nej, det är Ellika Nordström som är sexist eftersom hon ser sexism i videon!

Porr och högern

Är det fel att vara skicklig och är det fel att vara vacker? Det sista tycker kanske en kvinna som inte själv ser sig som vacker och helt glömmer bort att skönheten sitter i betraktarens öga. Alltså en kvinna med komplex.

Män är djur! Javisst, kvinnor också! Vi är ju inte svampar, inte bakterier, alger eller växter. Feminismen kan ibland vara extremistisk och manshatande. Den extremismen är farlig.  Den är lika farlig som religiös fanatism. Det är jämställdhet vi ska ha, inget annat! I jämställdheten måste olikheten vara jämställd. Allt annat blir perverst!

4 tankar om “I de religiösas skara, sexism mm

 1. Du bör se videon. Kvinnan är anständigt klädd och uppför sig anständigt i vart fall inom de ramar jag sätter upp för det anständiga. Att tolka det sexistiskt är långsökt tycker jag. Om du ser videon förstår du vad jag menar med att kvinnan är en kul grej. Hon hade kunnat bytas ut mot en man, men det är ju inte lika intressant att titta på eftersom han bara skulle ha uppfattats som fjollig och det hade då stört showen.

  Se videon. Jag tror inte du tar anstöt.

  Dina tankar kring sex delar jag fullständigt. Det gör nästan hela mänskligheten annars hade vi aldrig blivit en monogam art.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 2. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att vissa ska lägga sej i andras sexliv. Liksom jag tycker det är märkligt att andra måste trycka upp sitt sexliv i andras nyllen.

  Kan inte folk bara få vara som de vill, och att de som blir utnyttjade och våldtagna anmäler och får upprättelse?

  Håller med Kyrkis i det hon skriver här.

  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Tja… Jag är inte så förtjust i att man framställer kvinnan som objekt eller föremål. Jag har inte sett klippet, men på din beskrivning så uppfattar jag att kvinnan bara är en kul grej, och vilken kvinna vill vara en kul grej.

  Sexualitet är naturligt och fint. Men ska skötas med stor varsamhet. Att gå från säng till säng i all oändlighet bränner ut människan. Det ligger trots allt något i kristendomens rekommendationer att hålla sig till sin partner. Där kan sexualiteten blomma i trygghet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s