Tack! Då fick vi klara besked!


Sverigedemokraterna är fascister

 

Nåja, det var väl inget nytt för den politiskt medvetne.

Men nu kom erkännandet som de aldrig kan svära sig fria ifrån.

Åkesson vill hellre tala om ”klassamverkan” och nationell samhörighet än internationalism och klasskamp. Alltså ska vi blunda för motstridiga intressen, så som att vi som löntagare vill höja våra löner, förbättra arbetsmiljön, sänka stressen, utöka den sociala tryggheten, få bättre pension och öka ut våra juridiska rättigheter gentemot företagen – vilket är sådant som kostar företagarna pengar och som de därför motsätter sig.

Det finns oförenliga intressen. Annars var det ju bara att gå till chefen och säga: ”Jag blev farsa i går så jag måste få ett par tusen till i lön!” Men som du vet skulle din chef bara skratta åt dig och säga att det inte är hans problem.

Fick företagen bestämma hade vi inte ens rätt till semester. Men  vi har det, inte på grund av ”klassamverkan” utan på grund av klasskamp!

Vi har fått det ganska bra i Sverige om man jämför, men inte genom ”klassamverkan” utan genom … vadå? (Till exempel – och)

SD & A-klassen

”Minimilönen i Kambodja är runt 650 kronor per månad vilket gör kambodjansk arbetskraft bland den billigaste i hela världen.

Än värre: fram tills nyligen var minimilönen ännu lägre och höjningen har kostat arbetarna dyrt. Bara under det senaste året sköts åtminstone fem personer i samband med strejker. En 16-årig pojke, Khem Saphath, som senast sågs liggande livlös med blodet strömmande från skottskador i bröstet, är sannolikt ett sjätte dödsoffer.” / AFTONBLADET 

En svensk arbetare och hela den svenska arbetarrörelsen ska helt enkelt inte bry sig om hur arbetare behandlas i andra länder. Vi ska vara nationella! Det tycker SD. Och de missförhållanden som råder hos oss, förvisso inte lika hemska, men de ska vi inte heller ta på särskilt stort allvar. Inte enligt SD. Nej, vi ska först och främst göra gemensam sak med kapitalisterna, våra arbetsgivare. Det tycker Sverigedemokraterna och kallar sig ett arbetarparti! Det gjorde NSDAP också, som framför klasskamp valde ”folkgemenskap”. Jämför likheten med SDs ”klassamverkan”!

Den bruna dialogen

”Under våren har SD-ledaren rest runt på arbetsplatser där LO-medlemmar arbetar. Det har på flera platser lett till hårda protester från anställda.

Kritik mot arbetarrörelsen

I dagens tal ägnade han stor del av tiden åt att kritisera S, men han gick också till hårt angrepp mot den svenska arbetarrörelsen som han menar styrs av ‘falska profeter’.

– Det är väldigt tydligt att de prioriterar andra saker än svenska löntagare. I stället handlar det om internationell socialism, klasskampsretorik och om att tala sig varm om massinvandring, säger Jimmie Åkesson.

Han vill i stället tala om ‘klassamverkan’ och nationell samhörighet.

– Det tror jag är viktigare och vägen framåt för att svenska löntagare ska få en bra och god tillvaro på sina arbetsplatser, säger han.” / AFTONBLADET

Arbetarrörelsen har alltid varit internationell eftersom arbetarklassens intresse är desamma världen över och ska därför inte låta sig splittras av olika nationella intressen som de klassmässigt inte är berörda av. Borgarklassen, vilken är den klass som lever parasitärt på arbetarklassen, har alltid spelat ut arbetarklassen internationellt genom sin nationalism. På så sätt kunde de bedriva sina lönsamma krig med arbetarklassen som kanonmat.

Borgarklassen har också alltid försökt att förneka att samhället består av klasser vars intressen är motstridiga och oförenliga och tyvärr har Socialdemokratin förborgerligats, bekämpat den revolutionära arbetarrörelsen och tonat ned klassernas oförenliga särintresse. Åkesson ljuger alltså när han anklagar Socialdemokratin för klasskampsretorik. Det är mer än ett halvt sekel sedan den retoriken var ett inslag i partiets politik. Men däremot har Socialdemokratin försökt att driva en politik som inneburit en viss social trygghet för arbetarklassen eftersom det skulle stilla dess revolutionära glöd. Även den politiken har i snart trettio års tid bit för bit urvattnats och ersatts av nyliberalism.

Polisen - drängar

Åkessons klassamverkan

Det är inte så konstigt att idéer som han framför kan få genomslag hos en del av arbetarklassen. Ledande företrädare inom både fack och Socialdemokratin har ju övergivit tanken på klasskamp och ersatt den med ”samförstånd”. Så vari består den avgörande skillnaden mellan Socialdemokrati och Sverigedemokrati? Den frågan vore intressant om mina läsare ville diskutera i kommentarer.

En politiskt omedveten arbetarklass och en politiskt medveten borgarklass förde Hitler till makten. En politiskt omedveten arbetarklass och en politiskt medveten borgarklass har fört in Sverigedemokraterna i parlamentet och gett dem ett sken av rumsrenhet!

Nu är det ta mig fan dags att vakna

arbetare

till och med om du är trött på alla invandrare!

5 tankar om “Tack! Då fick vi klara besked!

 1. Pingback: Uteslöts ur facket | eaqhan

 2. Jag tror att många i Sverige lever med föreställningen att klassamhället är något som tillhör det förflutna. För några år sedan läste jag ett uttalande från en ung vänstrare om att det var hög tid att avskaffa den sista resten från klassamhället i Sverige och det var de facto att det fanns ”första klass” på tågen!!! Hrmpf! I vilken verklighet lever man då?

  Jag tror att socialdemokratin har stora identitetsproblem, eftersom de allt sedan 80-talet dragit sig mer åt höger (och färgats av nyliberalismen) och den typiske socialdemokraten som fanns förr (industi-varvs-gruv-arbetare) numer till största andelen har avancerat uppåt i ”näringskedjan” och i själva verket har blivit medelklass… Ja, det blir ju allt mindre ”typiska” arbetarklassyrken kvar i Sverige eftersom profitföretagen flyttar produktionen utomlands där arbetarna får jobba under vidriga förhållanden… Å för medelklassen finns ju andra valalternativ., och därför försöker socialdemokratin behålla/locka denna väljargrupp genom att anpassa sin politik till att bli mer ”borgerlig”.

  Men det finns ju trots allt en liten arbetarklass kvar i Svea rike, som inte känner igen sig i den blå-socialdemokratin, och stör sig på det där samförståndet mellan fack och arbetsgivare som idag i praktiken innebär försämrade arbetsvillkor för den lilla klick arbetarklass (läs LO-yrken) som finns kvar… Å då kommer populisten Åkesson in i bilden och målar upp ”invandringen” som den stora anledningen till att arbetarklassen fått det sämre i relation till alla de som fått det bättre… när det ju i själva verket är så att alla arbetarklass, arbetslösa, sjukskrivna, invandrare, flyktingar sitter i samma båt och borde göra gemensam sak mot vad som skulle kunna kallas för två-tredjedels-samhället… eller snarare 1/5-dels samhället. De fyra femtedelar som har fått det bättre har ju ett egenintresse att den femtedelen av befolkningen som har fått det sämre ”strider” mot varandra och utser en specifik syndabock – invandrarna.
  Så om en SD-sympatisör tänkte efter rejält så skulle h*n inse att h*n hade mer gemensamt med Muhammed från Somalia än med Stefan Persson i Danderyd… Problemet är att vissa har så svårt att tänka…

  Fridens liljor…

  Gilla

 3. Satt just och kollade en intervju med Åkesson. Han är en skicklig debattör, det måste jag erkänna. Men han debatterar om fel saker i mina ögon. Han är ju SD:are :(.

  Jag tror att, om (M) ligger under vid valet så kommer de slå ihop sej med SD, och om det har jag skrivit tidigare. Deras politik är ju ganska lika, men (M) seglar under falskt flagg. Det finns mycket som vi inte vet, de har helt klart en dold agenda.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s