Huvudlöst


Men inte konstigt

 

Centern är ju samma parti som det gamla Bondeförbundet.

På 30-talet var det ett starkt fäste för nazistsympatisörer. Det var först efter Stalingrad som det började bli lite ”ute” med sådana sympatier.

Att nationalismen frodas i ett parti med rötter i dyngan är ju inte märkligt och internationalism blir en självklar motståndare.  Och att provocera arbetarrörelsen blir ju en självklarhet.

CUF-provo till 1a maj

 

På flera håll i landet ska nazister demonstrera på första maj. Man har fått tillstånd av polisen. Och för polisen som för Bondeförbundet gäller samma sak, sympatierna för nazismen var utbredd och har blivit det nu igen. Man har ju sina traditioner.

Polisens kompisar

Polisen och nazismen

Polisen på kollisionskurs med folket

PS

Visst blir det lite generaliserade påståenden ibland i bloggar. Särskilt i inlägg som detta. Sådant beror på ämnet. Alla kanske inte förstår att det också finns undantag. En person, Jan Wiklund, pekar just på ett sådant undantag:

”Min mammas hembygd Särna i norra Dalarna var ett fäste för bondeförbundet och samtidigt militant antinazistiskt. Det var där flyktingströmmen från Norge gick, för det var säkert.

Det var till och med så militant antinazistiskt så att småbarnen trodde att Hitler var nån sorts djävulsfigur som hade skapat giftiga bär….” 

Skvitt tackar för upplysningen.

 Pershuvud

8 tankar om “Huvudlöst

 1. Ja,,,,, vad ska man säga….? Läste det om Centerns rikedom här om dagen…… Maud O verkar enligt uppgift idag vilja ha betalt för att inställa sig i KU….. !?! Något mer Ni vet…? Sitter och funderar på ett inlägg…….

  Ha en bra 1:a Maj
  (Hade jag haft pengar hade jag åkt till Jönköping och demonstrerat………..).

  Kram
  /Per

  Gilla

 2. Finns det något onödigare parti än (C), kan jag undra.
  Men ändå är de ett av Europas allra rikaste partier…och de satsar nu 70 miljoner på valpropaganda. Det är lika mycket som (S) och (M) gör.

  Kram
  Kao

  Gilla

    • Undra om M ska försöka sig på en allians med SD. Politiskt ligger de så nära i alla sakfrågor av betydelse, bortsett från invandrarfrågan. Men än är inte SD så rumsrena att M vågar sig på en allians med dem. Frågan är hur de ska lösa detta om två av deras nuvarande regeringspartier inte blir invalda i riksdagen.
     Ska man flirta med MP och kommer MP att tacka ja i så fall?

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

     • Jag tror att M och SD ligger nära varandra i invandrarfrågorna, men att de har en dold agenda…

      Nej, tror knappast MP kommer tacka ja, men man är i.o.f.s redan på kollisionskurs med S angående bygget av förbifart Sthlm, som MP inte vill ha men S vill.

      Kram
      Kao

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s