6 tankar om “Vårt universum

 1. Både fascinerande och skrämmande.
  Detta rår inte ens kapitalisterna på… 😀

  Där ute någonstans finns både början och slutet, och någonstans i Universum tror jag våra förfäders medvetande finns. De kan färdas långt och snabbt utan att förgöras av Universums krafter. I ett Universum där vi inte behöver våra skröpliga kroppar. Jag tror på reinkarnation och att vi återföds gång på gång. Man kan hitta många berättelser om ‘de’ja’vue och jag har själv upplevt det. Säkert du också.

  Men du är en mer vetenskaplig än andlig själ, tror jag. Har jag fel? Kanske du alltid måste ha bevis innan du tror på något ;-)? Men i så fall kan du ju inte tro på vetenskapen heller – eftersom det är just vetenskap.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag vill faktiskt gärna tro att det finns en plats i universum för våra själar och tanken på själavandring tilltalar mig för min bortgångna flickväns skull. Vetenskapligt är det dock inte, men en tro jag inte vill ta ifrån någon.

   Déjà vu, citerar några rader från Wikipedia: Déjà vu-upplevelser kan skapas genom elektrisk stimulering av hjärnbarken. En neurologisk förklaring till upplevelserna är att de skulle kunna uppkomma vid kortvariga neurologiska funktionsbortfall för tidsuppfattningen, i temporalloben. En annan förklaring är att minnet uppfattar någon strukturell likhet med det upplevda, och personen tolkar denna likhet som en igenkänning. En tredje förklaring är att déjà vuer uppkommer när två kognitiva processer, som normalt samverkar, hamnar i obalans. http://sv.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

   Forskning pågår fortfarande och sista ordet är säkert inte sagt. Och så fungerar vetenskap. Den är ett ständigt sökande efter sanning samtidigt som en beskrivning av verkligheten aldrig kan bli annat än en modell av densamma som mer eller mindre bra överensstämmer med verkligheten utan att vara verkligheten.

   Vetenskap är inte dogmatisk utan en färskvara, men dogmatiska och utan ”bäst-för-datum” är i allmänhet religioner. De vilar på allt från gammal förlegad kunskap och vidskepelse till mer eller mindre goda iakttagelser, men icke på upprepbara experiment, vilket är en av framför allt naturvetenskapens hörnstenar.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Jag tror att vi i jordelivet aldrig kommer få ett definitivt svar på frågan om själavandring. Men för min del spelar det ingen roll. Tron i sej självt är en trygghet och det är det som är viktigt.

    Kram
    Kao

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s