Vår styrda media!


Hittat på facebook

Skulle gärna vilja veta vem journalisten är,

men jag tvivlar inte på sanningshalten. Om inte annat så ser man ju med egna ögon att media är styrd och varifrån. Det räcker för mig, även om jag inte kan gå i god för sanningshalten i nedanstående citat.

”En fd journalist i Stockholm, numera pensionerad, har efter sin pensionering öppnat munnen och berättat hur svensk media styrs upp av 
USA.

Han berättade följande att ända sedan Bengt Dennis dagar som chefsredaktör på Dagens Nyheter har det varit praxis att chefsredaktörerna 1 gång i månaden är på besök på Amerikanska Ambassaden i Stockholm, där direktiven läggs upp för vad som får skrivas och vad som inte får skrivas och hur saker och ting ska skrivas…(detta förfarande sker än idag) han berättade att USA har otroligt stort inflytande över svensk press och media.

Han berättade också att just nu är all svensk media ett instrument för att ”krigshetsa” åt USA i Syrien och Iranfrågan och med att smyga fram en bild till svenska folket om fördelarna med ett Nato-medlemskap…även här åt USA..

Bengt Dennis utsågs till chefredaktör för Dagens Nyheter 1981. Året därpå var det regeringsskifte och Olof Palme blev statsminister. I samband med att Palme utsåg ministrar till sin regering utnämnde han Bengt Dennis till riksbankschef. Valet stod mellan Bengt Dennis, Aftonbladets chefredaktör Carl Johan Åberg och Per Vinde.

Det var Kjell-Olof Feldt som föreslog Dennis. De hade arbetat nära varandra när Dennis före arbetet på DN varit statssekreterare i Handelsdepartementet under föregående period då socialdemokraterna varit i regeringsställning.”

Källa

Media USA-styrd

7 tankar om “Vår styrda media!

 1. Pingback: Tack, Tulsi Gabbard! – eaqhan

 2. Ändå har AB fortfarande en och annan ledarskribent som vågar ‘ta bladet från munnen’ – men hur länge de får vara kvar vete fåglarna.

  Kram
  Kao

  Gilla

 3. Det förvånar mej inte det minsta. Klart media är styrt för att passa politiken och kapitalägarna. Vi får läsa det de vill att vi ska läsa. Det vi skulle behöva veta är bortkollrat. Vi tillåts inte analysera och värdera fakta.

  Skönt att journalisten tar bladet från munnen och skriver detta. Har själv en god vän som är pensionerad från AB. Skulle kunna vara han. 🙂

  Men det är inte viktigt, det viktiga är budskapet.

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s