En dag på krogen


Jag slank in som hastigast

 

och som ni nog förstår; det är min stamkrog.

Vid ett bord satt en person som jag känner sedan länge. Där satt också två som jag bara har snackat några gånger med. Och där satt en som jag inte kan erinra mig att jag alls har sett tidigare. Bordet var fullsatt.

En av ägarna kom genast han såg  mig dyka upp. Han hämtade genast en stol åt mig så jag kunde sitta vid bordsgaveln. Jag har service, som ni förstår, så jag behöver väl inte nämna att jag genast fick en öl serverad på nota också.

En av de två jag nämnde visste jag sedan innan att han är en politisk idiot. Han vet ingenting och när jag upplyser om samhällets brister tror han inte på mig. För så är det ju inte! enligt honom, det ”vet” han!  Ändå är det inte några konstigheter som jag har nämnt utan bara sådan han själv kan läsa till och med i vår förljugna kvällspress. Men som sagt, ”så är det ju inte!”, enligt honom!

Förra gången vi kom in på politik blev han förbannad och gick och gott var ju det. Men för att inte försämra stämningen så undvek jag politik den här gången. Det finns ju annat att tala om också.

Hur det gick står att läsa i bilden.

SD o tiggare

Tänka sig! Alla de tre som jag knappt eller inte alls känner sa att de hatade politik och ändå började de att prata politik, antagligen utan att de ens visste att det var politik! Men det sa de först när jag ifrågasatte dem. DÅ blev det politik och DÅ var det jag som hade spårat in på politik! Jo, jo! Så korkade var de! Men när det gäller den ene kom det ju inte som en överraskning.

Det intressanta är att de här tre puckona skulle mycket väl kunna ställa sig i SD:s valstugor och värva väljare till SD utan att fatta att de talar politik! Jag förmodar att de är representativa för SD:s sympatisörer.

Som ni säkert redan har förstått är min vän inte lika korkad. Tvärt om, han insåg att det var lönlöst att diskutera över huvud taget med dem, och själv föreslog jag relativt kvickt att vi bytte samtalsämne då all diskussion var döfödd.

 

Bilden ovan bygger på en skärmdump från min mailbox och jag framför härmed mitt varma tack till Peter Eliardsson för det inlägg han gjorde på facebook.  Eftersom länken i bilden inte fungerar så får ni den här istället.

 

 

10 tankar om “En dag på krogen

 1. Känner igen mej helt och hållet i det du skriver.

  Folk blir ytterst irriterade på mej på kvarterskrogen, då de tycker att jag bara pratar politik, så jag har slutat gå dit. 😦

  ALLTING är politik (förutom kärlek). T.ex om jag väljer mellan 2 olika sorters blomkål i butiken så är det livsmedelspolitik 😉

  Kram
  Kao

  Gilla

   • Ja, jag vet hur de snackar. Både i dina och mina trakter. Dock är det mycket värre att vara kvinna i såna här strider. Det har jag nästan övertydligt fått erfara.

    Så nu träffar jag ingen. De enda jag kunde prata med är döda 😦

    Det är en j-la tur att jag alltid gillar mitt eget sällskap då, och aldrig har det långtråkigt ;-). Utan att vara narcissist. 😀

    Kram
    Kao

    Gilla

  • Absolut. Han jag hade diskuterat tidigare med hade inget att komma med. Han sa bara att det inte var som jag sa. Hur det var istället, enligt honom, det fick jag aldrig veta.

   Jag älskar verkligen att bli rättad om jag har fel. För fel vill väl ingen ha. Men ge mig då bättre fakta än de jag själv tror mig ha haft. Det är helt OK och av mig mycket uppskattat. Men att bara påstå att jag har fel. Det lönar ju inget till. Inte ens om jag verkligen har fel. Jag vill ju vet hur det istället ligger till i så fall.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s