Partiledarlöner


Bra sagt, Angelica!

 

Hur de förstår vanligt folk …

tja, det är väl avhängigt den levnadsstandard de själva har. Jag tänker på Ann Wibble som sa att ”alla borde ha en årslön på banken”. Jo tack! Ju mer man har i årsinkomst dess lättare är det få ihop en årslön på banken. Kanske det låter konstigt att det är lättare att få in en mille än bar hundra tusen. Men med 100.000 kronor kan man inte leva, än mindre spara något.

Att vanligt folk tjänar för dåligt för att få ihop en årslön på banken under sin yrkesverksamma tid hade hon antagligen inte minsta hum om, trots att hon hade studerat nationalekonomi, med mera.

PartledarlönerStort tack till Angelica!

 

4 tankar om “Partiledarlöner

 1. Visste inte att Ann Wibble hade högre ekonomiska utbildning. Jag trodde att hon, likt politikerkollegan Maud Olofsson endast har folkskola som utbildning. Även Maud Olofsson är ju som bekant van att hantera stora belopp……..

  Gilla

  • ”Ekonomie licentiat, förkortas EL eller ekon.lic., är titeln för den som avlagt licentiatexamen vid handelshögskola eller motsvarande. Titeln förekommer bland både företagsekonomer och nationalekonomer, men bland nationalekonomer vid universiteten torde filosofie licentiatexamen vara vanligare”
   citat: http://sv.wikipedia.org/wiki/Licentiatexamen#Ekonomie_licentiat

   Jajamensan! Maud Olofsson är van att hantera stora belopp, vilket inte innebär att resultatet måste vara lyckat.

   /Skvitt

   Gilla

 2. Jag tycker alla borde ha en Anne Wibble årslön på banken. Men vänta lite här nu?! Det hade ju alla i princip, en miljon och mer där till. Vi har det i fri skola, fri sjukvård, gemensamt ägd skola och gemensam sjukvård, gemensam mineralutvinning och gemensamma vägar, avloppsnär, spårtrafik och infrastruktur, i pension på ålderns höst.

  Vi hade den årslönen och mer där till, investerade i en framtid inte bara åt oss själva utan åt våra barn och barnbarn. Men Anne och hennes kompisar har exproprierat våra investeringar och skänkt bort dem till sina kompisar. Nu har svensken inte längre lika mycket investerat, i en tid då hen behövt det mer än någonsin de senaste 50-60 åren.

  Gilla

  • Tack för en synnerligen pedagogisk kommentar!

   Ingen normalt funtat människa utan en årslön på banken kan väl lägga sin röst i höst på något borgerligt parti efter ha läst det du skrev.

   /Skvitt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s