Anders Eklund – en mördare


En människa utan skrupler?

 

I vart fall en mördare!

 

Usch, säger jag bara! Ett sånt missfoster! Han har mitt fulla förakt.

Nu har han fått däng på kåken av sina medfångar. Jag bryr mig inte om vilka de är som pucklat på honom och inte heller varför de gjorde det. Och kanske de som spöade upp honom är lika goa kålsupare som han, men det är inte alldeles säkert. Förmodligen har de inte tagit en ung flickas liv bara för att få tillfredsställa sina egna perversa lustar. Det är jag ganska säker på.

Anders Eklund

Ni får ursäkta mig, men jag tycker faktiskt att Anders Eklund ska ha däng varje dag så länge han lever!

Englas Mamma blogg

lås in och släng bort nyckeln vore bra så vi slapp allt om AsEt

6 tankar om “Anders Eklund – en mördare

 1. Här gäller det att hålla tungan rätt i munnen och skilja på det privata och det systematiska. Hämnden är alltid personlig. Men staten kan inte syssla med hämnd, det är inte rättskipning. Men att ha ett samhälle som ägnar sig åt hämnd vill man inte. Ett samhälle som sysslar med systematisk tortyr som bestraffningsmetod vill man verkligen inte ha.

  Men jag skulle inte lyfta ett finger för att hjälpa aset. Jag tycker väl som du i det privata. Men jag skulle aldrig beröva de som för min privata moral har en rättmätig hämnd att hämta genom att ta kål på aset. Med rättmätig hämnd menar jag naturligtvis inte att hämnd skall legaliserat, man vet när man har en rättmätig hämnd att hämta, det är när man är beredd att ta vilket straff samhället än anser vara lämpligt för att få sin hämnd.

  Hämnden är den primitivaste av brottsförebyggande åtgärden och rättskipning, det är barbariskt och inget som hör hemma i ett civiliserat samhälle. Det är en narcissistisk lust. Man måste bekämpa den känslan inom sig och likt många andra företeelser som är brottsligt i samhället, så förstår man som potentiell brottsling varför det är brottsligt det man vill/gör och man accepterar att samhällets straff är en del av verksamheten, inget man vill ta bort.

  Men alla kan inte klara den inre motsättningen, vissa vill att samhället skall uppfylla alla deras lustar.

  Gilla

 2. Känner till detta, som du vet.
  Hoppas att Anders Eklund aldrig någonsin kommer ut ur fängelset. Tror inte han är psykopat, faktiskt. Men han har stora problem. Vad det nu skulle kunna ursäkta något av hans illgärningar. Han är mentalt retarderad, en barnporrsurfande, pizzatorsk, och jag kan undra hur hans uppväxt har varit…men det är ingen ursäkt. Men en trolig förklaring.

  T.o.m såna as som han får kvinnor som skriver brev och älskar dem. Det är också en kraftig störning dessa kvinnor har. (Kolla bland ‘parafilier’ igen.. så hittar du dem.)

  Idag släpps ju också Mattias Flinck efter 20 år på kåken. I mina ögon är den karln alldeles för artig och ordentlig för att jag ska tro att han är normal. Han är en tickande bomb, tror jag. Ja, båda de här personerna.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Om Anders Eklund kan du nog ha rätt, men inte om Mattias Flink. Han råkade få ett patologiskt rus, vilket faktiskt inte är så ovanligt som många tror. Oftast händer ingenting vid ett patologiskt rus. Det kan vara så odramatiskt att man lägger en kopp i toaletten och undrar hur den kom dit när man väl vaknar upp.

   I Mattias fall blev det ödesdigert både för honom och ett antal offer. Skälen var säkert flera. För det första hade hans flickvän gjort slut med honom och för det andra hade han ju möjlighet att skaffa vapen. Här måste inskjutas att regementet brast i uppmärksamhet. Han borde inte haft möjlighet att hämta ut det från förläggningen, men ingen stoppade honom.

   Om han inte fått tag i vapnet kan jag tänka mig att det bara hade blivit så att han skämde ut sig, till exempel att han hade gapat på stan och skrikit ”Måtte fan ta alla förbannade fruntimmer!” och så blev det inte mer med det. Men ödet ville annorlunda, tyvärr. Och det får han leva med varje dag så länge han lever. Han är alltså också ett offer. Han visste ingenting om vad som hade skett förrän han vaknade upp ur sitt rus och fått allt berättat för sig av polisen. Tänk vilken chock! Tänk att få reda på att han hade dödat sju personer och skadat tre!

   Jag kan tänka mig att det som först var en stor sorg för honom, att hans flickvän hade gjort slut med honom, kanske skiftade fokus i hans alkoholförgiftade hjärna när han gick där med sitt vapen. Plötsligt kanske han trodde att det var krig. Och människorna han sköt trodde han var fiendesoldater. Att de flesta var unga flickor kanske han inte alls såg. OK, det är bara som jag spekulerar, men ingen kan säga vad som rörde sig i hans huvud, inte ens han själv. Han minns inget!

   I fängelset har han hållit sig på sin kant och helt saknat intresse av att umgås med medfångarna. Han har inte en enda kåktatuering. Han har skött sig perfekt. Han är nog Sveriges meste mönsterfånge. Och jag är glad att han nu ska friges. Och det sker i dag. Tyvärr är det på årsdagen, 11 juni 1994, för morden, vilket givetvis stör offrens anhöriga.

   Fängelsedomen mot Mattias är faktiskt ett justitiemord!
   En lag ska följas till punkt och pricka, men så gjorde man inte. Man lät rättsliga rådet tolka om lagstiftningen så att han kunde dömas, trots att lagen sa att han inte kunde det! Och visst hade det stuckit i ögonen på alla om han hade fått gå fri utan straff, men så var lagen!
   Låt mig förklara.

   Lag (1991:1129) om rättspsykiatrisk vård var ganska ny när Mattias begick morden. Enligt den skulle han ha fått rättspsykiatrisk vård eftersom han var psykotisk vid tillfället för morden. Men eftersom psykosen släppte så snart han blivit nykter skulle inte heller Lagen om rättspsykiatrisk vård kunna tillämpas och därmed skulle han släppas fri utan påföljd. Det här menade rättsliga rådet vara oacceptabelt och synen på alkoholrelaterade brott ändrades i Sverige efter att brotten hade begåtts. Denna ändring av hur lagen skulle tillämpas kom att gälla retroaktivt, vilket ställer Sverige i samma klass som de värsta diktaturer!

   Lag måste gälla till och med när lagstiftaren har missat ett scenario! Lag får aldrig ändras att gälla bakåt i tiden!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 3. Jag hatar våld, men ändå vaknar mina mest primitiva känslor till livs när jag läser detta. Det perversa missfoster jag också anser att Anders Eklund är, borde få ett schemalagt spöstraff varje dag. Helst av medfångarna…Då kan vad som helst hända. Men inte så att han dör. Det vore både moraliskt fel och alldeles för lindrigt.

  Såna som Eklund får det mycket tufft i fängelset, det finns ju en inbyggd hierarki och såna som han hamnar absolut längst ner i den. Och där ska han stanna.

  Har sett en intervju med aset och han verkar inte begripa någonting.

  Morden på Engla och Pernilla är något av det gräsligaste jag läst.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Vi tycker detsamma.

   På den tiden då Härlanda fortfarande var ett fängelse jobbade en person där som jag känner. Han berättade att när sådana som Anders Eklund hamnade där så fick ju självklart personalen veta vilka brott de intagna hade begått.
   Då skrev de en lapp och stack in under dörren på natten till den som var ordförande i fångarnas förtroenderåd. Sen visste alla och de tog hand om förövaren med ”varm hand”.

   Även kriminella har en hederskodex.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s