Alla barn välkomna!


Fast det finns en hake!

 

Det kostar!

Det handlar om barnsjukvård utan köer och med service och kompetens. Tror jag i vart fall.

Men sådant har ju ringa betydelse för den som inte har råd. Och just så ser allt mer vården ut i Alliansens Sverige. Betala och gå före i kön och få den vård du behöver.

Den offentliga vården sätts bit för bit på undantag. De medel som behövs skjuts inte till av våra politiker.

”På Södersjukhuset i Stockholm har man valt en annan modell för bakdörren till vården. Där kan den som drabbas av förmaksflimmer eller andra problem med hjärtrytmen och bor i Stockholms län välja mellan två alternativ. Antingen väntar man i landstingets kö i ett och ett halvt år och får vården betald via skattsedeln eller så betalar man 180 000 kronor och får vård efter några veckor på Arrhythmia center, som ligger i Södersjukhuset.” Läs mera på Sydsvenskan!

Vi har fått en vård förde rika. Till största delen är det Alliansens arkitektur, men även Socialdemokratin är delaktig.

4 tankar om “Alla barn välkomna!

 1. Det var så vi fruktade att det skulle bli – och så blev det. Vi får se vad en ev. ny regering kan göra åt saken, men jag misstänker starkt att det kommer få fortsätta så här.

  Kram
  Kao

  Gilla

   • För mej (oss) är det ganska självskrivet att den ev.nya regeringen tacksamt kommer ta emot det elände Alliansen skapat. (S) är de fegaste partiet som finns. De tror de kan tillfredsställa alla, men det går givetvis inte. Att bara tänka tanken att minska medelklassens (och överklassens) privilegier skrämmer dem. För eventuella följder. Självklart får alla politiska beslut följder för den ena eller andra. Frågan är vilka som har ryggrad och moral nog att sänka sin standard till förmån för de svagaste i samhället. Men (S) står kvar som en bromskloss i mitten och tänker bara på mandaten. Sååå sorgligt!

    Kram
    Kao

    Gilla

    • De kommer nog att göra marginella förändringar, men knappast några av betydelse. Det är ju kapitalet som styr och det enda de bemödar sig med från sossehållet är att göra en och annan reform som de kan peka på för att vinna sympatier inför valet därpå.

     I viktiga frågor har de redan avslöjat att de inte tänker göra ett smack, eller mycket lite.
     Jobbskatteavdraget ska de tydligen inte röra. Inte heller vinster i välfärden. ROT- och RUT ska bestå. Och inte ens fas-3 vill de ta bort. Därmed består ju arvet efter Alliansens skräckattack på välfärd och penningös över redan rika på de sämst ställdas bekostnad. Och högerpolitiken kommer att bestå.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s