4 tankar om “Glad midsommar på er!

 1. Håller med Kloktok.
  Så länge det inte blev fylleslag därinne så är det väl hyfsat ok. Men det ser lite tråkigt ut när avsmakarna ska testa, genom att halsa.

  Jag gillar inte att alkoholpolitiken ändras till nuvarande system och kanske att gå ännu längre. Det är inte svårt att fatta att folkhälsoproblemen är underordnade snöd ekonomisk vinning…

  Tycker det system vi har haft tills nu är bra tills vidare.

  Vi måste fatta att här i Norden har vi inte samma ‘sofistikerade’ drickande som man har t.ex i Sydeuropa även om de medicinska skadorna av bruket blir detsamma där som här. Vi har råsupande på helgerna och nu ska vi också dricka ‘after work’ och annat mitt i veckorna.

  I Spanien, Grekland, Portugal och Frankrike (för att ta några exempel här i Europa) råsuper man inte på helgerna. Man har en helt annan attityd till alkohol där än här.

  Skulle kunna skriva mycket mer om detta…

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Vårt sätt att dricka blir allt mer kontinentalt. Och bland ungdomen har drickandet gått ned, läste jag ganska nyligen.

   Två olik sorters skador kan konstateras av alkoholen. Och de är avhängiga sättet att dricka på. I båda fallen krävs hög konsumtion.
   De som dricker ganska måttligt per gång, men varje dag, de får leverskador. De som kanske inte dricker lika ofta, men super sig stupfulla flera gånger i veckan, de kan få Korsakows syndrom, en hjärnskada som innebär att man saknar närminne.

   Jag tror att tillgängligheten gynnar ett måttligt drickande, men oftare. Om vi skulle låta vanliga butiker få sälja alkohol skulle folk dricka mer, men mer måttligt åt gången. Sen kommer man ju inte ifrån att det finns människor med en missbruksgen. Dessa skaffar alltid alkohol hur man än reglerar den.

   Detta var bara några snabbt nedkrafsade synpunkter.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 2. Jag tror nog folk reagerar, men inte vågar säga något i rädsla för att grabbarna ska känna sig ”kränkta”… för folk brukar ju bli kränkta av tillsägelser fast de egentligen vet att de gör fel. Rätten att känna sig kränkt är en starkare rättighet än skyldigheten att ta hänsyn till andra…
  Glad midsommar önskas tebax! 🙂
  Fridens liljor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s