Usama bin Ladin vann kriget


Så kan man se det

och så ser Jan Guillou det.

Han skriver bland annat att Om någon kan sägas ha segrat ­ i dessa idiotiskt motiverade krig är det faktiskt Usama bin Ladin och den islamistiska terroriströrelsen. Usama bin Ladins mål var att provocera USA till vettlösa krig för att därmed framkalla en våg av USA-hat och motivera massorna till islamistisk terror. Den terroriströrelse som fanns i den muslimska världen vid tiden för attacken på tvilling­tornen var förmodligen inte ens en tion­del så stor som i dag. Det av USA proklamerade kriget mot terrorismen ledde till en fruktansvärd succé för terrorismen. Alltså vann Usama bin Ladin. Han lyckades uppnå sina politiska mål med kriget. Till förlorarna hör Sverige.”

USAs förlorade krig

 

Tack Janne för en eminent artikel, men du har missat något!

Den terrorism som fanns före elfte september var i jämförelse med dagens tämligen harmlös. Ändå utmålade USA ”kriget mot terrorismen” som nästa stora krig efter att kalla kriget var avslutat. Eftersom jag inte tror på spådomar så måste ju USA ha planerat ett scenario innan det inträffade, ty endast om man själv iscensätter ett händelseförlopp så vet man att det kommer att inträffa.

Ett sådant påstående är en allvarlig anklagelse mot, i det här fallet, USA. Men bevisen hopar sig. Och att starta krig är alltid ett risktagande. Det är inte alltid det går som planerat, precis som Jan Guillou menar.

Jag vet inte om han tror på den officiella versionen av vad som hände den elfte september 2001, men i så fall är det inget att hänga upp sig på. För visst har han rätt i att kriget mot terrorismen är förlorat med ödesdigra konsekvenser för världen, i synnerhet i den muslimska delen. Hela Jannes artikel läser du här.

En helt annan förklaring till vad som skedde den elfte september än den officiella läser du här i ”Det stora puzzlet –analys av 11/9”. Det är en faktaspäckad redogörelse för händelserna som ger en vältäckande bakgrund och mynnar ut i en sannolik teori som har bättre verklighetsförankring än den officiella versionen. Slutorden lyder:

”Den Gordiska knuten, var enligt legenden en mycket invecklad repknut. Den förband oket med tistelstången på den heliga vagn, som var placerad i Zeustemplet i staden Gordion i Frykien i Mindre Asien.
Enligt en spådom skulle den som lyckades lösa den gordiska knuten också få herraväldet över Asien.

Alexander den store lyckades inte lösa upp knuten, men med ett svärdshugg, det berömda ‘Alexanderhugget’, klarade han att skilja oket från tistelstången.
Uttrycket ”att lösa den gordiska knuten”, betyder numera att finna en förbluffande enkel metod att lösa ett problem.
Alexander den store fick kontroll över Asien, från Egypten i väst till Indien i öst och från Persiska viken i söder till Svarta havet och Kaspiska havet i norr.

George W Bush är vår tids svar på Alexander den store och terrorattackerna i USA var hans Alexanderhugg, som öppnade Asien.”

Det är ganska tänkvärda ord.

Dokumentet publicerades någon gång i början av 2002 och sedan dess har mycket skett, som ur USAs synvinkel gått snett.

Några tillägg till stöd för dokumentet ovan:

En sak som aldrig nämns i dokumentet ovan är kollapsen av WTC 7. Den byggnaden träffades aldrig av något flygplan. Ändå kollapsar den och på videon nedan syns också varför. Den sprängs! Och varför då?

Det självklara påståendet  är att om WTC 7 sprängdes, så sprängdes säkert även WTC 1 och 2. Den hypotesen vinner ju stöd i hur de byggnaderna kollapsade. De gick lodrätt ned i marken, precis som WTC 7 gjorde. Och om det inte rör sig om kontrollerade sprängningar utförda av experter så är det naturliga att de faller snett och välter. Det är nämligen en stor konst som få behärskar att kunna riva hus på sätt som WTC-byggnaderna revs på. Och att förbereda så omfattande rivningar tar flera månader. Ingen terrorgrupp kan göra en sådan sak obemärkt, men väl en underrättelsetjänst som CIA.

I dokumentet ovan ges de fakta som styrker teorin om att det var USA självt som låg bakom attackerna den elfte september och att CIA sprängde byggnaderna.

Intervju med överlevande i videon nedan dementerar att det skulle ha varit så hett att stål mjuknade, vilket är den officiella förklaringen till kollapserna.

Några bilder från nedanstående video.

Först en som är ett collage som jag har skapat och där man ser hur den relativt okända WTC 7 ser ut och var den var belägen i förhållande till WTC 1 och 2. Notera den infällda kartan, vilken visar att WTC inte ligger i omedelbar närhet av tornen.

WCT 7 video&collage

Tre minuter in i videon ser man allvarliga skador i WCT 1-byggnadens nedersta del långt innan tornet har kollapsat! Dessa skador kan bland annat förklaras med vittnesiakttagelser om explosioner!

WTC 1 obesvarade frågor

Citat från videon översatt: ”När brandmännen kom fann de människor som brann på golvet, några levande.

Extremt tjocka fönster överallt i lobbyn hade splittrats av en kraftfull tryckvåg. Till och med väggarna hade bräckts och delar blåsts bort. 

Brandmännen sa att det såg ut som om en bomb hade briserat på varje sida av lobbyn.

Och 4 vittnen rapporterade om explosioner i på källarvåningsnivå, FÖRE det första planet träffade.

2 av rapporterna kom från kontorsarbetarna Evalle Sweezer och William Rodriguez.”

 

Drygt fyra minuter in i videon, en intervju:

WTC lobbyexplosion

Kvinnan säger: ”… sen gick vi till lobbyn, då skedde en stor explosion …”  !!!

WTC fakta

Nu låter jag videon tala för sig själv och konstaterar att inget talar för att en flygplanskrasch kan åstadkomma det som videon visar. Alltså är den officiella förklaringen ohållbar, varför man måste fråga sig (eller det är väl ganska onödigt) varför myndigheterna ljuger!

WTC 7 inget plan

Till sist en fråga till Jan Guillou.

Har du inte missat en sak?

Har du inte missat att USA är en minst lika stor, om inte rent av större, terrorist än Usama bin Ladin?

Bush Ladin

11 tankar om “Usama bin Ladin vann kriget

 1. Pingback: CIA-dokument om sin tortyr – eaqhan

 2. Pingback: Hälsosam skepsis | eaqhan

 3. Pingback: Den gordiska knuten | eaqhan

 4. Om amerikanerna bara lär sej om politikens sanna väsen, motsvarande 10% av det de kan om filmer och kändisar så finns det kanske hopp för dem också.
  😉

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Och hur ska det gå till?

   Det gäller inte bara dem. Se på intresset för fotbolls-VM just nu och hur engagerade folk är i det. Men de följer inte ens med i propagandamaskineriets beskrivning av världshändelserna. Hur ska de då kunna vara kritiska och fundera själva?

   Värden ser ut som den gör för att människor i gemen är mentalt underutvecklade.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Men om de kunde fundera lite på varför de alltid luras, vilket förutsätter att de inser att de luras, då fanns det hopp. Men folk låter sig luras lika lätt som barn låter sig luras, men den skillnaden att barn ännu har kvar den naturliga instinkten för vad som är juste. Vuxna förklarar istället bort det med att säga ”Hur skulle det annars se ut?” och liknande. Ja du vet. Du har hört alla varianter från att det är ”kommunism” till att ”det alltid har varit så”.

     Nog tycker jag det är mental underutveckling när folk inte kan tänka självständigt och genom all ”info” (läs: propaganda och indoktrinering!) som de samlar på sig under livet leder till att de bara blir allt dummare och dummare. Det är retardation.

     De som detta inte gäller är i minoritet.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 5. Många s.k konspirationsteorier visar sej i slutänden vara helt riktiga.

  Många (särskilt amerikaner) tvivlar nog på den officiella förklaringen men kan inte se varför det skulle vara en attack mot det egna landet för att få en anledning att börja jaga terrorister från utlandet.

  Snyggt inlägg!

  Kram
  Kao

  Gilla

  • De som tvivlar på den officiella versionen är procentuellt sett inte många, men numerärt. Och dessa upplysta personer ser säkert kopplingen till USAs geostrategiska politiska intressen och kanske till och med vilka kapitalister i USA som styr och vinner rent privatekonomiskt på politiken.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 6. Alldeles korrekt analys! Mycket av det material som lades upp på webben efter 9/11 är numera borttaget eller tillrättalagt. Om man fortfarande tror att Usa inte hade ett (stort) finger med i denna händelse är man antingen dum eller Amerikan…..

  Gilla

  • I dokumentet ”Det stora puzzlet –analys av 11/9” som avslutas med ”Den Gordiska knuten, …” och som jag länkar till i inlägget ovan finns många exempel på hur USA tidigare har eller har tänkt arrangera händelser för att skylla på eller hänvisa till för att ”rättfärdiga” en fientlig handling i syfte att uppnå sina obskyra mål. Där finns också många exempel på lögner från USA som senare avslöjades.
   Tyvärr är det dock så att media tar inte upp sådana här saker. De rapporterar från maktens boning och låter bli att ifrågasätta och analysera. De flesta människor nöjer sig med denna ”nyhetsrapportering” och bryr sig inte om att ta reda på något utöver detta, ofta med en axelryckning och en gäspning alltmedan de suckande säger ”Vem bryr sig?”.
   Om man tar en diskussion med sådana människor rapar de bara upp den ursprungliga propagandaversionen och avfärdar fakta med att säga ”Ja, ja, det finns många konspirationsteorier!”.

   När så många är så ointresserad av vad som verkligen sker och så blåögda att de inte misstänker någonting av det elaka spel som hela tiden pågår, då är det ju bara att köra på. Det funkar ju.

   En annan sak som Jan Guillou inte tycks ha tänkt på när han skrev sin artikel är att USA inte bara är USA utan att det i USA finns intressen som tjänar på den uppkomna situationen trots att den fördöms av USA. Till exempel håller oroligheterna i och ikring Gulf-regionen oljepriset uppe. Det gagnar den i USA inhemska olje- och gasproduktionen som ju annars hade varit olönsam. Det gagnar också den amerikanska krigsindustrin. De som i USA (och i övriga världen) får betala priset är vanligt folk och de som tjänar är de som har aktier i företag knutna till dessa industrier. Och alla som har ett politiskt inflytande i USA har aktier i sådana företag.

   Om man behandlar USA som en homogen företeelse kan man, som Guillou, säga att USA förlorade. Men ser man till vilka som styr landets politik och har ekonomiskt intresse i denna politik, så är dessa också vinnare av kriget som ännu pågår och saknar intresse av att få slut på det.

   Saxade rader ur dokumentet:
   ”med den sk ‘kommunismens fall’ behövde USA en ny yttre fiende att motivera sitt eget folk att fortsätta sina satsningar på militär upprustning.”

   ”USA har inget principiellt emot terrorism. Det enda som avgör, är om den gagnar dem och kan utnyttjas för egna syften.”

   ”Så när vi tittar bakom skynket finner vi inte Usama som al-Qaidas skapare. Det är CIA:s fula tryne vi ser.”

   ”Redan innan den 11 september verkade den mystiske mannen med turbanen och de medeltida idealen, Osama bin Laden, för bra för att vara sann. Efter attacken mot USA ser han ut som ett strategiskt och politiskt litet underverk.”

   ”Då försvarsminister Donald Rumsford den 22 oktober 2001 sa att kriget mot terrorismen ‘kanske inte tar slut under vår livstid’, så meddelade dagen därpå United Defense, ett av banken delägt bolag, att det skulle introducera aktier på börsen till ett värde på upp till 300 miljoner dollar. I svenska pengar över tre miljarder kronor!
   Banken har direkt kontakt med topphönsen i Bush-administrationen. // Så när presidenten höjer försvarsbudgeten hamnar mycket pengar i Carlyle Group och dess ägare och kunder berikas.
   En av dessa kunder är faktiskt familjen bin Laden, vilken har placerat tre miljarder dollar i Carlyle Group och enligt Wall Street Journal förväntas få en avkastning på 40% under 2002! En sådan enorm avkastning kan endast vapenindustrin bidraga med.
   Vad familjen Bush kommer att tjäna på den höjda försvarsbudgeten avslöjar dock inte tidningen. // Hade bara fattats att i denna lilla värld på maktens topp, familjen Bush och familjen bin Laden hade umgåtts! Eller hur? Och det är så det förhåller sig. Enligt Wall Street Journal har de åtminstone träffats två gånger och George W Bush sr tackade så artigt för senast! Överraskande? Nu anklagar den ena familjens son den andra familjens son för hänsynslösa terrorhandlingar mot hans land.
   Världen kan väl inte bli mindre än så, på tronens topp?”

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s