Två års fängelse för tidelag


Förslag från Landsbygdsministern

 

Alltså: göka inte ostraffat djuren

Jo, det kan ju låta bra. Pershuvud tog upp frågan i senaste inlägget.

pershuvud

Om ni klickade på länken ovan kanske ni även läste min kommentar. Annars kan ni ju läsa den här också:

”Alla politiska förslag som inte kostar något kan man ju kosta på sig. Och tyvärr finns det alldeles för många som saknar politiskt intresse och när de ska rösta har de fastnat för ett parti utifrån en enda fråga som tilltalar dem, men vad det politiska partiet i sin helhet står för har de ingen susning om. Just så förhåller det sig med nästan alla som röstar på SD, till exempel. 
(https://eaqhan.wordpress.com/2014/06/27/retorik/)

I det aktuella fallet, med landsbygdsminister Eskil Erlandssons förslag, gäller detsamma. Det finns en massa djurvänner. Säg vem som inte är det!
Och så är de ganska ointresserade av politik och framför allt alldeles ovetande om Centerpartiets program. Men djurvän är man, och blir med rätta djävligt förbannad över att djur utsätts för sexuella handlingar av perversa personer, och så röstar man på C för att förslaget låter bra.

Förslaget är bra, visst är det. Men hur ofta ser man att någon lagförs för tidelag? På rak arm kan jag inte minnas en enda gång. Kanske det beror på den nuvarande lagstiftningen som tillåter tidelag ‘ifall djuret tar illa upp’ (sic!), vilket kan vara lite svårt att bevisa om den sexuella akten utförs på sätt som skulle anses normal om båda parter var människor. Och om akten alltså inte kräver veterinär insats och behandling efteråt.
Kanske det beror på lagstiftningen som sagt, men jag tror det ännu mera beror på att djuren aldrig går till polisen och gör en anmälan och det oavsett vilken påföljd det skulle bli för förövaren vid en fällande dom. Dessutom skulle bevisläget vara än värre än vad det är i de flesta fall av våldtäkt inom familjen!

Landsbygdsminister Eskil Erlandssons lagförslag skulle i praktiken aldrig leda till en enda fällande dom.

Nu undrar jag en annan sak. Hur mycket gillar kvigor att få hela armen på en veterinär uppkörd i röven och den andra armen lika mycket uppkörd i muttan bara för att de ska tvångsinsemineras (och aldrig får de naturlig och frivillig sex med en tjur)?
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson har inget lagförslag på gång mot dessa sexuella övergrepp. Ändå skulle de vara hur lätta som helst att bevisa och därmed lagföras. Men det är ju klart, en sådan lag som förbjuder tvångsinseminering av djur skulle bli oerhört kostsam för hela djurindustrin och den ger man sig ju inte ostraffat på.

Konklussion: Landsbygdsminister Eskil Erlandssons förslag har inget att göra med att djur ska skyddas. Det handlar bara om att vinna de politiskt ointresserade djurvännernas röster i hopp om att klara 4%-spärren.”

Mer goda centerförslag som inte påverkar särskilt mycket i budgeten, men lockar djurvänsröster.

10 tankar om “Två års fängelse för tidelag

 1. Förr var tidelag förbjudet. Vet ej när man tog bort det från straffskalan, men nu är det här igen. Fast hur ska man kunna lagföra personer från ett sånt brott? Spioner i djurstallarna? Tror att tidelag är mycket vanligare än vad man kanske tror, särskilt på vischan.

  Kao

  Gilla

  • Säkert vanligt.

   Visst är det bra om det är olagligt, men svårt att bevisa om inte gärningsmannen tas på bar gärning. Och då bör det finnas två vittnen minst, annars står ju ord mot ord och djuret kan ju inget säga.

   Sen är ju en lögnaktig anklagelse ytterst förnedrande och säkert populär ovänner emellan.

   /Skvitt

   Gilla

   • Det kan jag tänka mej. Två griniga bönder, som varit osams om ett par kvadratmeter icke odlingsbar markplätt i 40 år……de kan ju falskeligen anmäla varandra 😀

    Kram
    Kao

    Gilla

    • Ja eller i en familj där kärringen är psykopat, eller i vart fall personlighetsstörd, och vill få mannen ur vägen med ett fängelsestraff. Men då väljer hon säkert att anmäla våldtäkt eller incest som ger längre straff.

     Jag tror det finns ganska många sådana fall som de sist nämnda.

     Det var ett intressant fall där man misstänkte incest. Hur man upptäckte övergreppet kommer jag inte ihåg. Men alla i familjen sa samma sak. Hunden var gärningsmannen.
     Flicka hade inga trosor på sig när hon skulle ta fram något under sängen. Då spände hunden på henne.
     Det trodde ju inte åklagaren på.

     Men en poliskvinna ställde upp och ställde sig i samma position. Då kom hunden farande och försökte få sig en hedersstund. Och då lade man ned fallet.

     /Skvitt

     Gilla

 2. Erlandsson är mycket mån om barn och djur….och det är ju gulligt.
  Men som sagt: det finns en hel del annat i politiken som också måste tas tag i, fast folk röstar ibland med enbart såna här frågor som anledningen ibland. Visst, det är viktigt men man bygger inte ett land på dem.

  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s