Negerbollens problematik


Negerboll är väl oskyldigt

eller hur?

Faktum är att jag faktiskt rent spontant tycker det.

Men att bara tänka rent spontant gör ju att man till exempel kan tycka att Sverigedemokraterna har rätt i många frågor. Särskilt de svenskar som bor i riktigt invandrartäta områden och dagligen ser alla hucklen och känner sig som främlingar i sin egen stadsdel kan ju tycka så. Det gör en av mina kompisar, faktiskt. En viss förståelse för hans känsla kan jag faktiskt ha. Hucklen och främmande språk både högt och lågt. ”Jag känner mig inte hemma”, säger han.

Men man måste ju tänka lite längre än så.

”I ett Europa där många länder präglas av ökad avoghet mot invandring är Fredrik Reinfeldt beredd att sticka ut. Det gäller speciellt sedan hans konservative kollega i Storbritannien, premiärminister David Cameron, har valt att plädera för restriktioner även inom EU. Men den svenske statsministern har därmed också blivit en intressant röst som uppmärksammas.

– Sverige valde, till skillnad från Storbritannien, avstå från övergångsregler vid Rumäniens och Bulgariens inträde i EU. Därför behöver vi inte ta den diskussion nu som britterna har fått när övergångstiden går mot sitt slut, säger Fredrik Reinfeldt – och visar ingen sympati för David Camerons ställningstagande.

Han framhåller i stället att tillskottet av befolkning utifrån har varit till nytta för Sverige, särskilt som det till stor del rör sig om personer i yrkesaktiv ålder. Även om det tar tid att lära sig svenska och komma in på arbetsmarknaden, så har invandringen i längden lönat sig, anser Fredrik Reinfeldt.

– Men mycket mer kan göras för att förbättra integrationen. Det borde gå snabbare att få de kunskaper i svenska och annat behövs för att kunna få jobb i Sverige. Då skulle invandringen också bidra mer till att vi kan upprätthålla de svenska välfärdsambitionerna, betonar Fredrik Reinfeldt.” /DN

Tänka sig att jag för en gång skull kan hålla med Reinfeldt.

Här vill jag påpeka att jag har kostat det svenska samhället en förmögenhet. Det har säkert du också gjort ifall du är en infödd svensk . Men har du funderat på hur? Om du inte tänkt på saken så säger jag det nu. Innan du började att arbeta var du cirka 20 år, eller hur? Och under de åren kostade du bara pengar men genererade inga värden!

Och om du händelsevis tillhör den minoritet som lever på avkastning av kapital, då genererar du fortfarande inget värden som kommer samhället till gagn! Då ligger du samhället till last, men lever antagligen i lyx! Antagligen gillar du Moderaterna också.

Men kom du hit som vuxen invandrare så var ju den där samhälleliga kostnaden redan betald i hemlandet och därför är du en stor vinst för Sverige!

 

Men nu ville jag skriva om negerbollarna istället, så låt mig gå vidare i det ämnet!

Anna HertzmanAnna Hertzman kan du läsa här.

 

Att säga negerboll, är det verkligen så förbaskat fel?

Rent spontant tycker jag ju inte det.  Jag är ju inte rasist! Det är väl därför. Men att bara tänka rent spontant är inte särskilt klokt och innebär inte heller att man tänker särskilt djupt. Och det gör ju inte de som sympatiserar med Sverigedemokraterna, som ju de flesta redan vet. Det gör inte heller en av mina kompisar. Han tänker inte särskilt djupt, men dess mera spontant. Han vill ha tillbaka det 50- och 60-tal då han växte upp och kunde ha påverkat sin egen institution. Då han hade möjligheten att skaffa sig en bra utbildning och fått det bättre i dag som pensionär.

Men vad är det då som är så fel med att säga negerboll?

Jag har ju inget emot svarta, tvärt om. De jag har lärt känna är underbara människor. När jag till exempel mådde riktigt dåligt efter att min flickvän hade gått bort, då var det mina svarta vänner som bäst stöttade mig! De var guld värda, ska ni veta! Sverigedemokraternas så väl omhuldade ariska infödda svenskar, de låtsades som om inget hade hänt mig. På sin höjd sa de att de beklagade min sorg och stora förlust och sen var det inget mer med det. Hej svensk! Hej du empatiskt obegåvade!

Ordet ”neger” är inte det minsta nedsättande i mina ögon. ”Neger” är ju bara ett osvenskt ord för svart, som rasister och Sverigedemokrater trots sitt ”värnande” av allt vad svensk kultur heter gärna tar i sin mun. Och det syftar som bekant på människor från den Afrikanska kontinenten, där man ju har en anpassad svart hudfärg med hög solskyddsfaktor, som de ju är i behov av i sina hemländers starka solsken. I övrigt är de som oss. Ja, som jag beskrev ovan, så undrar jag om de inte i grund och botten är bättre och har något vi inte har!

Det där kan ju låta som en omvänd rasism där vi vita skulle vara mindre värda. Något jag skulle ha fått för mig genom egen erfarenhet. Men så är det och så är det inte. För ut ur min egen fataburs rockärm drar jag ännu ett kort. På det kortet står det också ”medkänsla” och ”empatisk förmåga”! Den mötte jag under samma tid då jag mådde som sämst. Jag blev plötsligt akut fruktansvärt ledsen när jag satt på en krog med livemusik. Jag kände så intensivt att detta borde min flickvän ha fått uppleva. Det svängde gudomligt, men hon var inte med mig längre. Hon var inte där. Hon missade denna upplevelse. Jag föll i tårar och mådde pyton. Jag klarade inte av att vara kvar. Jag gick tvärs över gatan till en krog som jag aldrig hade varit på förut. Ett miljöbyte var vad situationen krävde.

Och var hamnade jag då? Gissa! Jo, på en HBTQ-krog av alla ställen! Men jag är inte fördomsfull och när det väl hade gått upp för mig var jag befann mig var jag redan i samtal med dessa sexuella minoriteter. De fick snart veta varför jag var så ledsen. Och de hade full förståelse, tröstade och styrkte mig och jag gick sen hem och mådde bättre.

Vad kan man lära av detta?

Kanske att människor i underläge har närmare till empati!

Neger

För mig är ordet ”neger” inte det minsta nedsättande. Men ordet har en politisk udd. Och det ska man tänka på! Därför ska man inte tänka spontant. Man ska tänka efter före man talar, som det ju heter. Tänk först och tala sen!

Det är just den där politiska udden som träffar varje svart man och kvinna  djupt i hjärtat. Det väcker känslor av obehaglig art. Det minner om slaveriets avhumanisering av de svarta, vilket var en förutsättning för att de vita skulle kunna behandla dem som de ville. Och det ger oss än i dag styrkan att se på de svarta von oben! För om vi ser dem som mindre värda, då kan vi kalla dem negrer och avstå från att visa dem den respekt de förtjänar, liksom att alla människor, utom rasister, förtjänar respekt.

Jo! Det heter ”negerbollar”! Det har alltid hetat ”negerbollar”. Men ska det fortsätta att heta ”negerbollar”?

Ja eller nej på följande frågor:

Är det så viktigt egentligen att kalla chokladbollar för negerbollar?

Kan du inte ändra dig?

Ska du inte anamma utveckling och framåtskridande?

Ska du inte anpassa dig efter en ny verklighet?

Är du emot att vi får kulturella influenser?

#

Svarade du nej?

OK, släng din dator i sjön och vässa din stenyxa, samt rösta på Sverigedemokraterna! Du är hopplöst omodern och missanpassad i en modern värld!


http://pershuvud.wordpress.com/2014/06/28/knivigt/

http://pershuvud.wordpress.com/2014/06/28/lite-lokalt/

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s