En tankeställare


Främst för rasister

 

Dvs nästan alla!

Det räcker med fördomarna för att fungera som vore man rasist. Fördomar har alla och det säger sig själv att man inte är medveten om sina fördomar, för i så fall är det inga fördomar, då är det medvetna åsikter.

Än värre blir det om man är en medveten rasist, då odlar man sina fördomsfulla åsikter, de växer och börjar rent av leva sitt eget liv utom kontroll.

 

Jag hoppas du inte är rasist, men du uppträder säkert helt omedvetet som vore du en var gång du slappnar av och släpper din självkontroll. Du lyder under dina fördomar som alla vi andra, eller hur?

 

Nedanstående video är från USA. Den kunde lika väl ha varit från Sverige. Och polisen kunde ha varit svensk. Det kunde till och med vara du som blev vittne. Fråga dig om du skulle gjort skillnad! Svara ärligt!

Nu säger jag till de som medvetet är rasister och främlingsfientliga; har ni funderat på varför människor med osvenskt utseende lättare åker fast än folk med svenskt utseende?

 

En man jag känner kommer från en annan kontinent än Europa. Det syns på honom.

Han är helt laglydig, men har ändå ett flertal gånger stoppats av polis som har visiterat honom. De har så klart inget hittat.

Men tänk om jag hade stöld- eller knarkgods i mina fickor. Jag som aldrig har stoppats och visiterats av polis.

Kan  det vara en tankeställare?

 

Rasister sprider sina åsikter och allt man hör och ser tar man till sig på ett och annat sätt. Till och med rasisternas påståenden nästlar sig understundom in i det undermedvetna vare sig man vill eller inte. Jag vore tacksam om de inte ville infiltrera min hjärna som jag helst håller fri från sådant.

Nej, jag är inte på väg att anamma rasism eller främlingsfientlighet, jag försöker bara se problemet för bli medveten om det lömska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s