Det räckte med fukt


Den sämsta telefonen

 

Skvitt varnar för skitprodukt

Jo, jag ville ha en telefon med stora knappar och tydlig display, det passar oss äldre. Det tyckte även min kompis som köpte en Doro. Då köpte jag också en sådan telefon samma dag.

Den djävla telefonen visade sig snart stänga av sig själv utan att man ville det. När jag pratade med min kompis sa han att det gjorde hans också.

OK, det kan man leva med, men visst är det förargligt när man inte vet om den är på eller av. Så när jag var i behov av att verkligen kunna nås på telefon så brukade jag flytta över SIM-kortet till en gammal Nokia 3310. Då visste jag att jag kunde nås. Den strejkar aldrig. Jag har kvar den än i dag.

DORO

 

Telefon har man ju för att kunna nås! Då duger det inte med en telefon som stänger av sig utan att man vet om det. Så jag har funderat på att skaffa en ny telefon, men det har inte blivit av.

Igår hade jag telefonen i min väska. Den är ganska vattentät, men fukt kan tränga in om det regnar. Och det gjorde det. Luftfuktigheten var hög som det brukar vara i sådant väder, men väskan var torr invändigt, men givetvis påverkad av den höga luftfuktigheten.

Vad hände med min telefon, tror ni? Jo, den dog. Och den har sedan legat på torrt ställe för att bli helt fuktfri. Hjälpte det tror ni? Ni gissar rätt. Den är fortfarande helt död.

Till det mest förtretfulla med telefonen dagligen är att den bara visar missade samtal med numret! Detta trots att namnet finns lagrat i telefonen. När jag sätter samma SIM-kort i min Nokia ser jag istället namnet på den som ringde. Doro-telefonen är såldes synnerligen korkat programmerad. Telefonnummer är ju inte lätta att komma ihåg, men namnen kan man ju.

Djävla skittelefon! Jag varnar alla för att köpa en sådan.

Nu gäller min gamla Nokia 3310 igen. En pålitligare telefon finns inte.

 

6 tankar om “Det räckte med fukt

 1. Min gamla Eriksson 8110 (?) var nog den bästa mobil jag har haft. Men den blev stulen. Nu har jag också en gammal Nokia , men tyvärr går det inte få stora siffror (tiden) på den, vilket jag skulle behövt. Inte heller finns det svarta minneskortet, så jag kan inte föra över bilder till datorn och bildarkivet på simkortet är väldigt litet.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • 3310 har jag aldrig haft problem med. Håller ännu och jag har tre stycken, men bara 1-2 i drift samtidigt och min Doro funkar sedan den fick torka upp. Men visst är det svagt att en telefon lägger av bara för att det regnat lite och den dessutom låg i en väska.
   Fortfarande stänger den av sig när den tycker och utan att jag vet om det. Uselt!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • På nåt sätt tror jag att de gamla mobilerna är bäst, men de var FÖR hållbara för företagen. Det är samma som med bilar: Den gamla Volvo Amazonen var så hållbar att man slutade tillverka den…och modellerna som kom efter den rostade sönder på nolltid. Plus alla andra fel som uppstod.

    KRam
    Kao

    Gilla

     • Kommer naturligtvis läsa det. Men jag tänker inte köpa en ny mobil (dessutom har jag inte råd med det). Den jag har duger bra. Bara synd med bilderna man inte kan föra över.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s