CIA hjälpte Hitler till Argentina


Hitler dog inte 1945

 

Han reste till Argentina istället!

Spekulationer av detta slag har florerat alltsedan kriget tog slut. Inget har bevisats. Rykten om att han levde även efter 30 april 1945 har hela tiden avfärdats som konspirationsteorier. Den vedertagna uppfattning är som bekant att han sköt sig och att kroppen sedan brändes och aldrig har återfunnits.

Vad vi absolut vet är att många höga nazister bland annat fick en fristad i USA eftersom man värdesatte deras kunskaper om Sovjetunionen, kommunistiska rörelser i Europa, underrättelseverksamhet och tortyr. Det sistnämnda har USA, som väl bekant är, flitigt lärt ut i sin tur till diverse diktatorer runt om i världen.

I en nyligen offentliggjord FBI-rapport avslöjas att Adolf Hitler och Eva Braun flydde 1945. Allen Dulles, chef för OSS, CIA:s föregångare, hjälpte tyskarna till Argentina, där regeringen hade gått med på att gömma nazister.  En av de mer kända av dessa nazister var Adolf Eichmann som greps av israeliska agenter i Argentina år 1960.

Världens Historia skriver i pappersupplagan att Adolf Hitler och Eva Braun tillsammans med omkring 50 tyska nazister samlades upp i bussar och sedan for vidare med U-båt och i juli 1945 anlände till Argentina. Uppgifterna baseras på fyra vittnesmål från den här tiden. FBI har vittne som avslöjat vilket hus i Anderna där Hitler inkvarterades med sin fru Eva.

(Klicka på bilderna för ökad storlek)

Hitler överlevde

Hitler överlevde 2

 

Dessa uppgifter borde inta vara så sensationella. Även lilla Sverige skyddade krigsförbrytare. ”Men sedan många arkiv under det senaste decenniet blivit tillgängliga i både öst och väst, har en ung historikergeneration tagit itu med att skapa klarhet i frågan hur man har handskats med krigsförbrytare i Europa under efterkrigstiden. // Efter andra världskriget slut ställdes krigsförbrytarna inför rätta – om de inte redan lyckats gå under jorden. Många lettiska krigsförbrytare fann en fristad i Sverige. Historikern Mats Delands gedigna forsknings­arbete visar hur de skyddades av de svenska lagarna. // De flesta krigsförbrytare som tog sig till Sverige kom från de baltiska staterna. I öst hade kriget en annan dimension än i väst, och det var där de värsta krigsbrotten begicks. Då nazisterna riktade sitt rasförakt även mot slaver, var kriget vid östfronten från första stund ett rasistiskt förintelsekrig, där alla rättsliga normer sattes ur spel.” / SvD

 

Fler källor

”White TV var tidigt ute att avslöja genom tyska kontakter, att Hitler inte begick självmord i sin Führerbunker 1945 utan lyckades fly, precis som sin andre man, Martin Bormann, som satt på nazisternas pengar. Sedan kom fler och fler bevis att inte bara Hitler hade flydd ut ur det brinnande Berlin utan också vart: Argentina. Läs mer och se video på White TV

”Författaren Gerrard Williams har skrivit boken ”Grey Wolf: The Escape of Adolf Hilter” och han har pekat ut huset som Hitlers bostad i Argentina.
– Det finns inga bevis för hans eller Eva Brauns död, och historierna från ögonvittnen om deras fortsatta liv i Argentina är övertygande, sa han till Sky News tidigare i år.” / metro

Två nya böcker med nya bevis att Hitler gömde sig i Argentina efter 1945

15 tankar om “CIA hjälpte Hitler till Argentina

 1. Pingback: CIA hjälpte Hitler till Argentina | NejTillFascism

 2. Låter milt sagt tveksamt. Sovjet och de västallierade var intresserade av att få tag på nazister med nyttiga kunskaper, som raketforskare och underrättelsefolk, men vilken nytta skulle man ha av att gömma undan Hitler någonstans? Vad hade han att bidra med?

  Gilla

  • Visst har du en poäng där, men faktum kvarstår att vi inte har några bevis för att han begick självmord och brändes till aska. Det betyder inte att jag menar att avsaknaden av bevis är detsamma som att det inte gick till så. Däremot lever tvivlet vidare.

   Världens Historia är en seriös tidning och den skulle knappast ha skrivit om de dokument som nu har offentliggjorts. Och genom dem finns anledning att åter ställa frågan om han verkligen dog i Berlin 1945.

   /Skvitt

   Gilla

 3. I december 2005 var jag och min dotter i Venezuela. Hugo Chaves hade precis blivit omvald. Hela samhället jäste av politik. INtressant.
  ¨
  Men det var inte alla som gillade det, kan jag berätta. Men de flesta såg Chaves som en befriare. Inte minst p.g.a alla hans resor till de stater som USA avskyr – och han fixade till ett handelsutbyte med Cuba, som ju var isolerat av USA. Chavez gjorde mycket gott. Tråkigt att han avled i förtid.

  Hur hans efterträdare fungerar har jag dock ingen koll på (ännu)…och från Cuba hör man tyvärr inte ett pip. Men i Bolivia håller Evo Morales ställningarna och jag hoppas det får fortsätta så.

  Kram
  Kao

  Gilla

 4. Jo, så är det kanske.
  Hela Sydamerika var nedlusat med fascistregimer på den tiden – och i många årtionden därefter. Flera höga nazzar gömde sej där efter 2a världskriget.

  Idag hade det dock inte fungerat med sådan politik, med tanke på den politik som nu råder i de flesta sydamerikanske länderna. Sydamerika kanske är den nya framtiden. Det goda exemplet.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Sedan sista veckan av februari i år hade de istället fått bosätta sig i Ukraina och inte ens behövt gömma sig. Men för Nazitysklands ledande nazistiska elit och krigsförbrytare kom kuppen i Kiev alldeles för sent.

   Som utvecklingen i världen har blivit hade väl Hitler till och med fått Nobels fredspris. 😦

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 5. Vet inte vad jag ska tro om det där. Tänker osökt på Usama Bin Laden, vars döda kropp man inte fått se. Den kastades i havet för att de militanta muslimerna inte skulle ha en gravplats att gå till, sades det. Om det kan man bara spekulera. Sanningen lär vi aldrig få veta.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jag har i många år funderat på det här med vart Hitler tog vägen. Jag har nog aldrig känt mig övertygad om att han faktiskt sköt sig och att han sedan brändes till oigenkännlig aska.
   Å andra sidan har jag inte heller känt mig övertygad om att han försvann till Sydamerika. Men nu lutar jag starkt åt det hållet och kanske en dag får vi visshet.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Folk har faktiskt berättat genom åren, men aldrig tagits på allvar.

     Om den utpekade villan verkligen är hans tillflyktsort så måste det ha varit ett perfekt gömställe som han har trivts på. Det påminde honom i så fall mycket om hans älskade Berghof i de Bayerska alperna, både huset och omgivningen.

     En sida av Hitler som i viss mån har drunknat i allt annat som skrivits om honom är hans vurm för djur och natur. Men hans konstnärssjäl och konstnärsdrömmar är mer kända. Och vi vet ju att han gärna och ofta drog sig tillbaka till vilan i Berghof vid de, även i hans ögon, natursköna sydtyska alperna, som fungerade som Tysklands andra regeringshögkvarter. Att bo lite isolerat vid Andernas fot och till och från träffa exilnazister har han nog helt säkert trivts med.

     Om detta var hans gömställe så har få utomstående sett honom. Gissningsvis har han i så fall helt säkert ändrat frisyr och inte heller ståtat med sin mustasch. Han kanske lade sig till med helskägg. Kanske till och med lite bohemiskt vildvuxen frisyr. Vem vet?
     Jag kan tänka mig att en förbipasserande i så fall inte skulle komma på tanken att det var Hitler som han såg.
     Till detta ska läggas att det förmodligen bara var några få i den Argentinska regeringen som visste hans rätta identitet och som hade gett honom den nya. Och de hade förmågan att ge honom en vattentät identitet, som hållit inför lokala myndigheter. Och skulle de likväl velat rota i sanningen så har de nog fått stränga order om att sluta med det.

     Det finns många som har lyckats hålla sig gömda i decennier utan så goda inflytelserika vänner som Hitler bör ha haft om han nu verkligen har gömt sig där det påstås. Till och med vanliga grova förbrytare som samhället har sökt med ljus och lykta efter. Det finns många sådana exempel från USA och i Argentina är säkert en sådan sak mycket lättar, särskilt med regeringens beskydd. Så kontentan blir att det nog inte var så svårt för honom. Särskilt inte om han själv trivdes med platsen.

     Till saken måste också läggas att hans nya identitet säkert också skyddades av flera olika underrättelsetjänster. Givetvis i så fall av Argentinas, men även av USA:s, britternas och något som kanske förvånar dig, Israels. Det sista kan låta långsökt, men man glömmer då att sionisterna som styr Israel samarbetade med de tyska nazisterna eftersom de hade ett gemensamt mål, flytten av judar ut ur Tyskland och Europa till Palestina och utropandet av en egen stat för judar. Ideologin var också nästan identisk; en slags nationalsocialism! Det är ju det som byggt Israel.

     Goda vänner förråder sällan varandra och Hitler har säkert inte stått på Institutet för underrättelser och särskilda operationers (Mossad) most-wanted-list. Istället har Mossad jagat nazisternas småpåvar som ett led i propagandakriget för att skapa en bild av ett starkt Israel och en fiendskap mellan sionism och nazism. Alltså en del av propagandakriget, bland annat för att stilla varliga judars behov av upprättelse, och för att visa att man gör något.

     Att ständigt lyfta fram ”holocaust” syftar till att ge legitimitet åt Israels folkmord i Palestina och ta udden av kritiken mot Israels kriminella existens. Jakten på nazistiska krigsförbrytare har tjänat det syftet, men däri har nog inte ingått några seriösa planer på att gripa Hitler.

     Hemliga arkiv öppnas nu och kanske kommer sanningen fram en dag. Kanske vi redan är den på spåren. Men möjligt kan också vara att Hitler gömde sig någon annan stans. Eller så dog han i Berlin, vilket INTE är styrkt!
     Så vad hände egentligen?
     Och vilka starka krafter vill fortfarande mörklägga sanningen?

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s