Snart val


Dags att börja fundera

 

Vad ska man rösta på?

Alla har inte bestämt sig. Men jag har bortvals-tipsen. Det gäller Moderaterna i allra första hand. De flesta i partiet, kanske alla, har aktier. Och det är ju ganska självklart att man har fördelar om man samtidigt sitter i regeringen. Risken är inte bara att det utnyttjas för att göra fina klipp på börsen utan dessutom kan politiska beslut fattas för att gynna den egna plånboken. Jon Veman frågar sig om denna regering är den mest korrupta vi någonsin har haft. Och så länkar han till EXPRESSEN.

Sko sig

Det är det nog alldeles säkert så som Veman befarar.

Förmodligen är nu Alliansens saga all. Folk har ju fattat vad deras politik går ut på. Man har ju sett hur Alliansen har skapat möjligheter för privata företag att sko sig på oss skattebetalare och för ut sina vinster till skatteparadis. Det gäller främst företag som driver skolor, yrkesskolor, äldreboenden, hemtjänst, vårdbolag och vårdcentraler. Och andelen fattigpensionärer bara ökar och ökar, vilket faktiskt även Socialdemokraterna har del i. Mindre uppmärksammat är att regeringen har skänkt bort all vår i berggrunden befintliga malm till utländska gruvbolag. Dessa betalar nämligen numera endast 0,2% i skatt till staten för att få bryta vår malm! Det täcker inte ens bergstatens kostnader för service åt bolagen, varför du och jag betalar för att tömma ut våra berg på rikedomar.

Tänk så mycket vi hade kunnat få för de pengarna ifall de hade fått betala en rimlig skatt, för att nu inte tala om ifall regeringen hade nationaliserat hela gruvindustrin. Det hade givit oss många sköna miljarder att satsa på välfärd, trygghet och pensioner som det går att leva på. Vad har vi för nytta av att låta utländska företag ta våra rikedomar och spendera vinsten utomlands, medan staten inte får in mera än vad en enda normalinkomsttagare tjänar på ett år? Alltså 350.000 kronor!

Alliansens partier är samtliga klara bortval i september.

 

Sverigedemokraterna

En del börjar fundera på Sverigedemokraterna. De tycker att det stör med alla utlänningar där de bor. Vad ska jag säga om det? Faktiskt kan jag förstå dem. Hucklen, nikaber, mörkhyade och främmande språk är ett påträngande inslag i deras boendemiljö. De känner sig som en minoritet i sina bostadsområden. Och den känslan måste man ta på allvar. Men SD är inte lösningen för med dem får man en extrem högerpolitik på alla områden på köpet.

Man bör tänka på att invandrarna faktiskt inte är Sveriges största problem. Det är de privata företagen som utgör problemet. Särskilt de utländska som opererar på svensk mark. Som till exempel nyss nämnda gruvbolag. Men därom har Sverigedemokraterna inget att säga! Så falskt är deras tal om att slå vakt om svenskheten! Partiet är alltså ett klart bortval!

 

Mina glasklara bortval är alltså följande partier:

Sverigedemokraterna

Moderaterna

M historia

Folkpartiet

Kristdemokraterna

Mats Odell lgh-köp

Centerpartiet

 

Det första partiet är rasistiskt med rötter i nazismen (Lästips 1. Lästips 2.) och lierat med sionismen i en allians mot muslimer. Därtill har de mage att påstå sig vara ett arbetarparti, vilket för övrigt även Moderaterna har påstått sig vara! I sin politik stödjer de Alliansen. Lästips 1.  Lästips 2. Lästips 3. Lästips 4. Lästips 5. Lästips 6.

I ett samtal igår med en väninna, som övervägde att rösta på SD, sa jag att ”du bör tänka på att SD är ett extremhögerparti och är du inte nöjd med vad Alliansen har gjort så ska du betänka att det blir än värre med SD. Invandring är inget problem. Sverige är glest befolkat och DET är ett problem. Se på Norrland. Där kanske bussen går två gånger om dagen, men min buss går var tionde minut under högtrafiken. All infrastruktur blir både billigare och effektivare ju större befolkningstätheten är.” ”Då röstar jag på Vänsterpartiet!”, sa hon.

De fyra sista har under snart åtta år i allians försämrat skolan, sjukvården, sjukskrivningsreglerna, arbetarrätten, arbetslöshetskassan och hela den offentliga tryggheten och välfärden. De rika har blivit rikare och de fattiga har blivit fattigare. (Lästips.)Vårdcentraler har nästan skänkts bort till Reinfeldts kompisar som Katrine Kielos skriver.

Säg inte sanningen

(Här publicerades bilden)

Och pengarna är slut efter alla skattesänkningar, som nu uppgår till 140 miljarder som staten inte längre får in. Den slopade gruvskatten oräknad. Är du nöjd med sådan politik bör du rösta på Centerpartiet eller Kristdemokraterna eftersom de med nuvarande opinionssiffror annars kommer att åka ur riksdagen. Då är Alliansen som politisk lösning slut och en satsning på välfärden blir åter en möjlighet. Och så vill du ju inte ha det ifall du dras till dessa högerpartier.

Bidragsberoende

 

När du ska bestämma dig inför valdagen.

Fundera då på om du vill bereda vägen för nazismens återkomst. I så fall ska du rösta på Sverigedemokraterna, ty det är deras förtäckta mål. De vågar bara inte säga det i dag.

Men du vill nog inte ha nazism.

Och kanske du tycker att du har fått så mycket mera i plånboken de senaste åren med Alliansens politik. Och det har du säkert också fått. I vart fall om du har ett arbete. Men du har inte mycket mer i lön, bara mindre skatt och det är väl bra, eller hur? Men vad betyder det här med alla jobbskatteavdrag egentligen? Har du funderat på det?

Låt mig uppehålla mig en liten stund vid den saken.

Först och främst har ju incitamentet att driva en radikal lönekamp delvis satts ur spel. Plånboken har ju blivit kännbart fetare. Men all trygghet har försämrats och en dag kanske du förlorar jobbet. Då blir denna feta plånbok genast fullständigt platt och den sociala trygghet du då behöver är redan nedmonterad.

Men kanske du hinner gå i pension innan du blir uppsagd. (Lästips) Då har du inget jobbskatteavdrag och den där löneökningen, som ingen tyckte var så angelägen att driva, den uteblev. Men det är inkomsten som ligger till grund för pensionens storlek. Och som pensionär får du alltså betala tillbaka ditt jobbskatteavdrag! Tänk framåt och rösta inte på Alliansens partier ifall du vill ha en trygg ålderdom! Har du tur är ju den en fjärdedel av ditt liv! Och faktum är att endast de med en hygglig aktieportfölj har oförändrad inkomst även som pensionärer och i grund och botten är det just denna lilla klick i samhället som Alliansens partier med Moderaterna i spetsen har som målgrupp att verka för.

I handen en sten

(Bilden publicerades här)

Riksdagskandidater hos SD står närmst M och KD i politiken

 

Så har vi då Socialdemokraterna.

Även detta parti säger sig vara ett arbetarparti. Det har de sagt i hundar år och nästan alla tror på detta. Men det är ett förrädiskt parti. I grund och botten har de hela tiden haft som mål att bevara borgarklassens makt och förhindra att arbetarklassen tar över. De goda reformer som kännetecknade partiets politik under större delen av förra seklet handlade bara om att undvika arbetarmakt. Sådan makt ser partiet som ett kommunistiskt hot. Och tillsammans med de öppet borgerliga partierna har de bedrivit massiv propaganda för att motarbeta kommunistiska strävanden och det har nu gått så långt att Vänsterpartiet inte vågar tala om kommunism längre. Även inom Vänsterpartiet är sådana tankar förbjudna och förekommer bara i ringa grad.

Frågan är hur långt Socialdemokraterna kan tänkas gå för att återställa det som Alliansen under snart åtta år har lyckats rasera. Inte särskilt långt, det kan vi nog vara eniga om. Inte ett knyst har hörts om att man vill börja beskatta privata gruvaktörer, till exempel.

Jobbskatteavdrag, ROT- och RUT-avdragen vågar Socialdemokraterna inte röra. Vinsterna i välfärden kan de acceptera bara de värsta avarterna försvinner. Den försämrade pensionen, som de var med om att genomdriva, lär de knappast åtgärda. Ändå klagar även många ledande socialdemokrater nu när de själva har gått i pension. ”Det blev inte som vi trodde”, säger de. Men det blev precis så som många med mig förstod redan från början. Man kan ju inte bygga pensionsnivåerna på att det ska gå bra för företagen och förväntningar på en stigande börs, särskilt inte i en allt mer global ekonomi. Men idémakarna måste ha förstått. Avsikten var ju att göra pensionssystemet billigare och då blir självklart pensionärerna förlorare!

Är du en normalinkomsttagare med lön har du inte skäl att rösta på Socialdemokraterna. Och läs gärna inlägget av Anarkia.

Återstår således Vänsterpartiet. I praktiken är det det mest arbetarvänliga partiet för vanliga löntagare. Men ett idealparti är det inte. Bara det minst dåliga för en vanlig löntagare.

 

Till slut

Vi har en borgerlig parlamentarisk så kallad ”demokrati”, vilket innebär att borgarklassen styr samhällsutvecklingen helt utanför parlamentarismens spelregler och på ett diktatoriskt sätt. Detta kan inga val påverka. Ingen regering har mandat att skrota det kapitalistiska systemet! Att ändra den saken måste ske lika utomparlamentariskt som själva kapitalismen verkar. Och det är bara arbetarklassen som genom utomparlamentarisk kamp kan åstadkomma det. Men då behövs det en organisation som i dag inte finns.

Förmögenhetsfördelning

 

Inkomst

(Läs artikeln)

NUON poff

Bonuslänkar:

De äger vår välfärd

Attendos skatt: 0 kronor

Moderaterna i Malmö vill regera med Sverigedemokraterna som stödparti

 Krigsutbrottet i Irak gjorde Bildt till mångmiljonär

Fyra vårdcentraler stängs

Åkesson grundlurar pensionärerna

Sverigedemokraterna påstår att invandringens kostnader för samhället är väldigt stora och …

Regeringskansliet har systematiskt ägnar sig åt ”grova åsidosättanden” av svensk grundlag.

Maria Larsson är ansvarig för att 3700 barn vräkts

Vänsterpartiet föreslår billigare tandvård

Försvinner skiten direkt vid ett regeringsskifte?

Klart nej till välfärdsvinster

Dagens rapport

Utförsäkrad efter komplikationer till operationer

Alliansens grymma samhälle

Miste sjukpengen – tog sitt liv

Extremism

Nej, han är inte död!

En sten i handen på den starke

Haren och sköldpaddan

Mervärde

M älskar känniskor

Man får vad man betalr för

Reinfeldt 1

Reinfeldts Kampf

Sossen

Äkesson äldre

Parlamentarism en illusion ny

17 tankar om “Snart val

 1. Håller visst med om allt men ni måste! ändå rösta. En röst på V visar i alla fall åt vilket håll ni vill att utvecklingen ska gå. Om ni inte gör det syns era synpunkter inte alls.
  Min far sa också alltid: Man får rösta på det minst dåliga alternativet. Ett perfekt parti finns inte.

  Gilla

  • Jodå, det ligger en del i det.

   Men så är det ju det här med det odemokratiska klassamhället som bevaras när folk sluter upp vid valurnorna. Tänk om 90% gav fan i det. Men verkligheten ser inte ut så 😦

   Och så vill jag påpeka att Skvitt är ental. Kungen är däremot flertal 🙂

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Ja, ja, det vet jag också att du är ental och tur är väl det 😉 Nu finns det inte bara Skvitt som inte ville rösta utan även ”tant grå” och då blir det genast ett flertal. Om jag räknar rätt (har ju visserligen bara besökt tyska skolar) så är det två som inte vill rösta och däför blev det ni (två) jag menade 😀
    Kram!

    Gilla

 2. Jag tvekar inte en sekund hos vilket parti mina sympatier ligger – och alltid har legat.
  ———-
  En annan sak: WinZipDriver för uppdateringar: är det gratis eller inte? Jag blir tveksam och användaravtalet på fack-engelska orkar ingen j-l läsa 😦

  Vill inte använda något annat program än det, i så fall, så jag behöver inga länkar till nåt annat.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • WinZip® Driver Updater identifierar och uppdaterar alla drivrutiner för Windows.

   Största drivrutinsdatabasen. Hittar de drivrutiner du behöver.
   Ingen teknisk kunskap behövs. Identifierar maskinvarumodeller automatiskt.
   Snabbt och enkelt. Drivrutiner uppdateras med ett enda klick, inget besvär!
   Fixar alla drivrutinsproblem som orsakas av drivrutiner som saknas eller är skadade.

   Säkerställer topp-prestanda för installerad maskinvaraInstallerar äkta drivrutiner från tillverkareSnabbt och enkelt att användaSöker automatiskt efter och installerar senaste drivrutinerStöd för 32- och 64-bitars operativsystemKompatibelt med Windows XP, Vista och Windows 7

   http://systemtools.winzip.com/se/du/driver-updater.html?gclid=CNnT0ci3msACFaSQcgodRC8Avg

   Programmet uppdaterar alltså baraWindows drivrutiner. Tydligen ignorerar programmet andra program.

   Det är gratis.

   Googla alltid när du undrar.
   Du vet väl att du kan markera vilket ord som helst och högerklicka. Då får du upp en ruta där det bland annat står: ”Sök i Google efter XXX”

   Avast! antivirusprogram håller reda på vilka program i datorn som måste uppdateras. Det är alltså inte bara ett antivirusprogram.
   Det har dessutom en enkel funktion för fjärrhjälp. Då mailar man en kod till den som ska hjälpa till. Om du till exempel skulle skicka koden till mig så får jag åtkomst till din dator och på din skärm kan du följa exakt vad jag gör.

   Om jag skulle göra något som du inte vill att jag gör, till exempel snoka i dina dokument, då bryter du bara förbindelsen och jag kan inte använda koden igen.

   Det är nog en funktion du skulle behöva, men det är bra om du känner den person som ska hjälpa dig och vet att du kan lite på den personen, både vad gäller ärlighet och datorkunskaper.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Fattar inte – för när jag går in där kommer det upp en mindre ruta framför och där står det ”köp nu” ….och ”Ångerrätt 30 dagar”.

    Den är från Microsoft.

    Det går inte att installera nya drivrutiner från WinZip utan att man först ska passera den från M-soft och alltså betala. Fattar inte varför det alltid blir så här när jag ska göra nåt på datorn.
    😦

    Gilla

    • Så långt kollade jag faktiskt inte. Men gå in i Kontrollpanelen och markera för Automatiska uppdateringar. Då behöver du inte det där programmet.

     Men du hade ju datorn på service för inte så länge sedan. Då bör de ha kollat att du har aktiverat den tjänsten.

     Gör såhär:
     Kontrollpanelen > System och säkerhet > Windows Update > Ändra inställningar. Ställ in uppdateringar varje dag och välj klockslag när du brukar ha datorn igång.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 3. Citerar dina egna ord:

  ”Att ändra den saken måste ske lika utomparlamentariskt som själva kapitalismen verkar. Och det är bara arbetarklassen som genom utomparlamentarisk kamp kan åstadkomma det. Men då behövs det en organisation som i dag inte finns.”
  ——————–

  * Exakt så, ett parti som idag inte finns.
  * ..och som du skriver, så kan man ju alltid rösta på det minst sämsta, alltså V. (för något annat alternativ finns ju som sagt inte)

  Läste ett inslag i en lättläst tidning. De satte ord på något jag också tänkt på:

  ”Hur tror vänsterpartiet att man ska kunna delta fullt ut i en röd-grön regering utan att sälja ut och köpslå om sina politiska ställningstaganden…

  (Sjöstetd och V alltså) menar ju att de är duktiga på att kompromissa.

  och då kommer vi ju till V:s slutkläm:

  Vänsterpartiet – inte till salu! ——————-> ?????

  ——————-

  Snacka om rundgång…rockring eller vad man nu vill kalla det…

  Politik… en plattform för karriärister?!

  Gilla

  • Ja du. Det är ett dilemma för V. Man ska väl inte ha en paroll som man inte kan leva upp till.

   S kanske inte vill samarbeta med V. De har ju signalerat att de är öppna för samarbete med M!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • S – samarbeta med – M. De är idag samma parti, kopior..

    Det där du skriver är en ”tolva” skvitt,
    ”Man ska väl inte ha en paroll som man inte kan leva upp till”…

    Nä, det är sant..men hur ofta agerar inte mänskligheten dubbelt…

    Gilla

 4. Ja, det du skriver är väldigt sant och bra, men ska man nöja sig med det minst dåliga alternativet? F-n också så tråkigt det blivit i Sverige och världen. Det jag är uppfostrad till att tänka/känna, alltså respekt, hänsyn, jämlikhet, solidaritet… Ja allt det jag i mitt väsen ser som honnörsord, är ute och borta. Det kan bli så att jag inte röstar alls, tyvärr, för jag vet verkligen inte.

  Gilla

  • Jag kanske inte heller röstar. Det är att ge legitimitet åt den borgerliga parlamentarismen. Det har jag inte gjort på åtskilliga år.
   I år kanske jag ändå gör det. Och då på det minst dåliga alternativet.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s