Bidragsberoendet ökar


Fläckvis

 

Bara fläckvis.

Danderyd är en sådan där fläck där bidragsberoendet ökar. I snitt får varje innevånare i Danderyd 41376 kronor per år. ”Om man dessutom lägger på de skatteavdrag som man kan göra för räntan på bostadslån så får den genomsnittliga Danderydsfamiljen ett helt försörjningsstöd extra varje månad i form av avdrag på skatten. Ränteavdraget för en normalvilla i Danderyd är 5 500 kronor i månaden, om man räknar lågt. Totalt blir det alltså någonstans mellan 8 000 och 9 000 kronor av statens skattepengar som betalas ut till Danderydsfamiljerna varje månad.” Det skriver Ulrika Lindahl i ETC.

Bidragsberoende 2

Men för de som verkligen behöver samhällets stöd ser det sämre ut. Där minskar det, som bekant. ”A-kassan och socialförsäkringen har sänkts under alliansens tid och riksnormen för försörjningsstödet ligger idag under Konsumentverkets egna beräkningar för vad en rimlig levnadsstandard kostar …”, skriver samma författare helt korrekt vidare.

Danderyd är, kan jag tycka, en sådan där fläck man kan kalla skamfläck. Och de som arbetar idogt för att göra denna skamfläck än skamligare är vår högst skamliga högerregering med Reinfeldt i spetsen.

”Så kan man inte räkna, säger Isabella Jernbeck, moderat från Danderyd som sitter både i riksdagen och Danderyds socialnämnd.” Nej, ”så kan man inte räkna” när det gäller dessa subventioner från vanliga inkomsttagare till några få höginkomsttagare. Inte enligt de som vinner på karusellen. Men, jo!, Det är precis så man ska räkna! Och de som redan har allt sitt på det torra ska gynnas, medan de som redan sitter i sjön kan gott sjunka helt ned i dyn i Reinfeldts Sverige! Fy en sådan osmaklig politik!

Bidragsberoende

 Bonuslänk

 

4 tankar om “Bidragsberoendet ökar

 1. Herregud, ETC uträkning bygger på att alla i Danderyd har villan belånad till 75 % av marknadsvärdet! Tror du på fullt allvar att det stämmer? Tror du att alla villaägare i Danderyd köpt villan nyligen/tagit upp nya lån så fort villan stigit i värde?

  Gilla

  • Det du säger saknar relevans. Bidragsberoende har under Alliansens tid förflyttats från de som faktiskt behöver bidrag till de som inte behöver denna stöttning av samhället.

   Jag själv behöver inga bidrag. Ändå och utan att ansöka fick jag ett bidrag som skulle kunna göra en socialbidragsberoende grön av avund. När notan kom för renoveringen jag gjorde var redan ROT-bidraget fixat och klart och jag kom undan med en djävla mycket lägre kostnad = mindre utgifter.
   De som fick betala detta kalas var alla som hyr sin bostad och bland annat folk som lever på marginalen, fattigpensionärer, socialbidragstagare, arbetslösa och så vidare. De hade behövt pengarna bättre. Jag kunde betalat hela notan själv, men det fick jag inte.

   När jag säljer kommer jag att få ut mera, tack vare den renovering som alla har subventionerat åt mig.
   Tack, tack! Tack till dig också!
   Du bidrog du med! 🙂 Hur känns det? Bra?
   Ja, du har väl också fått bidrag på samma sätt som jag. Skillnaden är att du tycker det är försvarbart. Det tycker inte jag!

   /Skvitt

   Gilla

 2. Det är ju så här Alliansen jobbar, men de ser INTE sej själva som bidragstagare. LIka lite som grevar, baroner och Göran Persson ser sej själva på det viset. Trots att de höstar in miljarder i jordbruksstöd (som egentligen är jordbruksBIDRAG).

  Kram
  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s