Rasist och högerorienterad = låg IQ


Ett forskningsresultat

 

Gälleralltså även de konservativa

Så här ligger det till.

Konservativa idéer bygger på enkel struktur och ordning att hålla sig till. Allt är inrutat och förklaras i svart-vita termer som är lätta att förstå. Men vi lever i en komplicerad värld, som inte låter sig beskrivas så enkelt. Och har man då låg IQ tilltalas man mera av det enkla än av det komplicerade.  Enligt forskaren och psykologiprofessorn Dr. Gordon Hodson visade en studie, publicerad i Psychological Science, att ”människor som får låga poäng på IQ-test i barndomen utvecklar med större sannolikhet fördomar och politisk konservatism som vuxna.” / metro.

Enkla svart-vita förklaringar utan nyanser leder till fördomar. Det är ju inte så märkligt och vi ser det ju hela tiden i rasisternas resonemang, där man drar alla över en kam och ofta utifrån enstaka exempel. På så sätt byggs fördomarna upp. Och riktas alltid mot dem som uppfattas som främlingar och avvikande eftersom kunskapen om dem är ringa eller obefintlig.

Ju sämre begåvning dess mer benägen är man att ruta in världen i enkla och lätthanterliga strukturer, samtidigt som vyerna inte vidgas av att man inhämtar kunskap via litteratur och djupa djupa diskussioner. Man dras till ytliga personer och tycker att andra, mer intellektuella, är svåra att förstå. Man lär sig inte att föra sakliga diskussioner utan hemfaller till personargument när kunskapen brister. Det här syns tydligt när rasister och nazister diskuterar på sociala medier. Då avslöjas den ringa bildningsnivån i all sin skröplighet. Ett exempel finns i bilden nedan. !

1.”Demokrati = åsiktsfrihet”. Helt fel.

2. ”oppinionsbildning”, med två ”P”

3. ”Tycker inte att vi ska förbjuda folks åsikter, det kommer bli alternativ!”. Det är en obegriplig tankegång som redovisas på grund av ovana att uttrycka sig i skrift. Man kan ju tolka det som om Oscar Salö menar att alternativet till att förbjuda folks åsikter är att förbjuda dem! Han menar säkert inte så, men hur menar han? Han gillar ju dock en politik som syftar till att förbjuda självständiga tänkande och ett inordnade under en stark ledare som ska följas blint!

4. ”Det blir betydligt svårare att bemötta folk som inte har tillåtna åsikter.” Det finns alltså i hans värld otillåtna åsikter. Men det han med det menar måste ju vara att han har svårt för att bemöta åsikter som inte stämmer överens med hans egna rasistiska och fördomsfulla åsikter. Och åsikter som inte är rasistiska och fördomsfulla är i hans mening uppenbarligen inte tillåtna åsikter! På annat sätt kan det ju inte tolkas! Och om jag tolkar honom rätt så motsäger han sig själv eftersom han först säger: ”Alltså, det är demokrati i den meningen att man i Sverige får tycka vad man vill! Vi har väl även fri oppinionsbildning?!”

Det finns med andra ord ingen riktigt sammanhållen logik och när det intellektuella är i kaos är det svårt att föra en diskussion med sådana här människor. De hänger liksom inte riktigt med när man  diskuterar och det är då de hemfaller till personangrepp. När man märker det då har man en klar diagnos på låg intelligens.

5. ”‘Plus att dem skulle kunna organisera sig ‘i tystnad’.” Här demonstrerar han sin låga bildningsnivå på två sätt. Det första är att han säger ”organisera sig i tystnad”, fast det heter att ”organisera sig i tysthet”. Det andra är att han skriver ”dem” när det faktiskt heter ”de”. Han skulle ju aldrig säga ”mig organisera mig”! De sa han kanske som barn innan språkförståelsen hade mognat. Och det har den ju ännu inte helt gjort, vilket bör tyda på en viss grad av bristande begåvning!

Låg IQ = rasistDet är just sådana här människor som dras till högerextrema rörelser. Där är allt förklarat på ett lättfattligt sätt utan krångligheter, fyrkantigt och gripbart utan större krav på intellektuella resurser!

Låg IQ = rasist 2

”Sex personer som förmodligen skulle ha röstat på nazistiska Svenskarnas parti i EU-valet lade i stället sina röster på det icke existerande ‘Svenkarnas parti’.” /metro

Tusentals samlades mot rasism i Stockholm Den stora massan har god intellektuell förmåga och hemfaller aldrig till rasisternas och högerpartierna enkla och fyrkantiga verklighetsbeskrivning!

 

 

6 tankar om “Rasist och högerorienterad = låg IQ

 1. Pingback: SD, de mentalt tomma ”svennarna”. | Varghjärta

 2. Det finns en fara i att underskatta fienden. Jag umgås inte med nazister så jag vet inte hur smarta de är, eller hur dumma de är. Jag har mött några SD – sympatisörer och kan väl inte påstå att de är dummare än folk i allmänhet.

  Hitler var inte dum i huvudet, inte hans officerare heller. Att tänka ut och genomföra ett folkmord kräver sin intelligens. De som tjänstgjorde i lägren torterade och mördade gladeligen om dagarna. Sen gick de hem till sina familjer och trädgårdar och hade inte dåligt samvete. De hade ju vid den tiden rätten på sin sida.
  Samma sak kan sägas om Stalin och hans lydiga redskap.

  Människan är beredd att göra mycket ont, bara hon har en bra anledning. Det kan vara egen vinning, rädsla eller hjärntvätt. Men sällan brist på intelligens. Man måste vara vaksam på sig själv så att man inte dras med. Men vi vet inte i förväg hur vi skulle ställa oss vid en totalitär stats uppväxt bland oss. Vi vet inte hur modiga vi skulle bli. Vi vet inte vad vi kommer att vara beredda att dö för. I ödmjukhet måste vi inse att vi kanske också kan skrämmas till tystnad. Eller medlöperi.

  Gilla

  • Det ligger mycket i vad du säger, inte tu tal om det.
   Och ledarna vet vad de vill och vad de gör.
   Men så har vi den stora svansen och jag menar på fullt allvar att det fattas något som gör att de hemfaller till fyrkantigt tänkande. Jag vill kalla det en bristande begåvning.
   Samtidigt är det ju så att att människor kan vara väldigt begåvade på vissa områden och sämre på andra. Det gör att man inte så lätt ser deras brister.

   Nog är det väl ändå så att om man generaliserar utifrån enstaka händelser så är det något som brister. Ett exempel. En vän till mig rånades av ett gäng svarta människor. Men för honom var det just dessa individer som stod för rånet, inte hela den svarta delen av mänskligheten. Och han har därför inget hat till svarta. Han ser dem som vilka som helst. Han kan se nyanserna.
   Men vad säger rasisterna? Jo, ”såna är dom!” Och det är korkat! Det är riktigt korkat!

   Det är ungefär så jag menar.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

  • Det vet i fanken om jag gör. 🙂

   Men det är säkert bättre att vara nasse för man är efterbliven än att vara det med alla hästarna hemma, för i så fall är man Hin själv.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s