Kvinnor är alltid flickor


Får man säga så?

 

Ja, vad säger feministerna om det egentligen?

Är det diskriminerande och manschauvinistiskt? Ja, jag vet inte, men jag skulle inte bli förvånad över en sådan dom. Feminister kan ju gå igång på precis vad som helst. Tänk bara den där debatten om att män satt med benen isär i tunnelbanan. Det var en maktdemonstration sades det från vissa feminister.

Tänk så lättstötta de kan vara.

Tänk om vi män var lika lättstötta. Ja, vi kanske ska vara det. Så vi bör ju röra upp himmel och jord När SVT2 har denna programrubrik: ”Män är alltid pojkar”

Män å pojkar
Pojken Albert till exempel. Är han en pojke? Han kanske till och med är en ponke. Lille ponken, till och med!

Jo, jo! Här finns skäl att gå i taket och sätta ned foten och röra upp himmel och jord.  Så behandlar man minsann inte vuxna män! För så får man inte behandla vuxna kvinnor. Eller hur? Chefen som säger till sin sextioåriga sekreterare: ”Men lilla flicka, sladden är ju inte i!”, om hon råkade klaga på att datorn var sönder.

– – –

FI!
Feministiskt initiativ. Alla feministers parti.

Nu tror ni jag ska racka ner på dem. Men se då tror ni fel. Det jag tycker om dem ska jag hålla för mig själv. Utom vad det gäller en sak. Det är ett parti på vänsterkanten, som bekant. Och de kanske kommer in i riksdagen. Men bara kanske. Och om de inte kommer in, då är ju deras röster förspillda. Och då försvagas de rödgröna och risken finns då att de blåbruna kan bilda regering.

Ja, så jag tänker då som så, att en sådan regering tål inte Sverige. Tänk bara vad den mörkblå regeringen har fördärvat Sverige under 8 år! Själv ryser jag när jag ser det! Och fryser! Och andra svälter, jobbar gratis i FAS 3 eller tar livet av sig när de utförsäkras. Äldre vanvårdas och skolor går i konkurs. Sverige är skuldsatt och gruvföretagen tar vad bergen innehåller utan att betala någon skatt för det! Nåja, lite skatt betalar de faktiskt om sanningen ska fram – 300.000 förra året totalt!

Sverige tål inte mera högerpolitik!

Så för att FI:s röster inte ska gå till spillo så tänker jag, lilla pensionerade ponken, faktiskt rösta på FI fast jag inte sympatiserar med dem. Det kallas att stödrösta av taktiska skäl.

Tänka sig, jag lilla ponken sätter mig över kvinnochauvinismen!

Skvitt säger NEJ till könskampen och JA till klasskampen! Och NEJ till rasism, fascism och borgarklassens högerdiktatur och JA till demokrati.

 

7 tankar om “Kvinnor är alltid flickor

 1. Hehe, kul inlägg… Jag kan ta till mig om ngn säger ”flicka lilla”, trots mina 53. Jag plockar nämligen fram barnet inom mig ibland. Det är RIKTIGT KUL att tillåta sig vara barnslig. Det tycker i varje fall jag. Jag gillar att göra det som faller mig in ibland.

  Vägrar anpassa mig till nåt slags ”åldersprefix”.
  (- Det passar sig inte att bete sig så vid din ålder…)

  – Jasså inte?! 😀 😀 😀 Böööö

  Gilla

  • Ja, det är ju en bra inställning so du har. Men om du känner dig klappad på huvudet lär du väl knappast bli glad.
   Nu var det ju inte så att jag gick igång på ”Män är alltid pojkar”. Men jag ville göra något av det eftersom jag kände att en sådan formulering inte går hem bland en del felvaggade feminister ifall man vänder på det. Och så slog det mig att jag kunde utnyttja det för att visa på att bara man strävar åt samma håll så kan man ha överseende med smärre skillnader.

   Fi är ju ett vänsterparti. Alltså måste man ju se till att det kan få vara med att ro båten nu när det är motström. Jag vill ju åt samma håll även om jag vill långt mycket längre än både S, Fi och V. Jag vill inte leva i kapitalism, men varken S, Fi eller V vill vara med hela vägen. De vill bevara borgarklassens klassherravälde, men göra det lite uthärdligare. Något parti som har samma mål som jag finns tyvärr inte och funnes det så skulle det partiets politik drivas helt utomparlamentariskt.

   Under många år har jag inte röstat alls, just för att jag menar att kampen inte kan drivas med sådana metoder. Men nu är det så djävla illa ställt med Sverige att man måste i alla fall rädda skutan även om man inte kommer fram med den. 😦 Och då får det bli så. Annars är det snart för sent. Fascisterna står ju beredda att ta över och det kan gå fortare än vi anar.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Själv står jag ff tveksam var jag ska lägga min röst.

    Har varit nere och pratat lite med två utomparlamentariska partier i deras valstugor

    Frågat vad som skiljer ”ditt parti” och Rättvisepartiet socialisterna åt.
    Detta borde jag gjort innan jag klampade in i tåget den första maj. Bra att ha koll på vad man sysslar med sas. (Alla vurmar ju för sitt parti som du vet 😉

    Jag är ju inte så politiskt insatt och kunnig som du vet. Vill inte ”hoppa i galen tunna” en gång till… vojne vojne..

    (Det parti jag vill ha finns inte heller. (I dubbel bemärkelse)

    Kram på dig ”Skvitt”
    Kicki

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s