Fascistisk inställning


Vanlig bland poliser

 

Jag har sagt det förut

Nog får jag väl ständigt stöd för den uppfattningen. Då är det svårt att förneka det, fast jag helst hade sett att jag hade fel. Men nej, verkligheten talar sitt tydliga språk.

Redan på polishögskolan finns dessa åsikter bland eleverna. Och inte lär det upphöra bara för att de börjar jobba. Någon motkraft finns inte. I så fall hade olämpliga individer sorterats bort redan under utbildningarna. Istället anses rasister och fördomsfulla poliser säkert vara extra lämpliga.

Rasister på polisskola

 

”Blivande och färska poliser vill absolut inte ses som rasister, homofober eller kvinnofientliga. Men i viss jargong haglar skämten om bögar, blattar och svennar även när en forskare hör på. // Studenterna såg romer som utsatta för polisens fördomar om kriminalitet, men efter att ha jobbat och pratat med äldre kollegor ansågs fördomarna vara fakta och erfarenheter i stället, säger Malin Wieslander.

Den officiella värdegrundspolicyn upplevde en del studenter som ytlig och verkningslös. Särskilt som de fick höra uttryck som ”värdegrundspaus” när äldre poliser pratade fritt. Malin Wieslander ser risker med att polisernas jargong smittar av sig på deras praktiska arbete.” /metro

Vilka uttryck tar det sig i praktiskt arbete?

SIMON 19: POLIS FÖRSÖKTE PUTTA MIG FRAMFÖR HÄSTARNA

”… motdemonstranterna som trampades ner av polisens hästar och slogs blodiga av deras batonger.”

”… det nazistiska partiet, Svenskarnas Parti, demonstrerat igen”.

Den tillåtna organiserade brottsligheten

” … om demonstrationen i Malmö 2014 08 23″

Polisövergreppen i Malmö

Svart dag 6

Svart dag 2

Svart dag 3

Klicka på bilden för att få större format

Sverige, nazismen och LAGEN 2

Polisens kompisar

Bevisen är lika många som uppenbara: polisen är fascistisk!

8 tankar om “Fascistisk inställning

 1. Pingback: Här har polisen brustit – eaqhan

 2. Pingback: POLISEN – en tvivelaktig kår – eaqhan

 3. Polizen har alltid varit överklassens redskap, så inget förvånar mej längre. Nu skyddas även Åkezzon och nazzarna av polizen.

  Tack för ett bra inlägg.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Men inte konstigt. Det är bara så att få förstår hur det ligger till och varför.

   För det första är det inte många som vill inse att vi har ett klassamhälle bestående av klasser med oförenliga intressen därför att de försörjer på helt olika sätt. De flesta definierar klasser på borgarklassens egna sätt, underklass, medelklass och överklass, vilket döljer det verkliga förhållandet att vissa lever på kapital ock köper arbetskraft, medan flertalet säljer sin tid och kunskap till dessa. Detta är dagens klassamhälle, kapitalismen.
   Tidigare klassamhällen har som bekant fungerat annorlunda, men hur kan i det här sammanhanget lämnas därhän. Men gemensamt för alla klassamhällen är att det finns en härskande klass och en härskad klass. Och för att härska krävs en stats apparat med repressiva funktioner, befogenheter och skyldigheter. En av funktionerna är upprätthållande av lagen som har till uppgift att garantera den härskande klassens intressen. Det sköts av polisen.

   Borgarklassens filosofi är fascistisk. Men den kan existera utan att tillämpa denna filosofi så länge den så kallade ”borgerliga demokratin” fyller alla nödvändiga behov. Skillnaden mellan öppen fascism och ”borgerlig demokrati” är i grunden hårfin. Särskilt om man synar de repressiva funktionerna i staten. Och just därför är fascistoida strömningar inom en poliskår för borgarklassen något helt acceptabelt. Det kommer väl till pass om klassmotsättningarna ställs på sin spets.

   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s