Hej då!


Hej då Alliansen!

 

Nyttigt för trögfattade att se er politik i praktiken

Nu har ni övertygat fler än någonsin att reaktionär högerpolitik skadar merparten av befolkningen, miljön, tryggheten och ekonomin.

Ni har nu bidragit till den politiska folkbildningen. Nu vet folk vad sådan politik innebär. Ni har nu gjort ert. Hej då!

10 tankar om “Hej då!

 1. Vi får hoppas att lögnerna blir deras fall på valdagen i morgon. Tror många väljare är förvirrade. Alliansen har ju under 8 års tid fört vanligt folk bakom ljuset. Det betyder inte nödvändigtvis att folk är korkade. De är lurade.

  Kram
  Kao

  Gilla

    • Jag vet inte hur många som läser mig på fb, Jag delar ju med mig hos andra också, så det kan bli en del. Det syns ju när bloggstatistiken skjuter i höjden. Ofta finns det koppling till fb.

     Nej, jag tror inte mina skriverier har så stor effekt, men skrev jag inte så blev det ju ingen effekt alls. Totalt sett sedan jag började blogga på AB-tiden så är det ju många tusen som läst mig. Någon har kanske fått lite större politisk medvetenhet eller nya argument och infallsvinklar, samt idéer till egna inlägg.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 2. Talade med några valarbetare häromdagen och det verkar inte bättre som om många svenskar inte vet hur man röstar eller på vad… Valarbetarna kunde upptäcka 3 valsedlar i samma kuvert från förtidsröstande… Men att människor inte vet hur eller på vad man röstar beror inte på att de är korkade. Det beror på alla kommersiella intressen som har ett egenintresse av att människor inte är upplysta alltså får en oberoende information om hur saker & ting hänger ihop… Folkbildning verkar vara något förlegat… 😦
  Fridens liljor

  Gilla

  • Folkbildning är fullständigt förlegat, tyvärr. 😦

   I TV:ns barndom fanns i Sverige en uttalad uppgift för TV att främja folkbildningen. Nu ska folk underhållas. Till och med nyheterna ska ha ett visst mått av underhållningsvärde och absolut ALDRIG öka förståelsen för vad som pågår. Istället ska det indoktrineras så folk upprepar maktens påståenden och inte sällan rena lögner.

   Intressant är också den höga andelen röstande som inte minns vad de röstade på i förra valet. Jag har sett siffran, men mins den inte.
   Självklart har man ingen ideologi som man håller sig till om man röstar så lättvindigt att man inte minns det efter 4 år. Har man ingen ideologi att hålla sig till så har man heller ingen politisk medvetenhet. Och utan medvetenhet kan man lätt t fasta på en enstaka fråga som en politiker tar fram. Och så röstar man efter det utan att se helheten.
   Jag kan till exempel tänka mig att en del tycker att SD är bra för de lovar bättre pensioner. Ser man till SD:s ideologi är det mest sannolika att de aldrig kommer att höja pensionerna. Men bortsett från det så får man ju hela SD:s politik på köpet bara för man tror att de ska gynna pensionärer.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s