Arvet efter Reinfeldt


Alliansen och …

… hela hans anhang

Detta arv kan nu summeras. Och det blir förskräckligt – för Sverige och för Sveriges folk.

Det räckte med bara fyra år för att skapa en politisk miljö av stort socialt missnöje och en plattform för rasister, nazister och främlingsfientliga nationalister.

Efter bara fyra år med Reinfeldts sociala nedrustningspolitik, ivrigt stödd av Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna, skapades ett gigantiskt folkligt missnöje, vilket varken Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet kunde suga upp eftersom inget av dessa partier konsekvent driver en uttalad arbetarvänlig politik. Närmast kommer Vänsterpartiet, men få stödjer deras politik eftersom den hela tiden sätts på undantag i media. Istället blev det Jimmie Åkesson som med Sverigedemokraterna lyckades fånga upp missnöjet genom enkelspåriga och falska argument. Många politiskt omedvetna svenskar klarar inte av att se att en invandrarfientlig politik inte löser några problem eftersom arbetslöshet och invandring inte har något samband.

Blott fyra år av social nedrustningspolitik genomförd av Alliansen med Reinfeldt vid rodret räckte således för att ge Sverigedemokraterna 5,7 % i valet 2010 som därmed kom de in i riksdagen.

Efter ytterligare fyra år av samma skamlösa sociala skövling ökade missnöjet än mer, vilket ledde till att Sverigedemokraterna gick från 5,7% till 12,9% av de röstberättigade och detta missnöje kunde oppositionen inte heller under dessa år fånga upp. Så nu sitter vi här med en katastrofal situation för Sverige och Sveriges folk. Brottsdömda tar plats i riksdagen.

Vi har fått ett starkt parti med rasistisk och främlingsfientlig politik på sin dagordning, som lika lite som Reinfeldts Moderater och hans Allians vill minska de sociala klyftorna.

Att Reinfeldt väljer att göra sorti och vägrar kännas vid vad han skapat, samt helt ansvarslöst lämnar arenan i detta läge är helt i linje med hans personlighet. Det kan varje psykolog med kunskap om personlighetsstörningar som specialitet verifiera.

 

Tack, Reinfeldt!

Tack för att du äntligen visar att du inte tar något som helst ansvar för Sverige och vad du har ställt till med. Synd bara att folk inte insåg från början vad du och din politik går för!

M curlade SD

 

12 tankar om “Arvet efter Reinfeldt

 1. Löfven är inte ett dugg bättre.
  De som röstar rött vill oftast ha med (V) i regeringen, skulle jag tro. I stället gör Löfven slut med (V) och vänder sej i stället till (C) och (FP), som tackade nej! Det hedrar de sistnämnda ändock.
  ———
  De fega uslingarna Reinfeldt och Borg lämnar nu det sjunkande skepp som en gång var Sverige. Likt skeppsråttor. Ingen av dem behöver ta minsta ansvar för vad de gjort. Precis som den ivriga bävern Måddan Olofsson gjorde i Nuonaffären.

  Nu har de nått sina mål; berikat sej själva och sina vänner på arbetarklassens (och även medelklassens) bekostnad.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Sossarna vill inte ha med V att göra, det vet vi. Men den här gången kan de inte ha med V att göra ens om de verkligen hade velat det. Om de inte kan bilda en regering över blockgränsen så kommer SD att fälla regeringen när budgeten ska tas. Alltså måste Löfven rätta sig efter den verklighet som 12,9% sluthuvuden har skapat.

   Enligt borgarklassens normala funktioner att vara sig själv närmast går nu uslingarna sin egen väg mot nya intressanta projekt och lämnar (underbart nog) Sverige åt sitt öde. De påstod sig vilja ta ansvar för landet, men det var ju aldrig sant. Men om så vore så ser vi ju nu att landets öde inte rör dem i ryggen.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

    • Vi vet var S står. Som jag redan sagt så vill inte S ha något med V att göra om de kan slippa. Men just nu handlar det inte om den saken utan bara realpolitik. Det handlar om att kunna lägga en budget som accepteras på bredden politiskt, annars kommer SD att fälla regeringen. Detta måste S acceptera vare sig de vill eller ej.
     Nu berättade TV-nyheterna att V kommer att få säga sitt om budgeten.

     Kram!
     /Skvitt

     Gilla

 2. Förtal? Äsch! Att säga sanningen kan väl inte vara förtal, kan jag tycka.
  Men å andra sidan äger jag inte annat än min egen sanning.
  Jag håller ju ändå igen så mycket jag kan :D:D:D

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Jo, att kalla någon för psykopat är förtal även om hundra psykologer har ställt diagnosen! Men att säga att någon är schizofren är inte åtalbart ens om man har helt fel.

   Självklart är det makten som skyddar sig själv.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

 3. Precis.
  Nu kommer det ta en väldig massa år att bygga upp landet igen 😦 och stortjuven Reinfeldt flyr och gömmer huvudet i sanden så han slipper ta kritik för sin sociala nedrustningspolitik, sina skattesänkningar till de som har mest, på bekostnad av de som har det sämst. Sin usla skolpolitik, arbetsmarknadspollitik, sjukkassepolitik och alla utförsäljningar. Etc. Etc.

  Men just nu är jag bara glad att de åkte ut.

  Kram
  Kao

  Gilla

  • Att han drar bekräftar bara min diagnos av hans personlighetskonfiguration. Du vet vad jag menar. Sånt är ju förbjudet att säga, som du vet. Det kallas förtal.

   /Skvitt

   Gilla

 4. Peppad idag. Den neutrala marken har blivit mindre. Den växande antirasistiska rörelsen skrämde massor med Moderater ut ur den bruna garderoben. Liberalernas devis ”tig ihjäl rasismen” har visat sig vara verkningslös. I slutändan har borgarna nu att välja.

  Det spelar ingen roll om de flesta trillar ned på fel sidan. Om så en majoritet röstar för en nazistisk statsapparat, så skall de inte få upprätta den.

  Nu kan man fundera på och skrida till verket med verklig politisk handling istället för att vara distraherad av partipolitiskt tjafs.

  Gilla

  • Det värsta är att S har inget annat val nu än att driva en ganska uttalad högerpolitik, just den politik som rullat ut röda mattan för SD!

   Nu gäller det verkligen att trots detta strö sand i SD:s maskineri så de inte blir ännu starkare i nästa val, 2018 eller efter ett nyval. SD kommer givetvis att göra allt för att fälla den nya ännu ej sammansatta/tillsatta regeringen och få till ett nyval eftersom ett nyval sannolikt gynnar dem.

   Det är ett fruktansvärt läge för Sverige, demokratin, välfärden och solidariteten. Det som skulle kunna förbättra läget är om Fi kommer in efter ett nyval. Chansen finns eftersom en del som har tvekat att rösta på Fi för att de tvivlade på att de skulle kunna komma in, nu ser att chansen finns om folk får ny chans att rösta.

   Fi är inte ett önskeparti, men bättre om deras röster skulle bära in i parlamentet än om de inte gör det.

   /Skvitt

   Gilla

 5. Fast man kanske också kan klandra s och v för att de inte dög till att ta fasta på missnöjet utan att köra in på diverse velanden och sidospår.

  Och så får man förstås klandra alla oss andra som inte har dugt till att organisera missnöjet på ett mer konstruktivt vis. För alternativ finns ju; det är ”bygga landet” som behövs, för att alla ska få jobb och alla få en trovärdig framtid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s