Stressen framför skärmen


Jag märker det själv

 

Långa texter skapar stress

Inte alltid, men ganska ofta. Ibland hoppar i vart fall jag till något annat om texten är för lång. Jag vill ju hinna med så mycket på Internet. Då går jag vidare istället för att läsa allt.

Känner ni igen er?

Kommentera gärna. Skriv hur ni själva fungerar. Det är inget att skämmas för.

Just nu författar jag ett inlägg som bara blir längre och längre. Men det är ett angeläget inlägg så det måste skrivas, känner jag. Och under tiden blir vissa saker i inlägget inaktuella. Just nu sker saker och ting med en rasande fart. Och vissa delar av texten måste skrivas om. Då kommer jag samtidigt på att en del måste utvecklas ytterligare och då blir texten ännu längre. Det är inte bra, men nödvändigt.

Nu har jag insett att jag bör dela upp inlägget i flera inlägg som hänger samman. De ska få samma titel, men med tillägget ”Del 1 av …”, Del 2 av …”, och så vidare. Kika alltså in igen under helgen. Kanske blir jag färdig innan måndag.

Till dess får ni hålla tillgodo med andra inlägg, så som detta till exempel.

Välfärdsmassakern

Hela texten som Daniel Swedin skrev och som till stor del visas i bilden ovan, kan ni läsa här.

I de nu påannonserade inläggen kommer ni att få se olika bilder. En av dem är denna bild:

img011

Verkar det spännande? Jag hoppas i alla fall att ni ska tycka det.

Och här är en annan bild som kanske väcker ert intresse:

img010Jag kommer också att få användning av en bild som jag lade ut på Skvitts. Här är den bearbetad för just Eaqhan-bloggen.

Reinfeldt curlar SD 2

Verkar det spännande? Jag hoppas i alla fall att ni ska tycka det.

 

29 tankar om “Stressen framför skärmen

 1. Det är såpass intressant att läsa dina inlägg, så du gör helt rätt i att korta ner dem, dela upp dem. Jag blir inte just stressad av långa inlägg, men med min alltmer tynande hjärnkapacitet kan det bli svårt att komma ihåg vad det stod i början på inlägget, när jag kommit till slutet. Orkar inte scrolla fram och tillbaks.

  Kram
  Kao

  Gilla

 2. Vem är etnisk svensk här egentligen? Invandring resp. utvandring har ju skett genom alla tider… folkgrupper har ständigt vandrat och rest omkring, allt från sjöfarare till dagens ofta populära Thailandsresor, mm.mm

  Jag kan mycket väl tänka mig att folk har halvsyskon lite här och var på jorden. Därför har jag lite svårt att sätta epitetet ”Etnisk svensk” eller ngt annat på människor. Vad jag däremot anser är att kulturella skillnader delar upp oss i grupper. Vissa saker har jag svårare att förlika mig med. Vi föds in i olika kulturer som påverkar oss.

  När jag var yngre hörde jag också om uttrycket ”knacka bögar”. Bögar var ngt fult. Konstigt.

  Genom åren har jag pratat med flera som varit homosexuella. Jag delar inte deras sexuella läggning. Men den behöver jag ju inte bekymra mig om. Överlag ser jag ingen skillnad. Så jag fattar inte problemet. Människor väljer inte sexuell läggning, man blir vad man blir. Inget jag funderat särskilt mycket på. Men varför reta sig på det?
  Det är när vuxna människor kliver över gränsen (på alla plan) och ger sig på små barn, som gränsen är nådd. Det är sjukt.

  Rasister finns som du beskriver, precis lika mycket åt båda håll… och frågan är om vi ngn.sin kommer att kunna acceptera varandras olikheter beträffande det kulturella. Jag tycker det är sjukt att slussa in människor från länder med totalt annorlunda kultur. Där delar jag Åkessons mening: Hjälp dem i närområdet. Det står jag fast vid. Det har skett en kulturkrock här som heter duga! ..och för att vi inte ska ses som (det märkliga epitetet rasister i sammanhanget), så måste vi som bott här sedan födseln anpassa oss till andras kulturer och religioner oavsett hur sjuka man än kan tycka att dem är. Det ställs inga högre krav på de invandrade att de ska ta seden dit de kommer. Däremot ska vi rätta in oss i ledet. De nyanlända vet sina rättigheter, och anmäler direkt till DO om de inte får som de vill..och då får den som här ”satte ner foten” minsann på tafsen. Sverige har blivit sjukt. Jag kan inte se hur det ska bli bättre.

  För hur man än gör eller tycker så blir det ständigt FEL! Se bara på våra samer… vår sk. urbefolkning. Deras sätt att leva krockar ju med min inställning till att bevara varg.
  Så är det på en himla massa områden…

  Hur sjutton ska man kunna ta ställning till allt…Hur ska man vara för att duga egentligen? I slutändan sår man ändå alltid ris åt egen rygg ihop med andra. Ena minuten sägs det, man ska gå på vad man själv tycker. (Men då är man ego) Man får inte heller säga att man är bra på ngt, för då skryter man. Då kommer JANTE som ett brev på posten. Man ska se till andras bästa och välbefinnande, och gör man inte det så är man en jävla egoist. Tacka fan för att man till slut ”ruttnar”…

  Även vargen (liksom många andra djur) fungerar lite grann som oss människor – Kliv inte in på mitt revir.. för då jävlar… V säger inte – öppna upp alla gränser och släpp in kreti och pleti. De visar klart och tydligt till utomstående: Här är mitt revir.. se dig om efter ngt annat. Och en sak är klar. De håller ihop i vått och torrt och ingen lämnar eller för den delen tvingas heller ut ur reviret förrän de själva vuxit upp och lärt sig stå på egna ben. Dvs. blivit fullärda…

  Jag önskar jag hade fötts in i en vargflock dit inga människor någonsin hade kunnat sätta sin fot!

  Gilla

  • Just nu jobbar jag med flera inlägg. En del är inte klara än. Men sen kommer de att publiceras i rak takt. De hänger alla samman. Och jag tro du kommer att gilla dem. De reder ut en hel del missförstånd.
   Mer än så här hinner jag just nu inte bemöta din kommentar. Men jag tackar för den.

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

   • Du behöver inte bemöta min kommentar Skvitt. För jag är så himla otydlig i allt jag skriver känns det som. Jag tycker så mycket om många utav dina inlägg, för jag delar din syn i mångt och mycket, men de krockar ibland med annat jag tycker. Jag tycker om de flesta människor ska du veta, men ogillar våld och förtryck. Det är så svårt att ta ställning i flera avseenden. Därför önskar jag nästan att jag finge dö. Passar inte in någonstans Skvitt. Jag vet det av erfarenhet då jag ständigt fått anpassa mig i olika sammanhang, och alltid när jag gått på vad jag själv vill har andra blivit ”KRÄNKTA” och förbannade och försökt att krossa mig. Jag var en gång en stark personlighet, men i detta samhälle har jag blivit allt skörare och skörare… nu har jag gett upp mänsklighetens eviga velande som också påverkat mig att än mindre våga öppna truten… jaja… än så länge överlever jag..tills någon lyckats pajja mitt absolut sista skydd…
    Har nog fan mina aningar…

    Gilla

 3. Jag förstår inte vad du vill säga med det här inlägget…? Så här har det väl alltid sett ut i alla tider vad det beträffar socialbidrag. Hur ska det komma in pengar till stat och kommun om ingen jobbar? De som tror på högre makter kanske tror att det sitter en gud och sprider manna över folket? Blir så less… (Religioner är till för att vilseleda folk!)

  Jag blev plåtad på ett omslag för en kyrklig verksamhet, men jag har klart och tydligt talat om för dem att jag är INTE religiös, jag går enbart dit för att äta. Jag betalar en 10:a tre dagar i veckan. Det går nog med vinst för dem då maten är ”prisvärd”. De får ju den till skänks från givmilda affärsidkare. Ett stort TACK till dessa givmilda butiksägare. ❤

  Gilla

  • Det var mest bara en påannonsering och en förklaring till varför det kanske inte kommer inlägg från mig i den vanliga omfattningen just nu.

   Kram och tack för rött hjärta!
   /Skvitt

   Gilla

       • Nä..jag skulle nog hellre krama många av dem, jag vet folk jag gillar som sympatiserar med dem. Jag kan inte tala om för andra hur de ska vara eller rösta…

        Jag kan bara ”känna in” människor. Jag frågar ju inte folk vad de röstar på för parti och sedan avgör om jag gillar dem… igår var det jag som var elak mot en utlänning. Den saten har jävlats med mig betr. min hund bla. Idag skällde jag ut en tävlingscyklist, han var troligtvis helsvensk. Vad vet jag? Tja…?!

        Gilla

        • Visserligen skojade jag bara om att knacka dem. Själva knackar de ju bög. Några få av dem förvisso. Men det var därför jag skrev det.

         Om någon utlänning/invandrare bär sig illa åt ska man ju bemöta dem på samma sätt som om de vore etniska svenskar. Ingen diskriminering åt något håll.

         Är folk rasister så tar jag gärna en diskussion med dem. Kanske sår jag någon form av insikt hos dem.

         Kram!
         /Skvitt

         Gilla

          • Superduperkram tillbaka, Kicki!
           Skulle vara roligt att träffas IRL. Bor vi inte i samma stad, eller har jag fått fel för mig, minns fel eller nåt?

           Någon relation tänker jag mig inte. Jag sörjer ännu min bortgångna. Varje dag. Det är tufft som fan! Och henne kan jag inte vara otrogen. Så känns det.

           /Skvitt

           Gilla

          • ..du är rolig du ❤
           – Nä, jag kan aldrig heller gå in i ngn relation så du behöver inte oroa dig för att jag ska vara påflugen. Jag är heller inte speciellt social med folk jag faller för så det är ett hinder i sig om jag ska träffa ngn ny. Nädu, jag är inte påflugen.

           Har stor respekt för dig och hur du tänker då det gäller din fd. flickvän, och beklagar den sorg som sitter inom dig i ditt hjärta.

           Nope, vi bor inte i samma stad, för du är la´ bosatt i Göteborg har jag för mig…? Men man kan ses ändå och ta en fika nån gång .

           Sköt om dig och ha det bäst.
           Kicki

           Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s