Humor är inget att skratta åt


Lättsamt om allvarligt ämne

 

Det är ju fredag

Men var och en kan ju tänka själv på våra sämre lottade i samhället. Då slipper jag skriva en massa. Det är ju fredag.

Humor-Hemlös

23 tankar om “Humor är inget att skratta åt

 1. Pingback: Inför helgen – eaqhan

 2. Kyrksyster har en mycket stor poäng i sin kommentar är ovan.
  Blundar man för de verkliga problemen och försöker att verbalt och fysiskt normalisera utanförskapets konsekvenser så blir det som i den kommun Kyrksyster hänvisar till. Det är INTE rasism att påtala felaktigheterna. Däremot är det både populism, politisk jäkla korrekthet men missriktad humanism.

  En av flera lösningar är att ”spränga in” folk med problem här och där i vanliga bostadsområden. Att övriga hyresgäster klagar är en annan sak. Självklart vill ingen bo granne med någon schizofren person som klättrar på väggarna och skriker ut sin ångest. Eller låter sina polare bo i källarförrådet. Att det blir problem med de psykiskt sjuka är helt och hållet Psykiatrireformen på 80-talet och Anders Miltons fel. Det är det största sveket någonsin mot de psykiskt sjuka.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Psykiatrireformen

  Att låta alla bo på samma plats är att skapa ytterligare problem. Men det får jag väl inte säga – då är jag väl rasist? Men folk får kalla mej vad de vill. Jag VET att jag har rätt.

  Historien har visat att alla ‘ghetton’ får enorma problem.

  Kram
  Kao
  (PS. Kolla mitt senaste inlägg)

  Gilla

 3. Allmännyttan kräver inkomstuppgifter för att ta emot någon som hyresgäst. Arbetslösa med noll inkomst göre sig icke besvär.
  Det som är alternativet är privata hyresvärdar som tar ut ockerhyror för nerslitna lägenheter.
  I en kommun där jag en gång arbetade fanns en hyresvärd som specialiserade sig på att hyra ut åt kriminella, bostadslösa, papperslösa, psykiskt sjuka. Det kostade socialnämnden sådana summor att äldreomsorgen nästan blev nerlagd. Kulmen var när 40 romer flyttade in. De var den gren som lever på bidrag och kriminalitet, (Lägg nu noga märke till att det inte gäller alla romer, men några grupper lever fortfarande som nomader och utanför samhället) De tog över hela socialbudgeten och slog ut alla förebyggande åtgärder. Det blev uppsägningar. Men dessa personer och deras barn lamslog samhällslivet. De var överallt och ställde till bråk, Om barnen fick en tillsägelse svarade de med att skrika ”rasist”. Men när socialen till slut fick ett grepp flyttade de vidare.
  Göran Hägglund var på besök och socialchefen tog upp problemen med att en budget kan spricka totalt om man får in många utslagna. Och fick till svar att man fick skylla sig själva eftersom man inte hade förebyggande åtgärder som skulle förhindra att människor hamnade utanför. Moment 22.
  Till sist köpte kommunen fastigheterna till överpris.
  Men nånstans ska även dessa människor bo. För att komma tillrätta med dessa omkringflyttande måste staten ta ett ansvar, inte häva ut det över små fattiga kommuner.

  Gilla

  • Han sitter i en svag sits, så han kanske har svårt att lyckas.
   Hemlöshet borde inte få finnas, men fanns ju även när S hade egen majoritet. Hemlöshet skulle inte behövas om alla bostäder var samhällsägda.

   Man ska också tänka på att hemlöshet bara innebär att den hemlöse saknar eget kontrakt på bostad. Det innebär inte att man därför måste sakna tak över huvudet. Tidningen Faktum tillbakavisade med bestämdhet att det i Göteborg fanns människor som ofrivilligt saknade tak över huvudet när tidningen metro påstod det för några år sedan. De enda som faktiskt var helt bostadslösa var ett fåtal som inte ville ha med socialen att göra. Jag litar på den uppgiften eftersom Faktum är de hemlösas tidning med spridning i stora delar av Götaland.

   Hur det förhåller sig med bostadsfrågan för hemlösa i andra kommuner vet jag inte. Det är ju kommunerna som har ansvaret. Och alltså ligger det inte i första hand på regeringens bord. Det hindrar förvisso inte att Löfven skulle kunna ändra på detta och göra det till en nationell fråga med statligt ansvar och samma regler i hela landet oavsett kommunernas ekonomi. Önskvärt vore ju at kommunerna fick sina pengar ur en statlig fond istället för genom kommunalskatt. Det skulle helt utjämna skillnaderna i kommunernas ekonomiska förmåga som ju nu beror på vad invånarna tjänar. Då slapp vi rika och fattiga kommuner.

   /Skvitt

   Gilla

   • Kan meddela att socialen aldrig varit en garant. Har själv för längesedan råkat ut för en socialtjänsteman som tog ifrån mig ersättningen under en månad. Det är betydligt vanligare idag än 1995.

    Gilla

    • Visst. Ibland ser man att tidningarna tar upp den formen av övergrepp. Givetvis bevakas inte allt och därför är det betydligt vanligare än media ger sken av.

     Socialen skulle också kunna spara mycket pengar genom att ha egna bostäder. Och genom att ingripa förebyggande. En ytlig bekant blev efter med hyran och kunde inte fixa det i tid för att inte bli vräkt. Han gick till soc som inget kunde göra. Han stod inför faktum och skulle ut till ett visst månadsskifte. I god tid tog han kontakt igen med sos som inget kunde göra INNAN han stod p gatan.
     Sen fick han en bostad av soc för vilken soc betalade ett skampris till en privat fastighetsägare. Mycket pengar i sjön helt i onödan bara för ett galet regelverk.

     /Skvitt

     Gilla

 4. Fy fan för orättvisor vissa får utstå, inte minst det där man ser på bilden ovan.
  Finns så himla mycket vidrigt även här, i vårt land.
  Inte minst det där att inte alla har ett hem. :-(((((

  Har du nåt bra svar på hur man ska lyckas lösa bostadsbristen, den mest grundläggande plattform, alla som vill, borde ha rätt till.

  Gilla

  • Mer pengar åt allmännyttan. Det är bara att ta in skatter där det finns resurser. Jag har många gånger lyft fram att Alliansen sänkte skatten för gruvföretagen från 50% till 0,5%. Totalt betalade dessa förra året 300.000 kronor. Det är ju inte ens en arbetarlön! Det är fördjävligt, särskilt som bergsstaten kostar åtskilliga miljoner för att serva dem. Alltså GER VI BORT vår malm och får till och med betala för att bli av med den!

   Kram!
   /Skvitt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s